自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

smitty 發表於 18-5-26 06:59
其實臨出發才發現不見passport會否大體D呢?
定係病假好D?

話唔見pp 只會顯得你做野唔小心, 一份重要文件都管唔掂....

病假點請? 駛唔駛用醫生紙去請病假? 真病冇得好講, 詐病用假醫生紙係犯法. 雖然算比較可行既辦法, 但有咩病係病到出唔到trip?

大宅

brindlewin 發表於 18-5-26 07:07
我理解係終需去一次,只係邊個時間最合適。

B T W,我次次俾人揀,到時揾excuse hea/扭計唔去,我真係會m ...

係,平時有去,只是今次時間不合適.......

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

有無細路?如果一次半次,話工人回鄉無人湊仔得唔得
請勿打招呼~

瑪瑙宮

定係病假好D?

過左期就得

琥珀宮

smitty 發表於 18-5-25 20:54
話說公司有個活動在外地,我只是去上training 及team building, 但我極唔想去,但又唔想講出來,一來唔想老 ...

無方法

大宅

tkop 發表於 18-5-26 09:18
過左期就得

唔得喇,很早通知我地有呢個trip, 要換及申請一要做。

大宅

melody228 發表於 18-5-26 09:14
有無細路?如果一次半次,話工人回鄉無人湊仔得唔得

唔得,公司D人知我家事,工人岩岩放完假,無理由又話回鄉.....

大宅

木土土 發表於 18-5-26 09:30
無方法

好sad的事實....

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

smitty 發表於 18-5-26 06:44
唉,真係比面派對。
D老細仲好似益我地咁,好興奮.....

哎,點會唔明
我上份工忙到嘔,仲要跟去做阿四,老闆就覺得益左我地去旅行。我心唸你放過我啦!你地走晒俾我清下野早d收工得唔得 (d training內容又廢仲要扮投入)

男爵府

回覆樓主

我都最憎training ! 只需安安靜靜做野!

大宅

Charlotte_mom 發表於 18-5-26 11:02
哎,點會唔明
我上份工忙到嘔,仲要跟去做阿四,老闆就覺得益左我地去旅行。我心唸你放過我啦! ...

係,又廢又要扮投入.......

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

smitty 發表於 18-5-26 09:31
唔得,公司D人知我家事,工人岩岩放完假,無理由又話回鄉.....

話工人突然屋企有事要回鄉一星期得唔得?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

如果去到就去啦,推得多真係影響自己印象前途架。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

話說公司有個活動在外地,我只是去上training 及team building, 但我極唔想去,但又唔想講出來,一來唔想老 ...

你好啦,公司咁好比出trip。我想都冇

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

siuyan1212 發表於 18-5-26 11:15
我都最憎training ! 只需安安靜靜做野!

何解呢?

王國長老

leng1999 發表於 18-5-26 13:06
你好啦,公司咁好比出trip。我想都冇

我係攪手
老闆攪offsite,要成team人一齊,我係「膽」,肯定由day one籌備開始無走雞,其實我係主要drive成個project 果個
舊年果然老闆出聲,要我event前兩日飛過去,同core team一齊7-11一齊籌備,拉住個o急在resort走黎走去(全部搵食架生),睇場做ppt dry run同酒店夾野,做完全日夜晚十點至開始試機set場(因ballroom之前有人用)
Event前一晚成功捱病左,半晚發冷,event果朝我面無人色咁飄入去,老闆叫我返房訓......我訓到checkout(果鑊病得好金幾驚上唔到機),好彩要交嘅貨已交晒,可以俾同事backup

你話係咪寧願留在香港做自己野丫!

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-5-26 14:01
我係攪手
老闆攪offsite,要成team人一齊,我係「膽」,肯定由day one籌備開始無走雞,其實我係主要drive ...

哈哈,我系一個好鐘意做你講個d野既人。所以絕對唔好選擇留系香港做返365日都可以做既野。

子爵府

點都會扣印象分,睇自己care唔care

男爵府

定係病假好D?

預早講好過臨時甩底

伯爵府

回覆樓主

其實除非家人有事,否則好難唔去,咩原因都扣分

首頁

尾頁

跳至