用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

想生BB 今日: 29|主題: 72515

go 大家入來分享想生bb既原因/點樣先可以易d bingo呢?

男爵府

國民生產總值:7672

我想生bb既原因, 一來自己鐘意小朋友, 二來係唔想個病返發(因為醫生話生bb可以防止朱古力瘤返發)

洋房

國民生產總值:56

原帖由 CHANLAILAI 於 09-9-12 15:57 發表
原本我唸住婚後2年先plan生bb, 點知上年冇啦啦生朱古力瘤(其實都唔係冇啦啦, 我唸係d八珍湯累事)

所以生bb既plan提早左, 5月尾做完割朱古力瘤手術後, check曬輸egg管, 驗埋egg巢功能, c6既丁丁都冇問題後, 8月份已 ...

我老公都plan 左3年後生bb........二人世界一下先..... ..不過話咁快就結左婚三年lur.....
而我教會有好多小朋友走來走....個心就好開心....好多時都不自覺咁同佢地玩..仲一齊走埋一份.....
所以都好希望可以有個小朋友...第時係同我地個小朋友玩..一齊走來走去......加上我同老公都好鐘意小朋友...大家咪傾好左三年後就努力做人......

子爵府

國民生產總值:10221

我係標尾會.... 阿b出世我都差唔多38歲...
都係呢幾年先真正諗要生bb....
女人係番唔到轉頭0既, 男人幾時想做老豆都可以, 女人過左就冇喇....
而且, 可以做人媽媽, 係一件好幸福0既事....
我家姐同我講, 聽到自己bb 叫自己一聲媽媽, 個世界會變得溫暖, 個人都變得溫柔....
可能呢0的就係所謂0既母性啦...
我近一兩年, 真係恨生b恨到發燒.....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

子爵府

國民生產總值:10738

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我想同我愛既人有愛情結精品, 當然我地都鐘意小朋友喇..

琥珀宮

國民生產總值:151736

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

因為我覺得一個完整既家庭係需要有小朋友,而且,我同老公覺得生兒育女,係俾自己一個責任,知道延續生命既重要性
My Two Princess

複式洋房

國民生產總值:228

我想生BB既原因係因為真係好想生BB,我同我C6都好鍾意小朋友,同埋見到身邊有好多朋友都已經有一至兩個小朋友就更加想有自己既BB......
(希望BB快D黎我地既家庭)

大宅

國民生產總值:2970

男人梗係幾時想生都得啦, 你睇下何伯伯就知啦, 生到8x歲都仲有得生....

其實我自己都係覺得一個家庭都應該有一個小朋友o既, 人生當中, 做過人地個囡, 做過人地女朋友/老婆...我都好想經歷下做媽咪o既感覺..我唔想自己後悔囉~~!!

複式洋房

國民生產總值:380

我就因為宜家個老公係獨子,佢又好中意小朋友,對我仔仔總好過親生多多聲,本來結婚前我講到明晤同佢生仔,佢也同意,我晤生係想留多的錢一家人去多的旅行,生活條件也好哋,仔仔開始大啦,一家人想去邊、想點都得,但婚後99講到明仔女都好生一個啦,咁又係,同一個有能力,有擔帶嘅男人生仔咁又係自己的最愛,對佢又真係公平啲嘅,我又真係晤想以後才後悔晤去努力或其她女人帮佢生囉!

努力!加油!祝大家早孕啦!

男爵府

國民生產總值:6406

畀面勳章

原帖由 蔡夫人 於 09-9-12 19:09 發表
男人梗係幾時想生都得啦, 你睇下何伯伯就知啦, 生到8x歲都仲有得生....

其實我自己都係覺得一個家庭都應該有一個小朋友o既, 人生當中, 做過人地個囡, 做過人地女朋友/老婆...我都好想經歷下做媽咪o既感覺 ...

我同你諗法一樣呀...覺得一個家庭有小朋友會圓滿d,
加上你同住你c6 耐真係會開始冇話題, 會悶,
有咗小朋友之後, 大家會諗下同佢去邊度玩,
讀邊間幼稚園, 小學, 中學...
加上我同c6 都好鐘意小朋友,
我地係為咗生小朋友先咁早結婚~

而家我地已經有一個女,
希望可以儘快生多一個bb 陪佢^^

男爵府

你就好啦, 好快可以做媽媽啦, 真係羨慕C人啦

可以教D生B秘訣給我們嗎?

