家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近在FB留意到方新俠的股票課程,講到好似好準咁,佢又有出書教投資,唔知有冇人試過上佢D堂,可以share 下。D學費都好贵下

子爵府

kalych 發表於 18-5-26 20:50
最近在FB留意到方新俠的股票課程,講到好似好準咁,佢又有出書教投資,唔知有冇人試過上佢D堂,可以share ...

坊間上堂已經交一筆萬多元的学費,之後又要出$比實習費。又話每月比幾佰元入group分享消息,見d所謂的成功学員,投資幾十萬或百萬以上,我覺得他們是有$人。

子爵府

kalych 發表於 18-5-26 20:50
最近在FB留意到方新俠的股票課程,講到好似好準咁,佢又有出書教投資,唔知有冇人試過上佢D堂,可以share ...

曾認識一個 這股票書的作者, 佢自己都係住一個三百幾呎嘅私樓單位, 平時生活非常之cheap, 可以為咗一百幾十蚊搲爛塊面同人拗餐飽, 老老實實如果真係咁叻仔 ,就唔會出書教人啦

其實所謂貼士根本就係笑料, 只要你識一兩個基金經理, 佢又真係肯過料俾你, 基本上買十隻,實會中六七隻 , 要 贏錢其實根本唔難

所以記住只有冇料嘅人先至會自吹自擂, 真正有料嘅根本唔會花時間去教人,因為一早已經住半山揸跑車

大宅

回覆 baby668 的帖子

多謝哂兩位人兄,因我正拾下拾下,諗緊俾悟俾$參加課程,原來係咁,見佢又話成日參加D慈善活動,以為好出名!

子爵府

kalych 發表於 18-5-27 10:09
回覆 baby668 的帖子

多謝哂兩位人兄,因我正拾下拾下,諗緊俾悟俾$參加課程,原來係咁,見佢又話成日參加 ...

他們的收入便是学生的学費,成敗依靠自己。

大宅

回覆 PandaVV 的帖子

學費重超貴

男爵府

畀面勳章

PandaVV 發表於 18-5-26 22:18

坊間上堂已經交一筆萬多元的学費,之後又要出$比實習費。又 ...
只係有$水魚.

子爵府

kalych 發表於 18-5-27 11:30
回覆 PandaVV 的帖子

學費重超貴

不如將d学費,自己揾d派息股,供股或分期買入,比較實際。睇多d其他JM 的post, 再自己考慮風險和時間因素,再決定。

首頁

尾頁

跳至