•   黃色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供 30oC 67 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 產前產後 奉勸各位準媽媽, 千祈唔好食回奶丸或淡豆豉! ...
go

奉勸各位準媽媽, 千祈唔好食回奶丸或淡豆豉!

男爵府

我未生之前已知回奶丸和淡豆豉會令胸部鬆弛, 已經同自己講, 一定唔食...

之前生第一個小朋友時, 我有嘗試餵左幾日人奶, 但奶量唔多, 加上身體唔好, 所以無餵, 之後只係食過乳鴿和豬潤水就回奶. 原本我是A cup的, 生完之後反而兩側多左少少肉, 要用B cup.

今次, 無餵過人奶, 生完後第三日開始谷奶, 谷得好辛苦, 谷奶斷斷續續維持超過一星期, 當時只係諗住唔想谷到發燒, 身材都唔理得咁多. 但食左回奶丸都無乜用, 一心諗住打死都唔飲淡豆豉, 只係煲左炒麥芽黎飲, 飲左幾次之後好似好左, 但一停左飲之後又再谷番, 於是無可奈何, 連淡豆豉都飲埋. 結果, 幾個月之後, 發現個胸縮到無晒, 連A cup都離罩.

我講出我的情況, 係希望大家千祈千祈唔好食回奶丸或淡豆豉, 這兩樣東西一定會令胸部鬆弛的, 乳房保健及治療中心的羅嘉寶醫生也是這樣說的.

記住, 谷奶幾辛苦都好, 都要撐住呀!

大宅

我都知呀...我大嫂同我講佢食咗回奶丸之後個胸細到佢想去做隆胸手術! 我餵咗人奶兩個月,之後谷奶都由佢谷幾日,冇食任何嘢。而家個胸大過未有bb個陣升咗一cup變C cup

大宅

我生完都有問醫生攞回奶丸, 不過佢有side effect 我就冇食,後來我都係飲淡豆豉, 但係個胸既cup又冇縮喎 ! 反而我個朋友咩都冇食等佢谷幾曰自己回奶, 佢之後就真係 CUP 都細埋, 要換晒D BRA !

別墅

o甘如果我想個胸細d, 應該食乜, 定係唔食d乜呀??