自由講場

跳至

首頁
45678...13

尾頁

子爵府

回覆樓主

唔使作理由,直接話唔方便就得

男爵府

bbchu0316 發表於 18-5-26 12:55
我仔今個9月返PN 班。打算每朝由爸爸車返學。有個新相識嘅媽媽朋友,而家大緊肚,啱啱搬咗去我隔離座,嚟緊 ...

唔洗回應,正常人你無再講自己知乜事

伯爵府

bbchu0316 發表於 18-5-26 15:23
多謝各位回應。

各位嘅回應也好得體。唉,眞係太大責任,有咩事點攪。我企硬拒絕。

樓主要企硬,佢咁唔客氣,我諗日後重有好多嘢會麻煩你

公爵府

回覆樓主

你話路面情況好難預料,有乜事賠唔返個仔俾你,你都係自己帶返學。

伯爵府

抺茶雪糕 發表於 18-5-26 15:33
正常黎講是應該揸車果個主動offer,否則想車埋佢嗰個係唔應該出聲要求,宜家d人真係吾識社交禮儀
...

講得好啱

伯爵府

抺茶雪糕 發表於 18-5-26 15:34
唔使作理由,直接話唔方便就得

我都係咁話,又唔係欠佢嘅

男爵府

小紅梅 發表於 18-5-26 13:42
好呀,大家同學仔幫你湊返學,收平啲800蚊啦

先唔講錢,萬一出意外點賠俾人。責任好大

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

一個大人,兩個小朋友,萬一佢地玩得癲,或打起較,爸爸駕車,處理唔到,分心會有危險。

侯爵府

回覆樓主

Pn 得2歳,要有carseat? 冇地方放多張carseat 得唔得? 或者講爹哋會早45mins帶佢去食早餐先返學

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有咩難呀, 講一聲唔方便, 老公 唔鐘意, 佢太肚又唔係病, 一樣可以接返放學架,

就算第日坐月都係佢屋企人的事, 唔使拿屎上身。

如果咁就面左左無朋友做就更好啦, 唔使應酬啲攞著數人。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

我仔今個9月返PN 班。打算每朝由爸爸車返學。有個新相識嘅媽媽朋友,而家大緊肚,啱啱搬咗去我隔離座,嚟緊 ...

同佢講一個大人睇唔到兩個咁細嘅,加上老公未必日日出車又未必準時,手車又麻麻。

希望她醒目,知難而退law

公爵府

千萬別開錯左個頭,手尾好長ga,告訴她,我們不想等來等去。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果坐車途中出事, 邊個負責?
直接同佢講, 老公話唔得, 好大責任

複式洋房

同佢講有時小朋友唔喺屋企過夜,第日要直接去邊個屋企人度接埋小朋友先返學,話屋企人又住得遠,佢應該知咩意思啦?

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

唔需要藉口,一句唔方便就可以。佢又會咁放心,交個仔俾人車返學

珍珠宮

bmuimami 發表於 18-5-26 13:39
乜人嚟?
女個同學

上次佢個同學工人遲咗嚟,差啲跟咗啲高年級學生走(佢身上係無何電話),好彩我截住送佢返屋企

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

其實真係唔方便, 有咩事擔當唔起

珍珠宮

Turino 發表於 18-5-26 15:31
你咁好人既,呢d人車一次都嫌多
順路真係無所謂
正如順路其他人都會車埋我和小朋友,我又唔係特別好人
只係當別人都唔care仔女安全,又無禮貌,我真係唔會「多事」

珍珠宮

一句講晒,老公話一個人命好大責任,咩唔起!

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

bbchu0316 發表於 18-5-26 15:23
多謝各位回應。

各位嘅回應也好得體。唉,眞係太大責任,有咩事點攪。我企硬拒絕。

你老公知唔知呢件事?佢有乜意見?

首頁
45678...13

尾頁

跳至