自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

chuiyeebird 發表於 18-5-21 01:36
最慘佢地永遠唔會出街食

我62,99都係⋯一到夏天我地盡量不會回去食全屋得一把爛鬼風扇熱到食5落

珊瑚宮

wuwucancan 發表於 18-5-21 11:15
我62,99都係⋯一到夏天我地盡量不會回去食全屋得一把爛鬼風扇: ...

伯爵府

回覆 moonmoonbabies 的帖子

我情慳第二樣,都要訓覺開冷氣。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我大仔,一開鼻敏感,房兩把風扇輪住開。訓覺都唔開冷氣。佢真係又頂得順

大宅

moonmoonbabies 發表於 18-5-20 21:58
我上星期一開細B已咳,氣管敏感,打算盡可能吾開,廰两把坐地風扇,每間房一把循环扇,日沖2一3次凉,吾開冷氣的 ...

有,我家三口冇開冷氣.每年例行開吓,檢查work否!

子爵府

Duckduckbuddy 發表於 18-5-21 11:35
有,我家三口冇開冷氣.每年例行開吓,檢查work否!

好勁!小朋友無出晒大汗嗎?

子爵府

333s 發表於 18-5-20 23:50
1. 用制冷扇
2. 吊扇
3. 變顯風扇。

thanks 冰床墊好似几好!

伯爵府

回覆樓主:

我自己一個可以唔開,小孩係度就訓教要開,老公係度佢最好24小時開

珍珠宮

回覆樓主:

我諗好難,除非背山面海冇樓遮擋應該可以唔駛開冷氣

水晶宮

熱血金章

回覆樓主:

我,一個人開冷氣好貴。
人人都開冷氣,環境污染

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

朋友屋企堅持咁多年唔裝冷氣,我寫個服字!

子爵府

回覆樓主

我唔得
但有朋友得,佢三年前同老豆鬥氣,話以後唔開冷氣,結果真係無開過,仲話原來慣左好舒服

子爵府

回覆 moonmoonbabies 的帖子

去年廳部冷氣冇開過,房只開10多晚。
今年未開,晚上開風扇還可以,阿仔半夜還要關風扇。

男爵府

回覆樓主

我小朋友都有鼻敏感, 反而唔吹得風扇, 會狂打乞嚏, 我通常瞓覺時開冷氣打開門瞓, 唔開大人小朋友都瞓唔到

大宅

回覆樓主:

我老公唔涼得冷氣, 好憎開冷氣, 早幾晚開左, 佢出廳訓, 我地部窗口機佢話太凍(已經開最細)。依家會換變頻分體機,希望ok

大宅

Lamlamfong 發表於 18-5-21 12:20
我老公唔涼得冷氣, 好憎開冷氣, 早幾晚開左, 佢出廳訓, 我地部窗口機佢話太凍(已經開最細)。依家會換變頻分 ...

開風扇都唔好吹到佢

男爵府

回覆樓主

我,我唔鐘意冷氣。四季就系萬物凍下熱下。可惜我老公同仔無冷氣活不下去的感覺

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我愛Corina 發表於 18-5-20 22:39
我媽可以唔開

佢住新界私樓低層,我女去過過夜,佢話婆婆屋企唔熱,開風扇都覺得冷:bash ...

都要睇座向, 鄰居有無開! 以前住公屋, 大家開左門好扯風架!
放下自在

水晶宮

sfuhsg 發表於 18-5-20 22:46
我以前可以set timer半夜3點熄機,到天光6點幾起身
但依家唔知係咪太熱,早少少熄都熱醒
...

我近星期也是set開到5點,有開埋風扇的,我訓到10點都唔覺好熱

翡翠宮

回覆樓主:

黃銱星和林超英比併电费。上年8及9月黃合共63天只用195度。即一家每人每日只用1.5度。

首頁

尾頁

跳至