婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想生BB熱投

你地會點同6299慶祝父親節/母親節??
我最怕過每一個節慶的,因為6299既關係,母親節當日諗住夜晚同佢食餐飯就係慶祝啦,點知唔係,事後嬲左我好耐,當我係透明,仲要比面色我睇(因為同6299一齊住的,未有能力上車),事後仲要話我唔識做人氹佢開心,話我無表示但成日都同我講2公婆錢銀無計的,但原來2公婆送禮物比佢既話係必須要分開送的如果唔係就話我無表示咁佢就唔好成日同我講2公婆錢銀無計啦我發覺有時離婚背後未必係因為個男人差,原來有時可能會同6299有關肉隨針板上,我小朋友係99湊住,所以為有認耐到買到樓拿拿臨搬出去

珍珠宮

回覆 RainRainie 的帖子

冇,我自己都唔會慶祝

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無特別同老爺奶奶慶祝。佢哋嗰邊如果搞飯局。我夾到時間想去就會去,不會特別買禮物

試過有次係正日,我、老公每人去一邊。自此之後大家都會相就,唔會要我哋難做

唔企硬只會越踩越埋

伯爵府

RainRainie 發表於 18-5-26 10:04

你地會點同6299慶祝父親節/母親節??

無的慶祝,自己都無慶祝過

大宅

回覆樓主:

唔會同佢哋有任何慶祝,佢哋唔係我父親母親

複式洋房

好簡單咁一家人食餐飯就慶祝左

子爵府

回覆樓主:

佢仔同佢父親慶
我同我父親慶
大家都好高興

大宅

回覆樓主:

一定要慶就食餐飯,係咁多

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你住佢間屋, 仲要佢幫手湊孫, 事實真係你有求於佢
你憎佢還憎佢, 好好醜醜你都要交戲tum下佢
佢話兩公婆錢銀無計, 其實係咪暗示緊你地俾得少家用呀? (佢意思可能係, 你都應該俾返份家用佢?)
你結婚後搬左入去, 而家仲有埋小朋友, 水電煤日用品煮飯都貴左啦, 仲有湊b錢呢?
你同c6有無加返適當既家用俾99呢?
如果俾得少, 有說話聽都無可避免啦
點解一定要買到樓先搬? 租樓都得0者
兩代人住埋一齊點會無問題, 有時無分對錯架, 淨係生活習慣唔同, 育兒方法唔同都大把野嘈啦
你覺得99難頂時, 可能人地都係忍緊你咋
俾d骨氣出去租樓住啦, 孫亦唔好要99湊, 你無野靠99, 咪唔使委屈自己討好佢囉

首頁

尾頁

跳至