自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

今日下午去健康院,後面一個年約4歲男仔坐係我後面係咁踢櫈,仲要開埋手提電話睇片大大聲。

因生完個傷口未完全好返,其實坐係度都有少少痛,但小朋友係咁踢,真係痛痛地。

於是我同小朋友講,小朋友可唔可以唔好踢,點知小朋友同佢阿媽都無反應,當時我想調位,但可惜多人都冇位。

於是都我C6同個媽媽講,唔好意思,可唔可以叫你小朋友唔好踢,同埋個電話校細聲啲

個阿媽就話,唔媽踢呀,校細聲啲呀
嗱,叫咗喇,佢唔肯都冇法。

唉~ 好彩,之後入去磅重,出返來有第2個位。

但呢個媽媽真係唔知影響到人

大宅

淘寶 發表於 18-5-24 15:45
今日下午去健康院,後面一個年約4歲男仔坐係我後面係咁踢櫈,仲要開埋手提電話睇片大大聲。

因生完個傷口 ...

非常認同

子爵府

想生BB熱投 畀面勳章

因生完個傷口 ...

好明顯個阿媽唔係唔識教, 係唔想教。

珍珠宮

回覆樓主

一早已經知⋯係D人以為自己教得好好(不喜勿插)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主

咩人都有,所以最好彈開,千祈唔好幫人教仔,有d野有因有果,若干年後自己受返無得怨!

男爵府

回覆樓主

個媽媽好快會自己受返

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

因生完個傷口 ...

你生左啦?

子爵府

回覆樓主

我又諗起上次比人打得好勁個小朋友

比人打真係有原因

珍珠宮

呢d真係好討厭
仲有d好討厭既媽媽會同佢寶貝講
姨姨鬧你喇xxxxxx.....
跟住由得佢個寶貝繼續騷擾人

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

冇家教
淘寶,祝福你bb健健康康,快高長大

琥珀宮

侯爵府

2018復活節勳章

mrs.cool 發表於 18-5-24 15:50
好明顯個阿媽唔係唔識教, 係唔想教。

佢阿媽自己都係度睇電話,勁囉,帶兩部電話出街

侯爵府

2018復活節勳章

lam133 發表於 18-5-24 16:19
你生左啦?

係呀,上星期生咗喇

珍珠宮

因生完個傷口 ...
呢D真係衰到無朋友, 咁就話"叫左", 好明顯佢唔想理. 都唔明D人點解咁, 佢都唔教, 小朋友當然唔識

侯爵府

2018復活節勳章

章魚妹妹 發表於 18-5-24 16:01
咩人都有,所以最好彈開,千祈唔好幫人教仔,有d野有因有果,若干年後自己受返無得怨!
...

個刻想彈開,可惜係無晒位,好彩磅完重出來有第2個位咋

不過呢,我發現真係勁多媽咪比電話小朋友睇,咁細個

侯爵府

2018復活節勳章

秋天與楓葉 發表於 18-5-24 16:20
呢d真係好討厭
仲有d好討厭既媽媽會同佢寶貝講
姨姨鬧你喇xxxxxx.....

係丫,講到好似係其他人唔啱咁

有時咁諗,點解咁多小朋友咁自我中心都係有原因嘅

侯爵府

2018復活節勳章

tsung 發表於 18-5-24 16:25
冇家教
淘寶,祝福你bb健健康康,快高長大
...

好多謝你呀。 BB食得又瞓得

子爵府

回覆樓主:

首頁