親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

暑假會到吉隆坡, 共6人,有老人家和小孩,所以想問用grab / uber可以叫到七人車嗎??

大宅

wingchau721 發表於 18-5-20 13:58
暑假會到吉隆坡, 共6人,有老人家和小孩,所以想問用grab / uber可以叫到七人車嗎?? ...

我都想知

男爵府

https://www.grab.com/my/car/

wcpcelia    發表於 18-5-27 09:10

子爵府

hidingdong 發表於 18-5-25 17:42
https://www.grab.com/my/car/
咁樣唔得架!嗱,轉多個彎又唔同咗!要擺到埋口........

https://www.grab.com/my/taxi/

大宅

暑假會到吉隆坡, 共6人,有老人家和小孩,所以想問用grab / uber可以叫到七人車嗎?? ...

試過crab car 6人車,因3人加3行李

男爵府

聽聞無左UBER, 我上星期CALL GRAB, 我5大2小, 只有6人車揀, 岩岩好咋....放唔到行李...(我地只有兩個大喼同一架BB車)
所以最尾個日我地要分兩架普通私家車先得..

大宅

回覆樓主

今年四月八號,Grab已全面收購了馬拉等地的Uber。如果無行李,你用Grab app叫車七人車。
叫Grab君爭,明碼實價,又可俾現金。不用被司機劏

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

上年坐過﹐不過當時係uber
我地4大2小。好彩既call到架大7 (即大霸王呢類)就好舒服
唔好彩call到架細7真係迫到呀媽都唔認得。坐得好辛苦

大宅

謝謝各位的回覆

男爵府

好媽媽勳章

回覆 bloodwong 的帖子

請問在馬拉call Grab, 要打電話嗎? 還是用app 便可? 謝謝.

男爵府

好媽媽勳章

請問在馬拉call Grab, 要打電話嗎? 還是用app 便可? 謝謝.

男爵府

50136255 發表於 18-6-4 19:51

用APP架...

50136255    發表於 18-6-5 09:18

首頁

尾頁

跳至