想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 Badluck 於 09-5-17 23:55 發表
我找佢的原因有幾個:
1) 我差唔多40, 不能再等咁耐, 陳醫生排得快啲
2) 我之前已洗咗好多錢, 依家做都可能要同家人借,陳醫生好似無咁貴
3) 因我老公唔想再試, 我希望有多些points可令佢再試一次 ...

Badluck,

我睇陳世樂架, 但我冇做過iui同ivf, 所以比唔倒意見你, 但我覺得陳醫生個人好有heart, 好關心病人, 好小心, 所以有時都要睇得幾密, 所以都唔平, 但我覺得佢唔會為咗想賺你錢而叫你做乜做物, 好似我之前有朱古力瘤同肌瘤, 佢會話咁嘅size唔建議我做手術, 到我小產, 佢都唔建議我一開始就刮宮, 所以我覺得佢都係為病人著想...

大宅

原帖由 sandyman 於 09-5-18 11:19 發表

would you please send me the contact no. of the doctor

contact no. : 2522-2500

大宅

原帖由 pinkdoll 於 09-5-18 17:47 發表
dr chan 好好人呀 我做iui有咗bb 跟住產前檢查都係dr chan follow dr chan好多時有需要先會叫patient去做某啲檢查既

個陣dr chan重會叫我如果某啲情況發生(e.g. 打破卵針 佢寫定紙俾我去醫院門診/私家診所到搵醫生 ...

我都同意, dr chan真係會預先話你知有乜情況可能會出現, 我試過第一次塞藥, 塞咗幾日見啡啡地, 年初二都打比dr chan問, 佢好快同好有耐性答我, 後來先知係唔bingo, 所以作m來, 佢真係好有heart囉....

我呢d咁蛇呱嘅人, 最緊要隨時有個醫生follow囉...

大宅

原帖由 xglo 於 09-5-18 22:04 發表
咁請問DR.CHAN預約幾耐先見到?

我成日睇, 所以一定約倒, 應該唔係好耐, 不過我見佢本booking薄又full哂, 但次次都唔係等好耐, 唔知佢點安排咁犀利...

大宅

原帖由 Badluck 於 09-5-20 22:44 發表
我終於去睇咗Dr Chan, 佢真係好nice好有耐性同我傾, 同我分析, 佢更認為如果我真係想再試ivf就千其唔好再拖, 因為我唔係30出頭了.

佢幫我檢查子宮ok, 排卵後個厚度都好似ok (因為今日係第17日), 佢覺得我今次應該係 ...

60k包唔包藥同覆診呀?

大宅

原帖由 Badluck 於 09-5-20 22:54 發表
我都唔知, 但正常唔係應該包晒咩?
不過佢今日就收咗我950蚊, 唔知算唔算貴?

我都唔知呀, 你要問清楚姑娘好d, d姑娘都好nice, 你隨便問都得....

第一次睇差唔多啦, 睇咗幾耐時間呀?

大宅

原帖由 pinkdoll 於 09-5-21 09:53 發表
哦 你問下啲姑娘啦 三個姑娘都好nice架 應該有個價錢list 你指边啲儀器? 以我所知 dr chan 應該都係係勝利(victory lab )到抽蛋既 如果係咁 啲儀器都係一樣 你問下啲姑娘confirm下囉

...

我覺得未必包囉, 因為上次我問佢iui價錢, 姑娘話醫生收4000, 咁應該唔包藥, 邊有咁平, 有啲姊妹都講depend on 你用幾多藥, 重有開始療程之後起碼一個月睇4-5次, 所以你問清楚好, 有個預算ma....

大宅

原帖由 pinkdoll 於 09-5-21 10:14 發表
啲針藥係每次收你既 個個用針葯都唔同 60000到底包唔包埋診金同針葯? 我都覺得應該唔包 冇理由佢診所咁得意總數60000 然後每次同你減 60000 - 950 ....最盡收你60000蚊...咁樣囉 你要confirm下啲姑娘呀 :)

...

同意...

其實我都想知....

大宅

原帖由 xglo 於 09-5-21 10:35 發表
dirty姨姨
我都book左dr.chan呀...我見d sis講到佢咁好,我又想試下

咁你睇嘅時候儘量比多d資料佢, 有report都帶埋去, 等佢比D意見你啦....

大宅

原帖由 xglo 於 09-5-21 16:07 發表
遵命!!!哈哈...我會記住啦!!!睇完到時再話你知情況...

好呀....

首頁

尾頁

跳至