親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我book 0左出年2月去象島啦.. 但係我seach 呢到好少人講呢到.. 我想問有無朋友仔去過可以分享吓呀?

子爵府

回覆樓主:

今年3月去左4日,有冇嘢幫到你?

象牙宮

回覆樓主:

點去,好似交通都幾麻煩

珍珠宮

回覆樓主

巴士再船,4小時左右,單程

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

candysandy 發表於 18-5-22 20:16
今年3月去左4日,有冇嘢幫到你?
請問你有冇出島?去到象島先book?

子爵府

coco209 發表於 18-5-24 08:18
請問你有冇出島?去到象島先book?

去到至book第2日出島玩浮潛

子爵府

youhello507 發表於 18-5-23 18:03
巴士再船,4小時左右,單程

3月份去時,由機場坐9點幾班車+船+車,途中冇塞車,miss左班船,要等下一班,連埋巴士途中小休20分鐘,差不多3點至到達resort。

大宅

回覆 candysandy 的帖子

去到先BOOK tour 會唔會有機會book 唔到ga? 因為我想book 一日浮潛.. atv, 飛樹, 同埋同大象沖涼... 我去象島住5晚
另外我住係白沙灘.. 個到搵地方食0野係0米算最方便?

另外我會book 車去碼頭, 0甘如果私家車唔跟船, 去到個邊難唔難搵車去酒店ga? 因為我上網聽過話有好多夾車會撩你的...

大宅

你呢個時間算好好好順利 wor..

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-24 15:30

去到先BOOK tour 會唔會有機會book 唔到ga? 因為我想book 一日浮潛.. atv, 飛樹, ...

1. 放心一定book到
2. 白沙灘好多食店,不過千遍一律都係食果d,每晚間間食店都有fire show睇,早d去坐前面位置,食飽睇show
3. 唔難揾車,不過去到象島坐的士係以人頭計,好似每位B100

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-24 15:30

去到先BOOK tour 會唔會有機會book 唔到ga? 因為我想book 一日浮潛.. atv, 飛樹, ...

我係住白沙灘間KC Grander, Resort 隔離有7仔,對面有ATM 提款,有排檔,生菓檔,按摩店,我喺7仔隔離間店book浮潛,希望d少少資料幫到你。

大宅

我都係BOOK 0左呢間hotel 呀.. 你住0羊房型呀?? 得唔得呀? 我住5晚, 轉3款房.. 因為樣樣都想試... haha..

0甘我想問我去到先book tour 0既話, 你知唔知係0米我之前想book 個d 你都見到有團呀??

同埋0甘你碼頭去hotel 係0米就係搭100thb 一個人個d taxi 去呀?

子爵府

candysandy 發表於 18-5-24 09:46
3月份去時,由機場坐9點幾班車+船+車,途中冇塞車,miss左班船,要等下一班,連埋巴士途中小休20分鐘,差 ...

價得去??
好靚??

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-26 00:43

我都係BOOK 0左呢間hotel 呀.. 你住0羊房型呀?? 得唔得呀? 我住5晚, 轉3款房.. 因 ...

1. 第1晚住pool side,但冇景,唯一賣點係房直接跳入泳池。
第2日轉去hill side seaview 。

2. 印象中你想玩嘅團都有。

3. 我買曼谷機場—>象島resort—>曼谷機場來回車票,車費已包括船票,去到象島再送去resort,回程都係resort pick up,所以我唔需要搭的士去resort。

大宅

3. 我買曼谷機場—>象島resort—>曼谷機場來回車票,車費已包括船票,去到象島再送去resort,回程都係resort pick up,所以我唔需要搭的士去resort---> 你0甘樣去幾錢一個人呀??

我係2晚poolside, 2 晚Sea View Grand Deluxe, 同1 晚 Beachfront Villa...

你3月去浮潛時D 水係0米真係好靚ga? 多唔多魚呀?

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-26 22:26

3. 我買曼谷機場—>象島resort—>曼谷機場來回車票,車費已包括船票,去到象島再 ...

1. 來回接送B900,其實好抵坐,又唔使煩。
2. 船家喺我附近掉生菓引魚,d魚多到圍住我,又比生菓我餵魚,d魚追住我搶食。
水好清好靚,用航拍影左d相,d相冇執過。

大宅

好靚呀! 希望我到時都0甘靚啦... 你係join 幾多個島0既tour 呀? 我見有d 係話5個地點0既跳島遊...

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-26 23:18

好靚呀! 希望我到時都0甘靚啦... 你係join 幾多個島0既tour 呀? 我見有d 係話5個 ...

4個島夠晒皮
比多張房間露台影嘅日落相你睇

大宅

超正呀!!

另外我想問下夜晚dinner 完後, 係0米附近都無0野可以行ga la?

子爵府

szesze1812 發表於 18-5-26 23:44

超正呀!!

得d生菓檔,似淘寶嘢排檔。

首頁

尾頁

跳至