婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

Paradisebird 發表於 18-5-11 17:42
好明白你既心情,姑仔仲麻煩過99,好多小動作,人又假,好噁心。

大家傾下,分享下丫不如

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ninewest882 發表於 18-5-11 01:22
我已經同男朋友訂婚,關於未來姑仔,只可以用兩個字形容佢「八婆」
好想聽下各位已經結左婚既JM有無咩分享 ...
如果你開始都係咁樣子會係相對.

大宅

20150618bb 發表於 18-5-11 17:55
如果你開始都係咁樣子會係相對.

我自問對佢尊重。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

ninewest882 發表於 18-5-11 18:01
我自問對佢尊重。

複式洋房

回覆樓主:

我係姑仔 我同嫂關係好好 我地會一齊出去行街 佢吾開心或者我有吾開心都會同大家講 同埋會叫佢嚟我屋企訓(emoji)(emoji)(emoji) 試過大家一齊訓 同埋我個囡加我姪女 老公訓廳(emoji)

大宅

crazypaper 發表於 18-5-11 15:35
姑奶仲恐怖。有控制慾。我老公好似佢老公咁。樣樣事都關佢事,又同我老公講我不是。但我無講過佢一句。
我 ...

你姑奶同我姑奶一樣,又係當我老公係自己老公,咩都管Q住曬!

男爵府

我已經同男朋友訂婚,關於未來姑仔,只可以用兩個字形容佢「八婆」
我姑仔係當佢自己係我奶奶,指三畫四,又會用我嘅家事同佢D朋友呀,呀姨媽姑姐等吹水,後來我知就醒咗佢幾句,佢就死口5認仲扮好委屈,我真係x佢!

男爵府

我結婚嗰陣姑仔係婚禮度喊, 結咗婚後頭一年一齊住,
無好面色睇過, 出入都啪門,食飯又會大力放碗筷,
但我知c6由細到大好錫佢, 我既出現令到佢覺得好有入侵性,
所以我無出聲, 講真佢係c6妹妹, 我都當佢係一家人的,

守得雲開, 依家佢對我已經無乜野,可以正常交談
仲好錫我對仔女

我爸爸阿媽話, 只要你真心對人, 日久見人心, 關係自然會好

男爵府

回覆樓主:

我同我姑仔差唔多做到老死不相往來。好在C6知呀姑仔太港女,C6都唔鍾意見姑仔企我果邊。
但呀99仲會keep住久唔久打比C6迫佢見個妹,我就幸免唔洗見

伯爵府

你未來姑仔點八婆?

洋房

回覆樓主:

我個個都唔好得去邊,得把聲!
我地婚後同62住,婚前同講左想買樓,其實想2人世界,咁多年黎都係c6 同62住,照顧佢生活,但怕同62生活習慣夾唔到,所以想搬。
姑仔嫁左出面租樓住,62冇收入
婚前62曾經講過公屋留返,唔換樓,話怕個女生活有困難都有個地方住,咁我地都諗住自己買私樓,都可能會考慮帶埋佢去住,但咁樣聽到更加唔會想帶佢走。
後尾,相處夾唔到,有次嘈交,俾姑仔問我,我咪同佢講我地相處唔到,叫佢一家搬黎住,我地搬出去,等有人可以照顧62 ,仲講佢知62一心留間樓俾佢地一家住,姑仔事前唔知。佢聽到後就話間屋我有名,鍾意幾時返就幾時返。聽到後只覺得佢唔想負上照顧62 既責任!

