夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

ill 發表於 18-5-21 13:31
回覆 cancan2013 的帖子

我老公如果11時回家,我都會等佢, 但有時真係好夜我都好累,因我工作要5點幾起床,所 ...
我衰D,無端端唔返屋企瞓,我唔信冇古惑。

子爵府

soso1227 發表於 18-5-21 13:41
我衰D,無端端唔返屋企瞓,我唔信冇古惑。

不是無端端,是因為工作至太夜,會留在廠附近的家睡,是跟他爸媽一起的,我不擔心,所以絶不是第三者

soso1227    發表於 18-5-21 15:00

大宅

回覆 ill 的帖子

佢會跟你講佢嘅感受, 已經好好了....如果有個女人鍾意佢痴埋去,又善解人意,佢又咁憎你,一定出軌了...現在問題簡單點....大家再多點溝通, 急唔來的

子爵府

ill 發表於 18-5-20 12:16
尼度無人識我,無人知道我係邊個,可以比我抒發一下,真係好。
拍拖11年,結婚13年,現在才40歳,由我16歳 ...

之前你出軌,佢是否心 中仲有條刺?如果戴左帽,相信男士很難放下

大宅

回覆樓主

問問自己還愛他嗎?問問佢還愛你嗎?有愛就大家一起努力吧!有時女人都可以主動一點去關心老公,只要有一個人主動就可以破冰了,我之前跟你一樣,後來大家都努力主動關心大家,依家好開心(emoji)!

大宅

我都明自己朝早要咁早起身, 真係好難等佢門, 但其實捱到的話, 我相信呢個一定係比佢感覺到你重視既行動黎, 或者試下唔駛次次等, 太攰等唔到既時候, 就send個message比佢, 話佢知你好眼瞓, 真係等唔到佢返黎, 最好就講多句辛苦你之類啦

現階段佢肯講出黎我覺得係好事黎呀, 既然佢覺得你唔夠重視佢, 咁一定要做返d野, 比佢知道其實你仲愛佢, 有d野, 真係唔好收收埋埋, 一定要講出口, 佢先會知架, 唔好諗住佢"應該"會知呀

大宅

回覆樓主

夫妻大家地位應該平等,如果要一方經常作出遷就,咁好難維繫長遠感情,你有不滿不防數晒出來,咁大家先可以再走遠一點。

珍珠宮

我都有同樣處境,感覺好孤單

大宅

回覆樓主

我想問下你老公係小朋友細個個時有係幫手湊呀?
我自從個女出左世之後關係好差
我好憎拒拒都好憎我、我感覺到
嘈過無數次、講過千萬次
我常怨拒唔放心機落個女到
對我無心思我都算、對住個女都係禁
好心淡

子爵府

Junjuncheung 發表於 18-5-21 21:24
我好憎拒拒都好憎我、我感覺 ...

佢就係覺得我乜都只顧仔女,唔關心佢,但係其實我唔係, 他沒有想想,每次佢回家食飯,我都會煮他喜歡吃的,他每次出門,也為他執拾好行裝,visa主動幫他搞好,每個月所有的信用卡數,都係我記得幫佢找⋯⋯

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ill 發表於 18-5-21 21:51
佢就係覺得我乜都只顧仔女,唔關心佢,但係其實我唔係, 他沒有想想,每次佢回家食飯,我都會煮他喜歡吃的 ...

佢係咪想你陪佢多D?即係二人世界

子爵府

lypoon 發表於 18-5-21 22:16
佢係咪想你陪佢多D?即係二人世界

我們也有的,有時候會二人去宵夜,睇戲。我都吾知佢想點

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

ill 發表於 18-5-21 22:22
我們也有的,有時候會二人去宵夜,睇戲。我都吾知佢想點

二人獨處時有耐心聽佢講野嗎?

男爵府

自從有左小朋友後, 我都覺老公嘅角式冇咁重要, 我諗你呢個問題係好典型, 好多人都有相同情況, 包括我

男爵府

Junjuncheung 發表於 18-5-21 21:24
我好憎拒拒都好憎我、我感覺 ...

我覺得男人就係咁, 只識賺錢, 對小朋友嘅事唔着緊亦冇心去理,就算同佢講小朋友嘅問題佢都係冇乜回應好似聽完就算 永遠只有媽媽緊張所有壓力冇人分擔

瑪瑙宮

ill 發表於 18-5-21 13:59
不是無端端,是因為工作至太夜,會留在廠附近的家睡,是跟他爸媽一起的,我不擔心,所以絶不是第三者
...

你意思間廠係佢的?

廠係咪佢的都好, 回到 6299 家之前發生過咩事佢自己才知. 放工後會回 6299 家睡, 唔等如可以肯定無第三者喎, 你會唔會太天真?

每星期一定有兩晚工作到好夜添? 尼 D 固定忙碌的模式, 係非常可疑, 除非你係同佢一齊開工到收工.

子爵府

Nancy20090615 發表於 18-5-22 01:34
你意思間廠係佢的?

廠係咪佢的都好, 回到 6299 家之前發生過咩事佢自己才知. 放工後會回 6299 家睡, ...

廠係老公既,62是一起工作的,一星期5晚他們一起吃飯,之後62先走,99會10:xx取湯比老公飲,我真的冇乜好懷疑

子爵府

Nancy20090615 發表於 18-5-22 01:34
你意思間廠係佢的?

廠係咪佢的都好, 回到 6299 家之前發生過咩事佢自己才知. 放工後會回 6299 家睡, ...

每一次我FaceTime老公,佢都係工廠做緊嘢,突然間有廠長入嚟,突然間有職員入嚟,完全沒有一點令我懷疑的地方

子爵府

ill 發表於 18-5-22 04:31
廠係老公既,62是一起工作的,一星期5晚他們一起吃飯,之後62先走,99會10:xx取湯比老公飲,我真的冇乜好 ...

有時好夜打電話俾佢,佢係揸緊車返香港,回家時間完全吻合,真係冇得懷疑

瑪瑙宮

ill 發表於 18-5-22 10:15

有時好夜打電話俾佢,佢係揸緊車返香港,回家時間完全吻合,真 ...

廠係佢的, 佢最後收工的話, 人人都走晒, 都可以再有人入黎, 來一Q之後, 先真係收舖返 6299 .

男人要偷, 沒有偷不到.

不過, 你排除晒尼个可能性, 咁就集中番兩人相處. 睇你聽完佢怨言, 都肯定自己係有關心佢. 不過, 你舉的例就真係

有煮佢鈡意食的餸
整 VISA
執行李
交卡數

咁似管家, PA, 多過老婆. 女人唔覺, 自己傾晒向小朋友度. 其實咁又点呢, 佢應該欣賞你的付出, 你也欣賞佢的付出. 未去到最差, 你要改變之餘 (令佢唔覺得自己只係搵錢機器), 不如找輔導幫下你地.

首頁

尾頁

跳至