想生BB

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 15:25 發表

大約係7週,但個胎已經縮細到0.38。

book 咗私家度做。醫生話相比手術会好啲。
佢叫我可以去政府有得揀。

7週咁早點解要做手術?
如果第一次, 應該等自然流產, 若一兩個星期無反應便可塞藥引發流產, 我兩次都係自然流產, 第一次7 週自己流血排出組織, 第二次等到9週都無自己流血, 之後我塞藥, 跟住排出咗, 我醫生話咁早係唔洗做手術, 好多人都係塞藥攪掂, 排唔清係因為你無走動下!

子爵府

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 15:52 發表

醫生話好少等自然流產,唔知要等幾耐。

佢有叫我去政府可以揀食藥,塞藥同做手術。
我依家都15/16。

你 7 週係食藥 or 塞藥應該無問題, 其實私家醫生可開藥比你塞, 唔洗下下做手術, 我識得嘅醫生都唔主張去做手術, 因為內膜會比較薄, 又再要等耐d, 我都見好多人塞藥都順利排出胎組織, 唔洗做手術, 當然做手術會乾手淨腳, 亦有人隔 5 個月後都能成功懷孕 (我知嘅係去私家做), 但如你入政府我唔知你 d 感受會點 (因為我好多時都見有人post d政府不快經歷), 所以你自己諗清楚!
我覺得自己選擇正確, 好好彩唔洗入醫院, 希望你都係一樣, 保重!

子爵府

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 17:36 發表

我睇私家唔会開藥,佢話如果我係屋企,唔知会唔會大量出血或其他。

佢有寫咗一封信比我入政府。

我醫生開比我嘅係可以係屋企塞藥, 好easy, 唔會流好多血, 但入醫院塞嘅藥會勁好多同痛多好, 會流好多血, 我醫生都話如果用佢 d 藥唔掂就要入醫院, 而入醫院亦可選擇塞藥 or 直接刮宮, 如果你入政府, 係唔係都比藥你塞咗先, 建議你等多一星期如果身體無反應又唔見出血, 就入醫院塞藥, 係醫院塞d 藥後4 至5 個鍾應該開始嚟料會勁子宮收縮痛, 流血(好多), 之後應該會排出組織, 排咗組織之後就會無咁痛, 如果排得唔乾淨先要做手術, 但有時其實係卡住咗係宮頸口, 唔係排唔到, 所以要走動下先可以順利排出!
如果直接做手術就唔會經歷哩 d 過程, 睇下你覺得掂, 如果怕經歷就直接去私家做手術, 因為政府唔會比你直接做手術, 係唔係都會比藥你塞先, 又唔比你食嘢, 到你真係需要做手術時又會排最後, 因為係非緊急, 要手術室有位才到你做!

子爵府

原帖由 candyyuk 於 09-5-25 19:17 發表

你睇邊個醫生?

我睇蘇偉基醫生!

首頁

尾頁

跳至