自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 2018復活節勳章

我長老大人食過都係話唔 work

象牙宮

回覆樓主:

iherb買幾十蚊,食左真係訓到,不過時間唔耐,但總好過失眠! 我少食,通常放完長假先食黎迫自己訓覺

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

對我冇用,食左仲辛苦,好似半清醒狀態但又有意識,完全無法真正入睡。對我最work都係清晨早起跑步+睡前食碗/半碗中式糖水,足夠carbo幫助入睡。

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主

我食過,對我來講冇乜效

珍珠宮

回覆樓主:

我都冇用
試過10mg 添

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我好耐以前長期失眠,食過gnc嘅係work嘅,放咗落口都未feel到佢溶晒已經瞓著咗

珍珠宮

回覆樓主:

多謝各位JM嘅回貼,我會買3mg 看門口,真係訓唔到先食一粒。
只有同病相憐嘅人先明白夜欄人靜眼光光等天光個種痛苦。祝大家都會有覺好訓

珍珠宮

healthymimi 發表於 18-5-20 22:56
我都冇用
試過10mg 添

JM你好嚴重失眠啊,有冇睇醫生求助,長期甘人都癲

男爵府

回覆樓主:

話時話,你地食左會唔會瞓到一半起身痾尿?
我有留意到,我食親都會急尿急醒,好彩好快又瞓得著

珊瑚宮

buybuybuy 發表於 18-5-20 22:52
長期食會點㗎?

退黑色素係時差人士食, 基本上日常你唔會日日有呢個問題。
若食到效果減慢, 係日間先出現睡意, 有機會產生危險。
其他副作用:

https://www.google.com.hk/amp/s/kknews.cc/zh-hk/health/48e352.amp

男爵府

回覆 waic 的帖子

我都係長期失眠人, 之前VIU 既恐怖醫學有之集講失眠, 佢話如果早上在室外散步20分鐘, 12-3個鍾頭後自己身體就會產生退黑色素, 呢個方法對我黎講暫時係最有效, 各位JM有興趣可以試下

男爵府

waic 發表於 18-5-20 22:58
多謝各位JM嘅回貼,我會買3mg 看門口,真係訓唔到先食一粒。
只有同病相憐嘅人先明白夜欄人靜眼光光等天光 ...

試左先,唔得先睇醫生,因為褪黑素唔係藥,總好過食安眠藥。
我介紹過幾個長期失眠嘅朋友食都有幫助。

珍珠宮

龍貓車 發表於 18-5-20 23:13
試左先,唔得先睇醫生,因為褪黑素唔係藥,總好過食安眠藥。
我介紹過幾個長期失眠嘅朋友食都有幫助。
...

係呀,諗住買定看門口,唔會長期食。
失眠左兩日,驚驚。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我有,冇長期食。只係連續失眠咗兩三日先至會食,跟住食3日。
第四日不食,就會正常瞓到覺。 對我來說萬試萬靈
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

chol1mama 發表於 18-5-20 23:12
回覆 waic 的帖子

我都係長期失眠人, 之前VIU 既恐怖醫學有之集講失眠, 佢話如果早上在室外散步20分鐘, ...

做運動初頭好似有效,慢慢都會有時失眠,但暫時末太嚴重

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 18-5-20 23:22
我有,冇長期食。只係連續失眠咗兩三日先至會食,跟住食3日。
第四日不食,就會正常瞓到覺。 對我來說萬試 ...

係囉,我驚唔搞好佢,由得繼續失眠,會成為習慣就幣了

珍珠宮

waic 發表於 18-5-20 23:00
JM你好嚴重失眠啊,有冇睇醫生求助,長期甘人都癲
...

我而家長期食半粒安眠藥瞓,一天都光哂

伯爵府

回覆樓主:

我係美國 GNC 買俾99, 集運到香港. 但唔係食得多, 係香港買都好既

珍珠宮

healthymimi 發表於 18-5-20 23:36
我而家長期食半粒安眠藥瞓,一天都光哂

我覺得有時真係需要都要食,雖然藥有副作用,但失眠更可怕,一样傷肝,唔夠訓仲會啲病痛出晒黎,更痛苦。
等於精神病唔通驚副作用就唔食藥咩。

首頁

尾頁

跳至