論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

姐姐来了一年多一點,工作表現不上不下,
優點:不駁咀不黑面,肯聽講,對小朋友都可以
缺點:工作慢,買個菜成個半鐘到兩個鐘(正常應該一個鐘)
有次嬤嬤講見姐姐買菜都係一路玩手機(其實我自己心裡有數)只是唔想話拒,有次帶大囡去玩,CAm度見到拒工作完最基本工作,BB訓著,拒就坐在房裡玩手機,BB醒了拒抱住BB都係一邊抱一邊玩,第日我就問拒嬤嬤講:你係街市一路玩手機·(我唔想講係CAm見到的事,唔想拒覺得我裝拒)拒即時唔開心:我唔一直玩手機,只係望下手機,。中間我還解釋沒就好,望下手機OK的,唔太久。隔了一陣In又同我講:妳覺得我晤好就同中介講。

複式洋房

回覆樓主:

缺點:工作慢,買個菜成個半鐘到兩個鐘(正常應該一個鐘)
有次嬤嬤講見姐姐買菜都係一路玩手機(其實我自己心裡有數)只是唔想話拒,有次帶大囡去玩,CAm度見到拒工作完最基本工作,BB訓著,拒就坐在房裡玩手機,BB醒了拒抱住BB都係一邊抱一邊玩,第日我就問拒嬤嬤講:你係街市一路玩手機·(我唔想講係CAm見到的事,唔想拒覺得我裝拒)拒即時唔開心:我唔一直玩手機,只係望下手機,。

複式洋房

回覆樓主:

中間我還解釋沒就好,望下手機OK的,唔太久。隔了一陣In又同我講:妳覺得我晤好就同中介講。當時我解釋:唔係你唔好,也不是唔喜歡你,只是嬤嬤話見到甘我就問下你,你都晤好生氣,沒就好,。拒還好拒D朋友個個都會按手機。現在見到拒收斂著,但我們之間也隔閡著,沒以前甘自然,大家彼下意見,你地會接受拒一邊玩手機一邊抱住BB嗎?你裝CAm姐姐會不會唔開心'

大宅

joeyhuang 發表於 18-5-23 11:07
缺點:工作慢,買個菜 ...

由開工第一日已同佢講不可以玩手機,見一次話一次,從沒有講佢會以為你容許這樣做。佢地自然會揾到機會玩手機,不用擔心佢地

wcpcelia    發表於 18-5-23 11:57

別墅

回覆樓主

吾接受玩手機,一入屋即列明家規:工作期間吾准玩手機,吾會借錢,一式兩份簽名作實先開工。

子爵府

唔俾玩手機是正常的
你唔使驚個工人唔高興,你返工都唔可以一路開會,一路玩手機,上BK 啦!

我D 工人,冇人敢係我面前玩,一齊出街,坐車,係街市門口等我買餸,都冇攞個電話出嚟一路玩,一路等

最憎D 工人叫我揾AGENT, 乜意思?大你?

我唔會受工人氣,唔會忍,再冇改善,就成全佢,掃把佢

寶石宮

2023年兔年勳章

joeyhuang 發表於 18-5-23 11:12
中間我還解釋沒就好,望下手機OK的,唔太久。隔了一陣In又同我講:妳覺得我晤好就同中介講。當時我解釋:唔係 ...

唔接受玩手機 無改善 考慮揾另一個

伯爵府

回覆樓主:

如工人同我講話要同agent講
我心會有介蒂
完約會不續

公爵府

你無做錯, 返而太好人, 吾好當姐姐係你 d friend,
直接話係cam check 到就得。 吾好比食住係你, 以後有排煩。

大宅

回覆 joeyhuang 的帖子

你裝cam既目的係為左咩先?如果唔睇,甘不如唔好裝....你裝cam,個工人自己都知,佢都會知你o係個cam度睇佢啦....

別墅

回覆 joeyhuang 的帖子

你家姐姐好串。同佢講明先,開工都唔好玩手機啦,仲要對住BB都玩手機,咁BB安全無保障。請佢翻嚟系玩手機做公主定系工人?

男爵府

回覆樓主:

不須要問:是否可以? 抱緊bb:當然是開緊工啦!抱bb:不是應該用兩隻手抱他。為什麼用一隻手抱? 是否安全??

所以,妳是做對的。

首頁

尾頁

跳至