自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

cattz288 發表於 18-5-27 15:41
因為我喺app度見可改手提! 如果舊電話no仲可以收sms係可以改到! 理論上開戶口已認証左, 開電話咭時亦認証埋 ...

哦, 我無apps
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

小雄維尼 發表於 18-5-27 15:49
哦, 我無apps
我用icbc, 戶口錢有出入, 即刻收msg, 我覺得好安全喎
放下自在

子爵府

cindy618 發表於 18-5-27 15:44
你尋晚整到?

(emoji)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

章太郎 發表於 18-5-27 15:59

張咭真係香港嘅信用卡嗎?

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

cattz288 發表於 18-5-27 15:56
我用icbc, 戶口錢有出入, 即刻收msg, 我覺得好安全喎

thanks, 夜d搞搞佢
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

子爵府

cindy618 發表於 18-5-27 16:01
張咭真係香港嘅信用卡嗎?

(emoji)

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

章太郎 發表於 18-5-27 15:18
係呀,咁唔知點解了,我剛剛縛多張卡都得。

你呢個係大陸微信定香港微信? 大陸微信可以綁香港信用卡?

子爵府

garfield_pooh 發表於 18-5-27 16:08
你呢個係大陸微信定香港微信? 大陸微信可以綁香港信用卡?

(emoji)

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

章太郎 發表於 18-5-27 16:13

微信app有分香港/大陸㗎咩?香港信用咭只是縛嚟認證,扣款唔 ...

微信無分,但微信錢包有分,我自己一早綁定咗,所以兩邊都用倒,但有朋友未綁定大陸微信錢包,就算有人轉咗錢入去都開唔倒大陸微信錢包,我見你得,所以我想問清楚

大宅

garfield_pooh 發表於 18-5-27 23:39
微信無分,但微信錢包有分,我自己一早綁定咗,所以兩邊都用倒,但有朋友未綁定大陸微信錢包,就算有人轉 ...

但我見佢係人民幣¥
唔通而家又得?係就好啦,我搞左好耐

子爵府

garfield_pooh 發表於 18-5-27 23:39
微信無分,但微信錢包有分,我自己一早綁定咗,所以兩邊都用倒,但有朋友未綁定大陸微信錢包,就算有人轉 ...

(emoji)

子爵府

you can add HK credit card into wechat app but only use in HK not china.

男爵府

ddkaka 發表於 18-5-27 13:00
係呀,有啲找換店有得增值人民幣入微信同支付寶,不過唔係間間有,要找找
...

岩岩尋日旺角試左入錢落微信 五十港幣手續費

水晶宮

ltp00222 發表於 18-5-30 10:29
岩岩尋日旺角試左入錢落微信 五十港幣手續費

入咗幾錢呀?

男爵府

ddkaka 發表於 18-5-30 11:13
入咗幾錢呀?

三舊水 所以呻笨
我用嚟買點評團購 所以都係入支付寶算…
支付寶上網入無甘狼

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

章太郎 發表於 18-5-28 00:55

其實我唔熟,只是剛開咗支付宝國內,順手試下微信人民幣錢包 ...

轉帳要有國內銀行戶口先轉到喎!你個case好異常
放下自在

象牙宮

ltp00222 發表於 18-5-30 11:26
三舊水 所以呻笨
我用嚟買點評團購 所以都係入支付寶算…
支付寶上網入無甘狼

買黎折扣夠比手續費?
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-5-30 11:32
買黎折扣夠比手續費?

本來買團購 尋晚發現間鋪公眾號有六八折劵送
而家無用 不過應該到時食完找數會用得返…

象牙宮

ltp00222 發表於 18-5-30 11:33

本來買團購 尋晚發現間鋪公眾號有六八折劵送

轉錢返大6戶口都係收30多, 入wechat咁貴
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-5-30 11:38
轉錢返大6戶口都係收30多, 入wechat咁貴

個間野話入ac 支付寶 微信都係五十…
真係無下次

首頁

尾頁

跳至