自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

我屋企電話用既PCCW就黎到期,想請問依家有咩優惠計畫?最平幾多?或者其他台有無推薦?
多謝!

男爵府

This is what I got:
$34 after getting $180 wellcome coupon, 18 mths.
or $44 w/o any coupon, 12 mths.

you need to mail your cut form first.

大宅

Thanks a lot! you also PCCW? I want to know when I should cut?

原帖由 Kim08 於 09-10-16 11:36 發表
This is what I got:
$34 after getting $180 wellcome coupon, 18 mths.
or $44 w/o any coupon, 12 mths.

you need to mail your cut form first.

子爵府

你要一個月前通知pccw你想終止合約架
而pccw最快都只可以係合約到期前三個月佢地先會比到張cut form你, 所以你最好就係合約到期前兩三個月cut啦

大宅

好媽媽勳章

可考慮新世界電訊,佢係寬頻電話,$33一個月,年半合約.

別墅

PCCW簽18個月 (9個月免費)
9個月$88
送$300 coupon
平均$27/月

別墅

原帖由 marcus_bb 於 09-10-18 07:42 發表
可考慮新世界電訊,佢係寬頻電話,$33一個月,年半合約.

寬頻電話質素較固網差, 不建議使用!

大宅

請問依家仲有$27/月既計畫嗎?好似個個都話最多只有180COUPON, $34/.

原帖由 Colder 於 09-10-18 13:11 發表
9個月$88
平均$27/月

大宅

多謝! 但我已經太遲了, 11月頭就要到期了.

原帖由 coffeeman2217 於 09-10-18 01:57 發表
你要一個月前通知pccw你想終止合約架
而pccw最快都只可以係合約到期前三個月佢地先會比到張cut form你, 所以你最好就係合約到期前兩三個月cut啦

洋房

原帖由 yyl30 於 09-10-18 23:37 發表

我都係11月頭到期啊, 填左cut form, pccw既人仲未聯絡我, 不過我都唔理,如果佢地唔搵我,我就由佢cut啦,反正都好少用屋企電話.

子爵府

原帖由 yyl30 於 09-10-18 23:37 發表

都唔緊要架, 咪比多一個月貴少少既電話費先
你依家盡快填份cut form比佢地就得啦
因為都要一個月前通知架

最快方法就係去佢地門市攞完即刻填完比番佢地
呢兩三個月我地搞過兩次家居電話合約
一次叫佢地寄cut form黎, 填完再寄比佢地, 之後就要等個幾星期先收到佢地電話
一次去門市即刻填完交埋比佢地, 之後五日佢地就打電話比我地

男爵府

I was told we can't send fax if we use寬頻電話. also the voice is softer if using 寬頻電話...

if 34/mth I think it is not too bad...

I just call and ask for a cancel form. I am not from PCCW.

大宅

Thanks a lot! I will go to counter to get the cut form soon!

原帖由 coffeeman2217 於 09-10-19 14:47 發表

都唔緊要架, 咪比多一個月貴少少既電話費先
你依家盡快填份cut form比佢地就得啦
因為都要一個月前通知架

最快方法就係去佢地門市攞完即刻填完比番佢地
呢兩三個月我地搞過兩次家居電話合約
一次叫佢地寄cut form ...

別墅

Hi Colder,

請問你係咪簽咗約 ?? 可以 pm sales contact 嗎 ?
thks.

原帖由 Colder 於 09-10-18 13:11 發表
9個月$88
平均$27/月

別墅

我今日打去pccw 問續約有乜優惠, 最抵嘅plan 係 hk$88/月, 要簽兩年, 免費 6個月, 即係 hk$66/月. 只送來電顯示, call waiting, 其他乜都無, 原本每個月有200分鐘IDD都無埋. 請問Colder 點先有你所講嘅優惠?

9個月$88
平均$27/月
教導孩童, 使他走當行的路, 就是到老也不偏離.
天下間沒有教不會的孩子, 只有不會教的父母!

大宅

請問除了pccx仲有無第二間係有人用過好o架,我都係11月就到期,想轉第二間啊

男爵府

原帖由 linfranki 於 09-10-26 21:16 發表
我今日打去pccw 問續約有乜優惠, 最抵嘅plan 係 hk$88/月, 要簽兩年, 免費 6個月, 即係 hk$66/月. 只送來電顯示, call waiting, 其他乜都無, 原本每個月有200分鐘IDD都無埋. 請問Colder 點先有你所講嘅優惠?

...

我都試過,一定要寄cut form至得㗎!

男爵府

我SENT咗CUT FORM, 佢打畨離都係最平$55咋... 請問最近仲有無人續約, 係咪有平啲?

如果無... 仲有邊間可以用呀???

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 chowhui97 於 09-11-29 23:41 發表
我SENT咗CUT FORM, 佢打畨離都係最平$55咋... 請問最近仲有無人續約, 係咪有平啲?

如果無... 仲有邊間可以用呀???

我sent咗cut form,上星期一有職員打電話比我問點解要轉公司,佢話寬頻電話唔好用架,有人cut左都要返轉頭裝返pccw~
即時比左$88年半約,免9個月,平均$44
我話唔要啦~唔知佢係咪check到我網上行寬頻1月到期,個職員好好人自動開聲話比$180惠康禮券比我,唔好cut
仲好人到介紹平手提電話月費比我,但我冇要
結果續了$88年半約,免9個月,包來電顯示&call waiting及送180惠康現金券,平均$34

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章

PCCW唔肯比$34/月費我,佢話要特選客戶先有,
激死!!!我可以點做?
有無其他電訊公司介紹?

Thanks!

首頁

尾頁

跳至