潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

別墅

很少開post。在suri買過幾次衫, 覺得佢哋啲衫好靚,但每一次都要頂新的,他們沒有存貨。所以每次去攞衫,又會被新衫吸引又買。今天本來很開心去攞衫,回家後發現貨不對辦,其實每一次攞衫都有這種感覺,這一次手工很差。對這間鋪頭開始很失望,不希望妳們有我這樣的經驗(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

Cheuk2012    發表於 18-5-24 21:36

侯爵府

Nelnelnel 發表於 18-5-24 00:19
很少開post。在suri買過幾次衫, 覺得佢哋啲衫好靚,但每一次都要頂新的,他們沒有存貨。所以每次去攞衫,又 ...

這間shop 完全唔掂,有一次sale 買話冇得訂局住買display, 咁我淨係想買條裙,又係咁叫我襯埋件top, 好hard sell, 買過一次冇下次

別墅

Ms_Phoebe 發表於 18-5-24 01:58
這間shop 完全唔掂,有一次sale 買話冇得訂局住買display, 咁我淨係想買條裙,又係咁叫我襯埋件top, 好har ...

好多謝您嘅回覆!對呢間鋪頭真係好失望!希望大家不要中伏

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Nelnelnel 發表於 18-5-24 15:20

謝謝提醒

男爵府

陪月勳章

幾年前去過鰂魚涌分店, 啲衫多到跟本撥唔開黎睇, 每件要大大力撥開先望到件衫, 睇左幾件隻手已經好攰, 然後sales就開始覺得你無幫襯咁既態度........
之後去過灣仔間分店, 大好多睇得舒服啲, 不過又係好hardsell......... 之後都冇再幫襯過了

別墅

很少開post。在suri買過幾次衫, 覺得佢哋啲衫好靚,但每一次都要頂新的,他們沒有存貨。所以每次去攞衫,又 ...

同意,已經無再喺嗰度買嘢好耐

寶石宮

2024年龍年勳章

Nelnelnel 發表於 18-5-24 15:20

請問你係去邊間分店
幸福可以好簡單

寶石宮

2024年龍年勳章

mimiNbaby 發表於 18-5-24 15:32
幾年前去過鰂魚涌分店, 啲衫多到跟本撥唔開黎睇, 每件要大大力撥開先望到件衫, 睇左幾件隻手已經好攰, 然後 ...

幸福可以好簡單

複式洋房

好hard sell, 每次攞衫都要比佢sell一大輪,唔買就黑面

子爵府

回覆樓主

我去中環店的。事實上佢地service 真的麻麻地,件件衫都冇價錢牌,次次問好煩厭,hard sell 就梗不過吾買都冇野既。勝在下身裙岩我style 同size ,又吾貴,所以keep 住幫襯。

男爵府

呢D銷售手法最憎。次次要訂係因為佢会儲埋order叫師傅再造,不想存貨。但造出来的跟係舖頭貨是有分别。試過有一次我係其他舖(不是呢間)揀左好幾件,要我訂貨。我答佢我要全部拎走,一係全部唔要。結果有生意就梗係做啦。

子爵府

Helllokitty 發表於 18-5-25 22:45
我去中環店的。事實上佢地service 真的麻麻地,件件衫都冇價錢牌,次次問好煩厭,hard sell 就梗不過吾買都 ...

呢間真係衰到暈。錄音帶咁重覆叫你試。唔試又黑面,試完又黑面。走又黑晒面

子爵府

benbenchow 發表於 18-5-25 23:44
呢間真係衰到暈。錄音帶咁重覆叫你試。唔試又黑面,試完又黑面。走又黑晒面
...

試完買就冇黑面,乜都吾買就黑住送你走。所以我每次向fb 睇岩才去試,佢sell 我果d真的想買才試。

別墅

Cathleen 發表於 18-5-25 23:14
呢D銷售手法最憎。次次要訂係因為佢会儲埋order叫師傅再造,不想存貨。但造出来的跟係舖頭貨是有分别。試 ...

很欣賞你這個態度真的要向妳學習
現在我望住啲衫貨不對辦,心好噏

別墅

BBJOJO 發表於 18-5-25 22:12
請問你係去邊間分店

鰂魚涌。我只是個小師奶,行過見到啲衫幾靚就入去,就出事了

寶石宮

2024年龍年勳章

Nelnelnel 發表於 18-5-25 23:53
鰂魚涌。我只是個小師奶,行過見到啲衫幾靚就入去,就出事了

幸福可以好簡單

公爵府

Nelnelnel 發表於 18-5-25 23:50
很欣賞你這個態度真的要向妳學習
現在我望住啲衫貨不對辦,心好噏
...

請問同display有d咩唔同呀?

別墅

millennia 發表於 18-5-26 12:47
請問同display有d咩唔同呀?

是這樣的。第一,二次買時是冬季,褸我可以馬上攞走。之後開始轉季,春天衣物要訂貨,收貨的時候巳覺得同display 唔同,但因為時間相隔很久,display 也沒有了。今次買的是裙和top, 裙本身是很貼身,cutting 很靚。現在收貨,胸位上下不對稱,鬆泡泡的,布有啲突起來,看起來很cheap 的手工。上衣簡直整件是歪的,不對稱,手工很差。總之如果見到一件咁差嘅衫根本唔會買

別墅

Nelnelnel 發表於 18-5-27 17:34
是這樣的。第一,二次買時是冬季,褸我可以馬上攞走。之後開始轉季,春天衣物要訂貨,收貨的時候巳覺得同d ...

我真係好嬲了!應否跟老闆娘理論? 

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

Ms_Phoebe 發表於 18-5-24 01:58
這間shop 完全唔掂,有一次sale 買話冇得訂局住買display, 咁我淨係想買條裙,又係咁叫我襯埋件top, 好har ...

首頁

尾頁

跳至