自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

我想減磅!宜家每朝游40分鐘水先返工,剛開始一星期,希望可以keep到

水晶宮

可愛教主2 發表於 18-5-21 09:40
請問胡思邊度有賣?我唔覺嘅

芋絲, Aeon, 百佳,惠康都有。
蒟蒻麵Aeon 最多款,百佳都有。
惠康, market place , Jason (同一集團)只有芋絲。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

男爵府

CINDYC 發表於 18-5-21 17:01
芋絲, Aeon, 百佳,惠康都有。
蒟蒻麵Aeon 最多款,百佳都有。
惠康, market place , Jason (同一集團 ...

可否分享吓用芋絲煮既食譜?冷食?熱食?

水晶宮

CX111 發表於 18-5-21 17:07
可否分享吓用芋絲煮既食譜?冷食?熱食?

熱食:每天晚飯多數有湯用嚟便湯底,我懶。
凍食:用呢隻汁少少撈 或用 金字芝麻醬撈。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

晚餐食菜食魚, 又飽又健康。
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我戒精製麵粉食物, 戒所有甜食, 多菜少肉, 7分飽, 夜晚唔食飯, 做少量運動

男爵府

回覆樓主

我減左34磅都減夠了,依家都是修身形

伯爵府

超級特務 發表於 18-5-21 17:47
晚餐食菜食魚, 又飽又健康。

今晚晚餐。菜食多怕唔怕?

伯爵府

alicemic 發表於 18-5-21 16:21
我為食忍唔到, 試各幾種減肥餐發現烚雞胸最啱我, 食得飽之餘仲好好味!
...

我都係好為食。上星期電飯煲焗雞。食咗雞腿。雞肉做三日三文治。
好過白烚。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

1mocha 發表於 18-5-21 19:20
我都係好為食。上星期電飯煲焗雞。食咗雞腿。雞肉做三日三文治。
好過白烚。
...

我走油走鹽淨係用香草醃再慢煮, 早前用呢個食法非常有效, 而家再接再厲希望用一個月嚟減最少6磅, 雞胸係白肉雞脾係紅肉, 食雞脾減唔到幾多呀!

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我開始咗三個月,一星期跑三次步,每次6k約45分鐘,跑步都無曬食慾,連胃口都細埋,平日食得好清,希望可以達成減20磅嘅目標
I 大蚊豬   

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

milktealai 發表於 18-5-21 09:13
我已經減夠磅,依家要做修身運動,大家加油

加油

侯爵府

milktealai 發表於 18-5-21 09:13
我已經減夠磅,依家要做修身運動,大家加油

勁呀

侯爵府

alicemic 發表於 18-5-21 19:25
我走油走鹽淨係用香草醃再慢煮, 早前用呢個食法非常有效, 而家再接再厲希望用一個月嚟減最少6磅, 雞胸 ...

原來咁架

珍珠宮

fionlei88 發表於 18-5-21 20:23
我開始咗三個月,一星期跑三次步,每次6k約45分鐘,跑步都無曬食慾,連胃口都細埋,平日食得好清,希望可以 ...

我跑完點都會飲杯奶或者食隻蛋,補充蛋白質 !修補肌肉!

伯爵府

bosch 發表於 18-5-21 09:52
我仲係研究摸索中.... 要揀有益食物食, 同埋做運動.

我覺得試食唔係咩問題, 最緊要唔好全日食太多野. 煮 ...

冬天容易d介飲甜嘢。我飲唔同味的茶包,好似我第一個帖的茶,冷熱都ok.

我要做包。Cookie. 餸,湯圓,因冇經驗。成日要試味。 煮一次未煮好都要試厶次夠唔夠味。所以食好多。

侯爵府

回覆樓主

如果早上跑步係咪空肚去跑?食早餐係咪要等一個鐘先可以跑?我都好想減肥

伯爵府

alicemic 發表於 18-5-21 19:25
我走油走鹽淨係用香草醃再慢煮, 早前用呢個食法非常有效, 而家再接再厲希望用一個月嚟減最少6磅, 雞胸 ...

焗完蒸? 點慢煮?

食雞脾減唔到。死啦,我食唔到雞肉喎重有冇其他choices..

男爵府

回覆樓主

試食都肥咁真係埋位開餐點算

侯爵府

回覆樓主

跑,一星期四日,每次5-8公里
食烚蛋,焗蕃薯、麥皮、菜,飯、意粉、沙律菜、芋絲、雜菜湯,隨心而食。當然會偷食哈哈

首頁

尾頁

跳至