自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我跌過蜜月時c6買俾我條鏈同鏈嘴,當時第一時間就諗我同條鏈緣份已盡,有啲可惜,但又冇好唔開心,c6知道後就買過條俾我。

公爵府

2heiBBmama 發表於 18-5-9 17:49
今早返工跌咗,同事發現我位旁有條鍊問是否我?我仲儍儍話吾係我,之後諗下係我架,粒鑽石(成萬蚊)呢?! ...

因為人大了
發現$財身外物

人冇事,其他嘢不再重要!
早兩個星期,發現買了5萬幾元股票停了牌,最蠢係因為自己去旅行,忘記了覆執行指示,本來可以即刻收返$

呆左幾分鐘,又擔心左幾分鐘
之後諗,$啫,最緊要一家人平安健康
竟然15mins 後,情緒平伏曬

現在股票仲未復牌

雖然不是細價股,應該會復返牌
但之後股價點,真係不知道

最緊要人無事

大宅

Robinrobinrobin 發表於 18-5-9 20:12
我試過跌左隻兩萬幾既耳環
仲要係屋企人送
我係發左癲咁係試搵

禁犀利,搵得反!

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

aiko比比 發表於 18-5-26 18:54
我都試過唔見左隻線介,搵左一陣,之後就即刻上網睇過介子,好快咁去買左隻新嘅但買左兩三個禮拜之 ...

咁好

子爵府

mrs.cool 發表於 18-5-10 08:11
當年新婚幾個月左右, 老公將佢呻鼻嘅雲吞, 包埋我條鑽石鏈咀一齊沖落馬桶! 條鏈係老爺送嘅, 代替龍鳳鈪其中 ...

我個小朋友將新訂造成萬蚊嘅護牙膠托用紙巾求其包住放係餐枱面,由於好輕,我以為係垃圾紙一舊親手掉咗,赤到唔識形容!

男爵府

2heiBBmama 發表於 18-5-9 17:49
今早返工跌咗,同事發現我位旁有條鍊問是否我?我仲儍儍話吾係我,之後諗下係我架,粒鑽石(成萬蚊)呢?! ...
咁唔見野無人想,既來之則安之,又唔洗好不安既

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

ayi1 發表於 18-5-26 17:43
你親眼見佢沖咗落馬桶嗎?(無其他意思,因為我99個工人話佢唔小心沖咗99隻戒指入馬桶其實唔係)
...

我見住到佢係床頭拎咗堆雲吞。。。嗰時我慣性鋪張紙巾再喺床頭櫃, 再放當日除低嘅手飾, 好明顯佢順手"立"埋我張紙巾, 條鑽石鏈咀頸鏈, 另加一隻耳環較輕身就俾佢立埋。到我想帶時, 見到得返另一隻耳環同條鑽石手鏈, 我同佢都即時諗到佢俾沖走了

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

missparent 發表於 18-5-27 00:55
我個小朋友將新訂造成萬蚊嘅護牙膠托用紙巾求其包住放係餐枱面,由於好輕,我以為係垃圾紙一舊親手掉咗, ...

我都試過唔記得帶盒, 又係用紙巾包住個牙套, 仲係自己掉鬼咗

首頁

尾頁

跳至