夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

見咁多谷友都話好多賤人判左都可以唔俾,真係可以講得咁容易?如果有車有樓有資產,用咩方法可以唔俾?

子爵府

回覆樓主:

識都唔講啦!教精埋啲賤人

子爵府

anyuser18 發表於 18-5-24 14:09

岩呀!咪教精佢地

伯爵府

講的岩,同意

洋房

咁可唔可以pm俾我知先?我家姐搞緊離婚呀,而家好擔心,D法援律師講左又等於冇講咁,佢而家好擔心(emoji)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

哈哈................................

禁止訪問

洋房

甜心朱古力 發表於 18-5-24 17:41
你家姐乜情況?有無小朋友,有無返工。

十幾年家庭煮婦,有個十三歲既女,個衰人一簽左暫准令已經帶左小三返屋企,而家係娘家暫住,個衰人一毫子都冇過佢手,佢又冇積畜...個男人就有層供完既自己名村屋,月入五至六萬左右...現金約有二三百萬左右!

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

回覆樓主:

共同申請?入紙果陣唔係傾好或者列出要求? 出左暫准令仲可以要求乜嘢?而家係咪等緊官判

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

crazyguy9527 發表於 18-5-24 19:01
十幾年家庭煮婦,有個十三歲既女,個衰人一簽左暫准令已經帶左小三返屋企,而家係娘家暫住,個衰人一毫子 ...

恕直言,結婚咁多年個男人買樓都唔同你家姐聯名,自己有幾百萬流動資金但你家姐完全無積蓄
即係個男人由始至終都無俾錢你家姐啦
而家離埋婚仲可以對佢有咩期望?
個女都十幾歲,唔使ftm貼身湊啦,你家姐都係現實d去搵工做吧,好過等個男人唔知俾唔俾,俾又唔俾得一世的所謂贍養費啦

禁止訪問

禁止訪問

洋房

瑤瑤~ 發表於 18-5-24 20:12
恕直言,結婚咁多年個男人買樓都唔同你家姐聯名,自己有幾百萬流動資金但你家姐完全無積蓄
即係個男人由始 ...

多謝妳既意見,但係我唸妳未搞過呢D野,因為好多野同睇戲好唔一樣,例如層樓就算冇名,有一様野叫婚姻居所...多數官會判平分,律師已經講左,仲有法庭已經釘左佢契,呢度佢一定走唔甩,我意思係現金佢有咩辦法轉走

洋房

甜心朱古力 發表於 18-5-25 11:24
樓主你姐姐有無影低分居先佢c6戶口總數,如其他地方有物業,有無影低樓契,有,立即找律師,唔好找法援, ...

已經有哂佢紀錄,不過係一年前

子爵府

2024年龍年勳章 秋日勳章 炎夏勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

crazyguy9527 發表於 18-5-28 13:37
已經有哂佢紀錄,不過係一年前

你意思話你有曬作佢資產紀錄,但係分唔到佢錢?唔係攤曬出嚟等官判咩

洋房

5R2H 發表於 18-5-28 18:36
你意思話你有曬作佢資產紀錄,但係分唔到佢錢?唔係攤曬出嚟等官判咩

未判,而家等判之嘛⋯⋯

子爵府

crazyguy9527 發表於 18-5-28 18:42
未判,而家等判之嘛⋯⋯

咁一日未判都仲有希望,祝福你

洋房

甜心朱古力 發表於 18-5-25 11:24
樓主你姐姐有無影低分居先佢c6戶口總數,如其他地方有物業,有無影低樓契,有,立即找律師,唔好找法援, ...

佢而家有小三,仲點會肯分一毫子吖,而家我家姐申請到法援,咪等佢上下庭玩下先囉,原來第一堂3萬,第二堂已經13萬,如此類推...法援最多俾6萬9,等政府罰下佢堂費都分分鐘過百萬都好,佢呢個小三代價大囉(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

其實唔好介意,我真係見太多不實既回覆我先問下,其實個個case都唔一樣,經過今次之後先知道,未必係好似大家咁講,咁容易就走得甩,除非佢一結婚已經處心積慮部署啦,如果結婚有返咁上下年期,有小朋友既話,物業基本上都起碼分佢30-40%架喇,前提係一開始丨記得先申請釘佢物業契等佢無得買賣,咁佢一已經玩唔到野,另外如果許可的話一定要申請法援,因為堂費真係可以嚇死人,呢D資料希望大家有用啦⋯⋯

男爵府

crazyguy9527 發表於 18-5-24 19:01
十幾年家庭煮婦,有個十三歲既女,個衰人一簽左暫准令已經帶左小三返屋企,而家係娘家暫住,個衰人一毫子 ...

唔好理D善養費住,同佢分身家先啦。暫准令未係正式,帶小三返屋企,你用少少錢比私家精探拎D証據先,第日可能會有用。

首頁

尾頁

跳至