網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

skippy 發表於 18-5-21 12:54
我旅行袋出事,淨重2.xkg,計咗體積重5.5kg

唔止體積重會多左,包裝盒都係~

我上次買一箱肉鬆餅同一箱麵包,重量 2100g + 1050g,見到良品舖子有 20蚊優惠,諗住補貼運費,唔等天貓超市包郵~

點知去到集運原來 4.7kg ,包裝箱佔左 1.5kg,佢兩箱放落一個大紙箱度,我淨係秤過個大紙箱,已經有 0.8kg 重

男爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 13:02
今次? 私集?

剛上星期,但個拉杆旅行袋好平9x人仔,當自己交學費,體積重學習

男爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 13:03
地區應該無咩關係, 反而係收貨地址, 要填香港地址咁集運時先有官集俾你選~
...

哦,原來會自己跳選擇更佳。但我多口問,我之前問咗中通大陸中轉地址如下 => 香港仓地址:广东省东莞市沙田镇大泥村临海北路5号中通快递B栋三楼 收件人:中通香港仓转(括号内是您的旺旺名) 咁我照用可以嗎?及我唔想寫自家香港地址,因為我多數自取,我可否寫旺角金雞廣場16樓,可以嗎?

男爵府

MiuMiuLi 發表於 18-5-21 13:25
唔止體積重會多左,包裝盒都係~

我上次買一箱肉鬆餅同一箱麵包,重量 2100g + 1050g,見到良品舖子有 20 ...

我多啲喔,成3kg,好彩個袋平,及那week有些個人好消息,立刻比自己當獎勵(自我安慰)

複式洋房

回覆樓主

我7號俾錢轉運都而家都未有貨
請問你哋點追中通

水晶宮

bonbon135 發表於 18-5-21 15:25
我7號俾錢轉運都而家都未有貨
請問你哋點追中通
苦主啊苦主同路人, 網頁版搵件貨品- click 查看物流, 再click 入對話框搵在線客服~

app 版都有人回, 但比網頁版hea 好多

水晶宮

skippy 發表於 18-5-21 14:59
哦,原來會自己跳選擇更佳。但我多口問,我之前問咗中通大陸中轉地址如下 => 香港仓地址:广东省东 ...
應該無問題, 佢都唔會上門查架啦....

複式洋房

回覆樓主

又係答我要一至兩個禮拜調查
搵唔到
冇消息

公爵府

skippy 發表於 18-5-21 14:59
哦,原來會自己跳選擇更佳。但我多口問,我之前問咗中通大陸中轉地址如下 => 香港仓地址:广东省东 ...

唔送上門只係自取,個香港地址求其就得,唔洗咁詳細~我冇用官集,不過貓超都係用 4PX,我唔洗送貨只係自取,地址打個村名就算,佢最少要打 5個字,你打 “旺角金雞廣場” 已經有 6個字,16樓都唔洗打~

男爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 15:49
苦主啊苦主同路人, 網頁版搵件貨品- click 查看物流, 再click 入對話框搵在線客服~

app 版都有人回, 但比 ...

唔係双11喎,咁都中追貨

男爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 15:50
應該無問題, 佢都唔會上門查架啦....

哈哈哈,thx u ar

男爵府

MiuMiuLi 發表於 18-5-21 17:40
唔送上門只係自取,個香港地址求其就得,唔洗咁詳細~我冇用官集,不過貓超都係用 4PX,我唔洗送貨只係自 ...

yeah,果然係淘寶達人,長知識

水晶宮

skippy 發表於 18-5-21 18:12
唔係双11喎,咁都中追貨

咪係囉, 我環行淘寶咁多年, 咩叫正常等候時間我會唔知。。。

男爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 18:20
咪係囉, 我環行淘寶咁多年, 咩叫正常等候時間我會唔知。。。

哈,今朝無爬文,好彩無撐艇離話題
我用開私集架,之前集運wong,上年双11怕咗佢地無得追,後轉用funlxlx,全部集運轉運都好滿意,重點ws找人好快回,哩個先淘上癮,有service。
樓主,祝你早日找到寶貝

水晶宮

skippy 發表於 18-5-21 18:37
哈,今朝無爬文,好彩無撐艇離話題
我用開私集架,之前集運wong,上年双11怕咗佢地無得追,後轉用f ...

謝謝..我淘咗無痕一片底底同BRA BRA...而家無得著....

之前淘咗兩個BRA BRA 好正, 底圍無橡膠唔會COOL 到變紅又痕, 背部又唔會一舊舊死肉...見好著又試吓無網圈.....而家著唔返一般 BRA BRA了... 無BRA 著無底底著, 好慘囉而家

公爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 18:20
香港 D 速遞冇監管 , 大陸速遞有郵政局監管 , 我睇過個大陸討論區 , 教人去郵政網頁投訴快遞公司 , 一般兩過工作天內郵政會有人回覆查問攞資料 , 如果資料正確 , 一至兩個工作天快遞公司就會打黎道歉或處理賠償 ~

公爵府

tammy2008 發表於 18-5-21 18:55
謝謝..我淘咗無痕一片底底同BRA BRA...而家無得著....

之前淘咗兩個BRA BRA 好正, 底圍無橡膠 ...
你講到好似冇左淘寶之後 , 會連底底同 bra 都冇得著

水晶宮

MiuMiuLi 發表於 18-5-21 18:56
香港 D 速遞冇監管 , 大陸速遞有郵政局監管 , 我睇過個大陸討論區 , 教人去郵政網頁投訴快遞公司 , 一般兩 ...
件貨應該係香港架啦...無謂煩上面啦

水晶宮

MiuMiuLi 發表於 18-5-21 19:01
你講到好似冇左淘寶之後 , 會連底底同 bra 都冇得著
我真係諗住掉晒所有舊BRA 轉無痕, 呢兩年皮膚成日敏感, 一接觸得緊緊的物品就會又紅又痕...

我懷疑係中通外判方面出問題, 我睇返資料之前一向都係收到HOP團隊SMS 話可以攞貨, 只係今年3月中既事, 嗰陣最耐都係2日, 通常今發後到無走雞

但睇返四月開始要三催四請收SMS 既公司變成做EC LOCKER...唔知關唔關事....

別墅

回覆樓主:

中通應該無集運了。我今日先發覺自己買咗嘅嘢出咗事。有姊妹哩幾日有無買嘢?有綁無主件嗎?打去淘寶客服問過一般集運單已由4px接手。但無主件未通知怎處理。
努力擔大旗

首頁

尾頁

跳至