洋房

回覆樓主:

有次62生日,叫佢出去一齊食飯慶祝,佢話唔去,留係屋企,仔同女兩邊都唔應邀,咁我地個日早上同佢飲茶後就自己出街,晚上諗住都係買野返去煮一齊食。
點知,一開門見到,姑仔一家同99都黎左,仲有姑仔朋友係到,佢地話一陣book左食放題,因係唔xyz都唔得,駛唔駛食飯食得咁鬼祟,做埋晒d小動作。宜家好多時都等我地唔係到先返黎同62食飯。好明顯身有屎
有次節日話請99去旅行當禮物,最後一年都過都冇動靜,反而自己帶佢99去左,仲去左幾次旅行。所以永遠得把口!
個女係佢地生,我唔會多講,但睇唔過眼,咁對自己父母

洋房

MimiChun 發表於 18-5-11 11:42
我都好怕姑仔,因為她是最細的,上有幾位亞哥,我老公就最大。
事緣,8年前我們搬左屋,只邀請奶奶間中入嚟 ...

佢一定諗住拎jetso ,千其唔好俾佢入屋,易請難送

洋房

MimiChun 發表於 18-5-11 16:02
回覆 little06 的帖子

我奶奶的弟妹,或老公的2位弟弟及老婆都不停同我講,"給姑仔入嚟住,因她同老公現正 ...

是非親戚最煩

男爵府

我係人姑仔又係人亞嫂.我嘅姑仔強勢到前無古人 後無來者!堪稱人間極品

大宅

Angela77 發表於 18-5-13 17:31
我係人姑仔又係人亞嫂.我嘅姑仔強勢到前無古人 後無來者!堪稱人間極品
...

求分享

複式洋房

我個姑仔大我10年,我冇99,但佢仲似我奶奶,因為佢冇仔女,佢老公長時間返大陸做野,我而家同緊C6 62住,間屋係我老公出錢買,但佢老公有錢,佢出左大份裝修錢(裝修時我未識我老公)(但唔知點解自己唔買樓,租唐樓)...總之我勆日得閒冇事就返黎外家,仲要呢個外家事無大小都要都要管,買吸塵機,買茶几,就算買屋企個鐘,都要買佢鍾意GE,要佢"APPROVAL"至可以買...

仲有就係,年年三十到年初四,佢都走上黎,話要煮新年飯,而當佢煮飯洗埋碗,我就唔知做咩好企邊好,成埋親戚向度...

仲有就係佢好LIKE晒命,成日比D所謂貴護膚品我,但係就黎過期GE..

仲有佢仲比錢請埋個大陸親戚黎照顧62,然後佢又成日返上黎,又叫親戚煲咩湯煮咩野

.............總之,佢就係一個女皇!

複式洋房

我個姑仔大我10年,我冇99,但佢仲似我奶奶,因為佢冇仔女,佢老公長時間返大陸做野,我而家同緊C6 62住,間屋係我老公出錢買,但佢老公有錢,佢出左大份裝修錢(裝修時我未識我老公)(但唔知點解自己唔買樓,租唐樓)...總之我勆日得閒冇事就返黎外家,仲要呢個外家事無大小都要都要管,買吸塵機,買茶几,就算買屋企個鐘,都要買佢鍾意GE,要佢"APPROVAL"至可以買...

仲有就係,年年三十到年初四,佢都走上黎,話要煮新年飯,而當佢煮飯洗埋碗,我就唔知做咩好企邊好,成埋親戚向度...

仲有就係佢好LIKE晒命,成日比D所謂貴護膚品我,但係就黎過期GE..

仲有佢仲比錢請埋個大陸親戚黎照顧62,然後佢又成日返上黎,又叫親戚煲咩湯煮咩野

.............總之,佢就係一個女皇!完全同意"姑仔有時比99更恐怖"

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

anna59 發表於 18-5-11 14:04
回覆 MimiChun 的帖子

姑仔無屋住咩, 乜咁厚面皮假

同問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MimiChun 發表於 18-5-11 16:02
回覆 little06 的帖子

我奶奶的弟妹,或老公的2位弟弟及老婆都不停同我講,"給姑仔入嚟住,因她同老公現正 ...

工人姐姐得閒關佢哋乜事

首頁

尾頁

跳至