烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

請問有沒有人用過,好用嗎?

http://www.tefal.com.hk/NR/rdonlyres/A2A297E0-83D1-4BFD-90E7-3D539A01A78D/11993/EXCELio_TG5220_main.jpg

有沒有其他好介紹?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

複式洋房

好用, 新舊款我都有用, 舊款係冇蓋的, 平d, 新款有蓋同個烤深 d 但價錢貴d, 總結 2個都好用架, 我地好鍾意屋企韓國燒..

伯爵府

大廚勳章 醒目開學勳章

喺屋企韓國燒烤...好大油煙架喎!!!
仲彈油彈到周圍都喺!!!!
原帖由 amandapbk 於 09-9-25 16:05 發表
好用, 新舊款我都有用, 舊款係冇蓋的, 平d, 新款有蓋同個烤深 d 但價錢貴d, 總結 2個都好用架, 我地好鍾意屋企韓國燒..

用戶要求終止服務

多謝回覆!

但我最終買了象印,原因是象印的烤盤面層是用陶鈦金屬塗層,質料堅硬不會割花,不怕發出致癌物質.

原帖由 amandapbk 於 09-9-25 16:05 發表

用戶要求終止服務

據象印的介紹是有個底盤可以加水,肉類的油脂滴下水盤,可以減少70%的油煙.

但是否屬實,要待我實驗後才知.

原帖由 jui 於 09-9-26 16:17 發表
喺屋企韓國燒烤...好大油煙架喎!!!
仲彈油彈到周圍都喺!!!!

複式洋房

原帖由 Zen 於 09-9-28 10:21 發表
據象印的介紹是有個底盤可以加水,肉類的油脂滴下水盤,可以減少70%的油煙.

但是否屬實,要待我實驗後才知.

我都有睇象印, 但佢重好多同貴D tim。 你試左就報告一 下比其他 sis 知呀, 唔該。

福特都要加水入去個底盤, 原理大同小異, 我唔用開孔烤盤, 免得 D 油滴落水盤 同發熱線。 怕好難洗。

用戶要求終止服務

象印的烤盤底部有凹槽覆蓋著發熱線,所以油脂不會滴到發熱線上.

現在象印做特價,比特褔貴5百元,盤呎吋亦比較大,所以我才選購它.

不過特褔有一個優點,烤盤較深,又配備盤蓋,可以作邊爐鍋用.

原帖由 amandapbk 於 09-9-29 11:14 發表

我都有睇象印, 但佢重好多同貴D tim。 你試左就報告一 下比其他 sis 知呀, 唔該。

福特都要加水入去個底盤, 原理大同小異, 我唔用開孔烤盤, 免得 D 油滴落水盤 同發熱線。 怕好難洗。 ...

大宅

原帖由 Zen 於 09-9-16 14:05 發表
請問有沒有人用過,好用嗎?

有沒有其他好介紹?

只用舊欵都好用喎, 不過我家有燒炭的, lecreuset 的 grill pan, 亦有 tefal 舊欵的.

子爵府

我用tefal 舊款一年la,我覺得幾好用! 新款果個見過,不過如果黎打邊爐我就覺得mama喇! 象印果個我都見過我覺得外形同料都好靚,但對我來說比較大個和佢兩邊係可以分開,我就唔需要好似好復習咁,在家我都係簡簡單單好d!
我們的房子愈來愈大  但家庭成員愈來愈少     
生活愈來愈方便  時間卻愈來愈少
更多的學位   但常識更貧乏     更多的知識 判斷力更少
愈多的專家   但愈多的問題     愈多的藥 但健康愈差
我們登陸月球又回到地球  卻難跟鄰居打個招呼
我們的科技愈來愈發達  但溝通卻愈來愈少    我們變得太重視量  而忽略了質    深厚的利益但淺薄的人際關係

首頁

尾頁

跳至