自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

大家有冇搵過私人健身教練 , 我知大型健身中心有 plan , 係咪大約 $600/ 小時
如果唔係大型健身中心 , 去外面既健身中心 , 咁又要幾錢 ?

公爵府

amychan784 發表於 18-5-20 11:32
大家有冇搵過私人健身教練 , 我知大型健身中心有 plan , 係咪大約 $600/ 小時
如果唔係大型健身中心 , 去外 ...

我附近嗰間唔駛$600/hr,仲冇偷懶架,嗰一個鐘真係交足功課勞役你⋯ 試玩過一堂free trial,辛苦到呢

子爵府

milk323 發表於 18-5-20 11:51
我附近嗰間唔駛$600/hr,仲冇偷懶架,嗰一個鐘真係交足功課勞役你⋯ 試玩過一堂free trial,辛苦到呢:tooc ...

佢谷你練 , 就覺得佢教得好?

男爵府

我覺得如果你目的係減重,其實唔駛專登搵私人教練
除非你係想練肌肉,咁就可能有幫助

我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

水晶宮

回覆 amychan784 的帖子

我用緊果個係JUNIOR $550一個鐘

伯爵府

回覆樓主

行內公價
大埸senior$700-1000
Freelance senior $1000-1500

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

adam112 發表於 18-5-21 14:59
我覺得如果你目的係減重,其實唔駛專登搵私人教練
除非你係想練肌肉,咁就可能有幫助
...

減重唔食就得,正確來說你要問自己要不要一個健康、老得慢和不易肥的身體。

伯爵府

$600 一堂如果教得好算平,有知名度或有經驗都要 $800 左右一堂。

babymama07    發表於 18-5-21 15:41

公爵府

hebesiu 發表於 18-5-21 14:54
佢谷你練 , 就覺得佢教得好?

係我渣啫,講真我冇join 過其他,我冇比較。

伯爵府

milk323 發表於 18-5-20 11:51
我附近嗰間唔駛$600/hr,仲冇偷懶架,嗰一個鐘真係交足功課勞役你⋯ 試玩過一堂free trial,辛苦到呢:tooc ...

如果是認真教,或是我教,通常一小時內有四至五種動作,初學者一般操大肌肉每組12-15 下,通常每動作四組,5 乘 4 就 20 組,二百幾下,組與組之間休息一分鐘大約,飲水可以,閒水勿吹。

如果你個教練在上堂時太多無關重要說話,你做緊時又睇電話唔睇你,咁無謂浪費時間,轉教練吧!

公爵府

fsforth 發表於 18-5-21 15:44
如果是認真教,或是我教,通常一小時內有四至五種動作,初學者一般操大肌肉每組12-15 下,通常每動作四組 ...

就係你講既組合,10-12下做4-5組,已經做死我(事實我只做到3組)
打好個底先搵教練好啲

男爵府

我岩岩 join 左 YWCA 嘅 y fitness,1hr 一堂,每堂$85, 有教練跟住,玩等一堂已經散晒,jm 可以上網睇下

禁止訪問

2018復活節勳章

伯爵府

milk323 發表於 18-5-21 15:49
就係你講既組合,10-12下做4-5組,已經做死我(事實我只做到3組)
打好個底先搵教練好啲
...

打好個底,自己打可能打到退休都未得,頭一年係最辛苦,無人鞭住來操一定易放棄,有錢的搵教練,無錢的搵個識健身的 做 training partner .

如果一星期操到三四次,一年左右應該可以自己操和痠痛無咁嚴重和回復快。

子爵府

c9c9c9 發表於 18-5-21 15:54
我岩岩 join 左 YWCA 嘅 y fitness,1hr 一堂,每堂$85, 有教練跟住,玩等一堂已經散晒,jm 可以上網睇下
...

唔知我有無睇錯... 係唔係40+先可以join?謝謝!

男爵府

Happybabyhbb 發表於 18-5-21 16:27
唔知我有無睇錯... 係唔係40+先可以join?謝謝!

其實冇講明嘅,我報名後,教練 wapp group 加左我,我一睇D相,仲比D auntie 嚇親,以為中伏,点知真係好好玩,教練先帶熱身,跟住就不停循環操練,有小啞鈴同運動橡筋等配合操練,我自己耍開太極,又有跑下步咁,刀索晒氣,標晒汗,肯定可以减重,frim body,平平地,jm 可試玩一兩堂先,包你話底

珍珠宮

回覆樓主:

我同事收400蚊1.5 小時

大宅

最平三舊都有。。。

大宅

回覆樓主

大型健身中心話PT package 30堂平均約六百幾一堂,其實有冇價講㗎?
Lilypie 5th Birthday Ticker

伯爵府

c9c9c9 發表於 18-5-21 15:54
...

唔係for 初學者咩,都會散咁驚?

首頁
12345...6

尾頁

跳至