婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

有無jm打過,可解決痛症問題嗎?有無副作用?

大宅

angiehouse 發表於 18-5-22 20:04

咩係封閉針?

瑪瑙宮

angiehouse 發表於 18-5-22 20:04

痛症問題。應該睇醫院痛症科。政府醫院有呢個專科。同埋佢地會可以按情況安排病人打類固醇加麻醉藥入病人體內痛既神經線位置附近。用作減輕病人痛楚。要入手術室打得。即日出院。個情唔使全身麻醉。而你講既針。未聽過?

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

moonlight9198 發表於 18-5-24 23:26
痛症問題。應該睇醫院痛症科。政府醫院有呢個專科。同埋佢地會可以按情況安排病人打類固醇加麻醉藥入病人 ...

封閉針係大陸d人成日講, 好出名架 我睇過資料,研究過即係打類固醇加麻醉藥

瑪瑙宮

_candy_ 發表於 18-5-25 15:19
封閉針係大陸d人成日講, 好出名架 我睇過資料,研究過即係打類固醇加麻醉藥
...

但可維持幾耐。都係好因人而異。有些人可維持幾個月左右。但有些人。可能一些幫助都冇。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

_candy_ 發表於 18-5-25 15:19
...

未聽過,即係止痛針呀?
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

首頁

尾頁

跳至