自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

bks2014 發表於 18-5-14 07:41
租東公司FB信息是自撞,不是被撞

但係佢架車嘅受傷程度似俾人撞。。。打橫連到車門都粒晒。。。睇報紙圖片好似俾人攔腰撞。。。自己撞都幾高難度
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

rosey2056 發表於 18-5-14 07:22
其實佢簽人地張咭,應該都係犯法?
無簽到,應該係派出所搞佢老豆卡拿授權

伯爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

點樣撞,賠幾多都唔係重點

依家重點係失信呀!

簡直係丟架

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

stkyo 發表於 18-5-14 00:22
外國租車,第三者保險一定要買,但全保唔一定要,如果無買,架車有咩損壞就要照價賠 ...
完來係咁。咁唔記起我當時買全保還是第三者,我只記得保費和租車錢差不多一個double,而且當時係車公司要求必須要買。

水晶宮

seaheart88 發表於 18-5-14 05:07

正常人都知有交通意外要報警。。。何況佢仲係被撞嗰個撞 ...

FB 馬路的事post 左租車紙,寫明係有燕梳的. 正常total loss 真係炒晒只係賠車價10% only. 租車公司開到70萬台幣係加埋營運損失,但台灣法例好似話Max 60 日。依家租車公司條數吾知點黎⋯⋯所以我吾會信晒台灣佬/毒果講既野。兩邊都有問題

水晶宮

seaheart88 發表於 18-5-14 07:48
但係佢架車嘅受傷程度似俾人撞。。。打橫連到車門都粒晒。。。睇報紙圖片好似俾人攔腰撞。。。自己撞都幾 ...

係架,FB 留言話係亞車手偷位吾夠而炒。但睇相真係吾似囉,吾會因為偷位連玻璃都咁樣爆晒,爆得咁完整齊口,似係攔腰直撞多d. 完全係撞擊到凹晒,而吾係一大幅scratch 過既裂痕(如果因為偷位吾夠出),連個車架都走晒位。

瑪瑙宮

大廚勳章

Kittymummy 發表於 18-5-14 09:21
係架,FB 留言話係亞車手偷位吾夠而炒。但睇相真係吾似囉,吾會因為偷位連玻璃都咁樣爆晒,爆得咁完整齊口 ...

可能其實個車手自己都唔着。。。例如唔熟路小路出大路俾人攔腰撞。。所以自己知衰唔敢報警。。如果冇報警就算買晒全部好似都冇得賠

男爵府

seaheart88 發表於 18-5-14 09:22

可能其實個車手自己都唔着。。。例如唔熟路小路出大路俾 ...

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=RYvYQFpj2uw

水晶宮

seaheart88 發表於 18-5-14 09:22

可能其實個車手自己都唔着。。。例如唔熟路小路出大路俾 ...

所以呢單野,吾知佢買左咩野保險. 又吾報警。吾知想點。我一般外地自駕會買全保,冇全保既地方或者只係比墊底費,我寧願吾自駕,始終人生路不熟。同埋車價賠償係事少有保險,最怕係一講到營運損失,真係講到天光都未拗完⋯

男爵府

Kittymummy 發表於 18-5-14 09:43
所以呢單野,吾知佢買左咩野保險. 又吾報警。吾知想點。我一般外地自駕會買全保,冇全保既地方或者只係比 ...

報佐警,去埋台灣派出所啦

水晶宮

馬霸 發表於 18-5-14 09:46
報佐警,去埋台灣派出所啦

我意思係出事吾係第一時間報警;吾係講緊之後因為拗賠償問題不和而吾去報。

侯爵府

Kittymummy 發表於 18-5-14 09:15
FB 馬路的事post 左租車紙,寫明係有燕梳的. 正常total loss 真係炒晒只係賠車價10% only. 租車公司開到70 ...

今天三份免費報都有

水晶宮

bks2014 發表於 18-5-14 09:55
今天三份免費報都有
無論點都好, 借老豆卡之後走數, 真係好醜怪. 影衰晒香港人......

男爵府

bks2014 發表於 18-5-14 09:55
今天三份免費報都有
係成個中,港,台,報紙,新聞都有呢單野,人無恥則無敵。

大宅

馬霸 發表於 18-5-14 10:23

嘩,好(emoji)喎!返工瘀死!

子爵府

事主拎左老豆張卡LOOK左25萬TWD, 但話老豆訓左, 明天補簽, 點知明天一家即偷走番左HK, 張信用卡單無事主老豆簽名, 所以可以叫銀行CANCEL, 事主做銀行, 呢樣野係一定有心。

子爵府

愛B媽媽 發表於 18-5-14 00:31
在台灣殺咗人,只要人在香港就可以無事
呢位港人,緊係認為自己可以無事啦
...

其實又真喎..殺人果個係咪真係無事..如果殺人都無事...佢撞車呢啲,係咪拉佢唔到?

侯爵府

馬霸 發表於 18-5-14 10:23

已經去到警署傾好晒,唔同意可以再傾,但係就唔係走數咁衰囉。
睇到D撐嘅回應仲有趣,真係知道咩叫符合港情。

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

呢排甘多台灣撞車走數

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

cudy119 發表於 18-5-12 23:10
唔比17萬可以買番架新車賠都得ga

成隻門甩咗,頭門又劏開咗!再加埋修車期間人地嘅營運損失.....

首頁
34567...8

尾頁

跳至