原帖由 siufung 於 12/9/2009 16:29 發表
我係標尾會.... 阿b出世我都差唔多38歲...
都係呢幾年先真正諗要生bb....
女人係番唔到轉頭0既, 男人幾時想做老豆都可以, 女人過左就冇喇....
而且, 可以做人媽媽, 係一件好幸福0既事....
我家姐同我講, 聽到自己bb ...

男爵府

咁你TRY左幾耐呢?

定係已經BINGO左啦?

原帖由 isa_ty 於 12/9/2009 16:31 發表
我想同我愛既人有愛情結精品, 當然我地都鐘意小朋友喇..

大宅

國民生產總值:1029

因為我同我老公都想要小朋友, 同埋我覺得有小朋友先係一個完整家庭, 希望快d有啦!! 等都等到頸都長呀!!

男爵府

我都覺得有個小朋友, 家庭會完整D

原帖由 pigpig 於 12/9/2009 16:38 發表
因為我覺得一個完整既家庭係需要有小朋友,而且,我同老公覺得生兒育女,係俾自己一個責任,知道延續生命既重要性

男爵府

放心啦, BB好快會搵你架啦

原帖由 devilming 於 12/9/2009 19:05 發表
我想生BB既原因係因為真係好想生BB,我同我C6都好鍾意小朋友,同埋見到身邊有好多朋友都已經有一至兩個小朋友就更加想有自己既BB......
(希望BB快D黎我地既家庭) ...

男爵府

乖, 唔好喊, 你睇你睇............行緊埋你度果個.........係咪你既BB呀???

原帖由 蔡夫人 於 12/9/2009 19:09 發表

其實我自己都係覺得一個家庭都應該有一個小朋友o既, 人生當中, 做過人地個囡, 做過人地女朋友/老婆...我都好想經歷下做媽咪o既感覺 ...

男爵府

放心啦, 美極媽媽, 你仔仔好快有個細佬陪佢玩架啦(係比佢玩先0岩)

原帖由 maggiewan 於 12/9/2009 20:29 發表
我就因為宜家個老公係獨子,佢又好中意小朋友,對我仔仔總好過親生多多聲,本來結婚前我講到明晤同佢生仔,佢也同意,我晤生係想留多的錢一家人去多的旅行,生活條件也好哋,仔仔開始大啦,一家人想去邊、想點都得,但婚後99講到明仔女 ...

男爵府

真係好啦, 有個囡囡

仔女我都冇所謂架, 健康正常就得架啦

原帖由 喜洋洋 於 12/9/2009 20:47 發表

我同你諗法一樣呀...覺得一個家庭有小朋友會圓滿d,
加上你同住你c6 耐真係會開始冇話題, 會悶,
有咗小朋友之後, 大家會諗下同佢去邊度玩,
讀邊間幼稚園, 小學, 中學...
加上我同c6 都好鐘意小朋友,
我地係為咗生小 ...

大宅

國民生產總值:2840

因為我地好中意細路仔~
同埋有個小朋友咁屋企先係完整~
我地八月先try 呀~
而家m小姐仲未到~
好緊張呀~
祝大家早日bingo~

珍珠宮

國民生產總值:41423

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

見到人地有小朋友,好羨慕.. 自己都想試下做媽媽..
開始試..第1個cycle就bingo.. ,之後再生第2胎..試..第1個cycle衰左(因為計錯數,遲左do do),到第2個cycle就bingo~ 各位等待bb既媽媽,唔好灰心,加油加油!!

男爵府

國民生產總值:7559

畀面勳章 環保接龍勳章

遲婚又想二人世界, 加上同老公都唔係十分鍾意小朋友, 本來冇咁既打算. 到左三十五, 週圍既朋友已經有小朋友, 開始對小朋友冇咁抗拒, 先覺得須要努下, 唔想以後會後悔.

try左一年左右

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