美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

kawaiiliu 發表於 18-5-28 00:52
我都係日日用,你係邊度買?

中環置地 HN
個男仔講解得好清楚

佢有佢既專利唔傷頭髮
真係值得投資喺自己到既

男爵府

thunder_bunny 發表於 18-5-28 01:19
中環置地 HN
個男仔請解得好清楚

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thunder_bunny 發表於 18-5-27 09:50
仲有 BB 同孕婦都用得果個系列
Shampoo & bath 值得試
真係唔使用護髮素架
SHAMPOO我見都仲有買二送一, 你係用BB都用得果支SHAMPOO嗎?

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 14:37
SHAMPOO我見都仲有買二送一, 你係用BB都用得果支SHAMPOO嗎?

係呀, 用緊 BB 都用得果條LINE

大人用既Shampoo All 有2包 samples 未試

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 15:02
係呀, 用緊 BB 都用得果條LINE

大人用既Shampoo All 有2包 samples 未試
我去專門店睇左, 見都係推介我用bb果款, 話清爽d, 另一款佢話少泡沫d

大宅

笑得好勳章

系咪大出血

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 15:10
我去專門店睇左, 見都係推介我用bb果款, 話清爽d, 另一款佢話少泡沫d

bb 果款 洗第2次時都幾多泡, 洗第一次時就會少d (好正常)

洗完2次, 你會摸到d 頭髮係洗到 "爽爽聲" 果種 deep clean 程度

第1晚 我照用返護髮素, 風筒吹半乾 (一直無用梳)

由半乾開始d 頭髮係已經順晒, 無打click
乾晒果陣, 摸下直情係有鬆軟既手感

第2晚 就開始無用護髮素, 濕髮時好似好硬好柴皮咁, 但係乾左又變返鬆軟無打click

所以去買多一set Shampoo&bath

水晶宮

donuthk 發表於 18-5-28 15:13
系咪大出血

諗住唔去sogo 都嘔晒血

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 15:22
bb 果款 洗第2次時都幾多泡, 洗第一次時就會少d (好正常)

洗完2次, 你會摸到d 頭髮係洗到 "爽爽聲" 果種 ...
等我都親佢買二送一買返黎試下先, 其他野仲有咩推介? 我見都有幾多set野, 不過唔夠時間睇係咩野黎

男爵府

回覆樓主:

燒到我都好想買 ghd 同 Lynature
但我枝amika 都係買左無耐
不過屋企夾完好似無喺舖試咁滑

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 15:28
等我都親佢買二送一買返黎試下先, 其他野仲有咩推介? 我見都有幾多set野, 不過唔夠時間睇係咩野黎
...
佢有一SET 係佢SKIN CARE 既trial set, 可以試晒D 好用既野 (網上圖片)

眼霜都幾夠潤, 又唔會出油脂粒, Lip Creme 根本推開係 oil 黎既, 好潤呀
(眼霜+Lip Creme + 90ml Morning Mist 有set, $388, 買左)

Creme all 試過都好保濕, 如果單搽會比較杰身, 啱夜晚, 但配合埋支morning mist, 就可以推薄D, 就可以早上用喇,
要用埋支雪花秀lotion 先買

佢既 face oil 係山茶花籽油, 份子好細, 好快吸收, 每次用 1-2 滴, 最重要係平 (所以有買, 唔使再買HABA/ALBION 支油)

通常沖完涼洗完面隔一陣就FEEL 到塊面開始乾, 就算果支洗面有幾保濕, 唔即刻搽嘢都係會乾 !!!
洗完面之後, 再用Washing Toner 按摩, 再沖水, 皮膚係軟軟滑滑咁架, 咁之後 ME ME 麼麼先搽skin care都唔怕, 塊面都唔會覺得乾囉~
我地喺counter 試完都買左, 呢個真係要喺手試洗下feel下~

如果係懶搽body lotion 既, 都可以試下 BB系列既 Washing lotion & oil, 搽多一樣野再沖水, 皮膚上好似有層薄薄地既油咁, 之後唔使再搽 body lotion

水晶宮

Nikitang1111 發表於 18-5-28 16:35
燒到我都好想買 ghd 同 Lynature
但我枝amika 都係買左無耐
不過屋企夾完好似無喺舖試咁滑

我用 Amika 用到好冇心機呀~~
愈用d 髮尾愈乾旱
咩髮尾油都用, 爭未搽花生油咋~ 撞鬼

我fd 成日燒我嘛, 話ghd 夾得頭髮靚d 架~~~

咁行過見到ghd, 坐底試下, 咪出事囉~

不過真係抵, 今日返工d 同事以為我去salon 整左頭
因為好整齊好圓, 睇落好順滑咁
我話 :轉左支直髮夾咋~

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

I 大蚊豬   

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 16:49
佢有一SET 係佢SKIN CARE 既trial set, 可以試晒D 好用既野 (網上圖片)
山茶花籽油夏天都用得到? 我成日一見油類嘅野只會諗響冬天先用到洗面BA都有介紹我, 但我剛剛先開左一支洗面, 要用完先試得

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 17:06
山茶花籽油夏天都用得到? 我成日一見油類嘅野只會諗響冬天先用到洗面BA都有介紹我, 但我剛剛先開左一支洗面 ...

用到呀,其實長期留室內冷氣都一樣乾,佢都係好快吸收晒,摸上去一d 都唔「立」的

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 16:49
Washing Toner 按摩完又要過返水?我見好似好複雜咁眼霜+Lip Creme + 90ml Morning Mist 有set, $388 <---都抵WOR, 我見支LIP CREME都要$188, 本來都想買, 但又好似比較貴

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 17:12
Washing Toner 按摩完又要過返水?我見好似好複雜咁眼霜+Lip Creme + 90ml Morning Mist 有set, $388 ...

好似洗多次面咁

琴晚唔記得用,隔一陣自己feel 到塊面亁就醒起漏左 washing toner

就係聽到388 幾抵喎,所以買埋

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 17:19
好似洗多次面咁

琴晚唔記得用,隔一陣自己feel 到塊面亁就醒起漏左 washing toner
等我有時間再去睇清楚D先

瑪瑙宮

thunder_bunny 發表於 18-5-28 17:19
好似洗多次面咁

今日都試左一支CREAM, 佢又另外再加支野噴濕一齊搽, 我覺得都好潤咁

水晶宮

Pollyowen 發表於 18-5-28 17:37
今日都試左一支CREAM, 佢又另外再加支野噴濕一齊搽, 我覺得都好潤咁

應該係 成千蚊果樽 Creme all
可以噴 morning mist 一齊用

超級保濕咁話

首頁

尾頁

跳至