親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

TMC3012 發表於 18-5-17 09:59

有諗緊去呢到, 但又有其他地方想去

我都係大把地方想去,不過呢次探個女就去左先

大宅

回覆樓主

你地自駕or搭火車?轉酒店or住同一間酒店?

大宅

回覆樓主

我唔識揸車,都係諗住買train pass去stirling, linlithgow and north berick seabird center. Hope have gd weather la

大宅

fatfat0423 發表於 18-5-17 19:27
我唔識揸車,都係諗住買train pass去stirling, linlithgow and north berick seabird center. Hope have gd ...

期待你的分享

琥珀宮

畀面勳章

ramj 發表於 18-5-17 18:47
你地自駕or搭火車?轉酒店or住同一間酒店?

全程自駕,車程太遠,轉左幾次酒店,多數都係住 b&b

大宅

littlesister 發表於 18-5-17 21:29
全程自駕,車程太遠,轉左幾次酒店,多數都係住 b&b

英國自駕容易嗎?用GPS?我只在日本自駕過幾次。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好靚

琥珀宮

畀面勳章

ramj 發表於 18-5-17 21:35
英國自駕容易嗎?用GPS?我只在日本自駕過幾次。

自駕唔會難,但 Scotland 車程長要 plan 好d, 我孤寒冇租 GPS, 全程 google map

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

Lake Cluanie

Cheuk2012    發表於 18-5-21 21:18
bosch    發表於 18-5-18 21:30

伯爵府

littlesister 發表於 18-5-18 12:45
Lake Cluanie

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

Loch Ness and Urquhart Castle

Cheuk2012    發表於 18-5-21 21:18

男爵府

開心吸收勳章

littlesister 發表於 18-5-19 11:59
我無入去urquhart Castle , 只係坐船遊Loch Ness 嘅時候遠眺過

大宅

littlesister 發表於 18-5-19 11:59

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你係咪響Edinburgh 開始自駕遊同埋離開蘇格蘭?

琥珀宮

畀面勳章

BabyRonXo 發表於 18-5-19 14:47
我無入去urquhart Castle , 只係坐船遊Loch Ness 嘅時候遠眺過

我今次買左 Scotland explorer pass, 因為包左, 所以路經會入去睇下

琥珀宮

畀面勳章

bosch 發表於 18-5-20 04:48
你係咪響Edinburgh 開始自駕遊同埋離開蘇格蘭?

我係飛 Manchester, 落地就租車,經 York, Scotland Border, Edinburgh, Stirling, Inverness, Skye, Fort William, Glasgow, Dumfries, 阿女學校,Bicester Village Outlet, Cotswolds, Manchester 還車飛番香港

複式洋房

超靚

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

littlesister 發表於 18-5-20 16:50
我係飛 Manchester, 落地就租車,經 York, Scotland Border, Edinburgh, Stirling, Inverness, Skye, Fort ...

你真係去左好多地方, 只係以上條路線車程都要 30個鐘!! 真係環島遊! 你之前plan 左去玩10日, 而家仲係咪10日?

男爵府

開心吸收勳章

littlesister 發表於 18-5-20 16:45
我今次買左 Scotland explorer pass, 因為包左, 所以路經會入去睇下
我無買pass 呀,去到見到啱玩嘅先至俾錢join . 不過我上次係主要睇風景

琥珀宮

畀面勳章

bosch 發表於 18-5-21 05:41
你真係去左好多地方, 只係以上條路線車程都要 30個鐘!! 真係環島遊! 你之前plan 左去玩10日, ...

今次唔計飛行時間,11日 full day 玩, 車程堅係長,而且因爲就天氣,要趕住入 Skye, 真係辛苦晒老公鳥

首頁
12345...7

尾頁

跳至