夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

求各位意見, 我係單媽, 拖住2個仔,最近識左個男人, 感受到他很愛我同2個小朋友, 此刻小朋友都接受到有呢個叔叔(但無講咩關係), 我對佢只係有少少好感, 由於我曾經失敗過, 已經唔敢再付出太多情感, 沒有勇氣同信心行出呢一步, 其實我應該接受他, 還是繼續做單媽?
怕再行, 又行錯, 怕唔行, 又錯過..
求各位意見, 謝謝!

大宅

等你有多啲好感再諗吧

子爵府

pig3614 發表於 18-5-21 10:00
求各位意見, 我係單媽, 拖住2個仔,最近識左個男人, 感受到他很愛我同2個小朋友, 此刻小朋友都接受到 ...
最主要係妳需要什麼?

如果要再結婚或同居, 他可以為妳或妳們保障到什麼? 可以負出多少? 如果什麼都沒有, 真係要考慮.

瑪瑙宮

求各位意見, 我係單媽, 拖住2個仔,最近識左個男人, 感受到他很愛我同2個小朋友, 此刻小朋友都接受到 ...

做下朋友無問題, 5 好有錢銀關係, 5 好咁快上埋床. 了解下佢到底咩背景咩人先喇.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

或者大家做朋友了解下先啦。我覺得又唔需要太快唸得太長遠,而且你都只係有少少好感

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

唯一嘅資料只係那是個男人咁快就諗接唔接受佢,
還繼不繼續做單媽⋯⋯
即是想同佢結婚???
了解下對方嘅背景先講啦。

水晶宮

老套D嗰句, 緣份既野, 係你既就係你....唔洗諗咩, 都咁大個人, 跟住感覺走便好了

子爵府

回覆樓主:

得少少好感就唔好囉!

翡翠宮

回覆樓主:

得少少好感我直頭吾會 go ahead
多多好感都可能離婚收場,不過最少狠狠地 high過
少少好感行到落去既機會一樣咁細,仲要對住一個得少少好感既人,講笑咩浪費時間

琥珀宮

回覆樓主:

了解多d先

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

唔使想太多啦!下一步係點邊個會知?我認為大家做朋友了解吓先......至於你話嗰位男士對你&小朋友都好好,我都係嗰句啦!比多D時間大家相處,男人家吓對你有好感,佢一定係對你會好架,總之唔好急,睇耐少少時間再決定。

瑪瑙宮

小夫人 發表於 18-5-21 13:32
唔使想太多啦!下一步係點邊個會知?我認為大家做朋友了解吓先......至於你話嗰位男士對你&小朋友都好好, ...
樓主唔係話果位男士對佢&小朋友好好, 樓主係形容為 '好愛', 但樓主對人地只得少少好感, 點又 feel 到好愛呢, 相識得果幾个月 (最近), 要煲起愛意都要時間丫.

我諗樓主好混淆, 只係驚無尼个識唔到第二个想中埋去.

大宅

回覆 tammy2008 的帖子

對呀... 相信下自己既感覺吧

伯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章

Nancy20090615 發表於 18-5-21 16:29
樓主唔係話果位男士對佢&小朋友好好, 樓主係形容為 '好愛', 但樓主對人地只得少少好感, 點又 feel 到好愛呢 ...

死火,我都好混亂呀!

我見上文樓主話男人好愛佢同小朋友,咁好愛梗係對佢哋好先會感受到愛架...唔係點講得上叫愛?

我都係嗰句啦!比D時間相處,了解多D對方係咪適合嘅人先决定下一步點做,順其自然就好。

男爵府

BB防敏心得分享勳章

回覆樓主

睇定D先,感情又不能以理性分析,如果佢同你表白,而你又對佢有感覺,想試下開始,咪試下囉⋯⋯

大宅

試下無壞

伯爵府

既然佢接受到你有兩個小朋友,我覺得深入了解多啲,究竟佢係唔係真心呢,最重要了解佢背景,如果佢對你地係真心真意,時間可以證明一切。

複式洋房

不如問下個男人,佢有無想點先大家相處得好,佢都未必想有下一步
如果佢真係想發展
咪向住個目標行
行到咁上下你就知自己顧唔顧慮

ying_mail    發表於 18-5-21 22:12

侯爵府

回覆樓主:

睇定d了解多d, 不用急, 佢家人好嗎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

了解多D先啦,想追你當然係會對你好,一齊左又未必係同一回事。如果你仲係少女,散咪散囉唔係大件事,但你既然有小朋友,太輕率去開始感情又融入家中,到頭來如果好快唔work就好無謂

jasonkot    發表於 18-5-27 00:12

首頁

尾頁

跳至