夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我覺得可能你呢個親戚要話比全世界知佢係最叻最巴閉.....不過始終呢d人係神憎鬼厭, 我都有遇過呢d人, 不過都係避之則吉算啦.....

呢d人心理不平衡, 講野永遠好涼薄, 同佢嘈來都無謂, 有時我遇到呢個鄰居, 我都費事講咁多, 佢成日踏人地....就算佢幾有(佢自以為)都無用, 佢已經臭名遠播.....咁叻亦唔須要同我等窮等人家住埋一座樓宇........ 可能分分鐘佢係當晒除左佢地一家, 其他住客全部都係佢的工人, 你話幾好笑..

原帖由 我愛Corina 於 09-11-21 22:42 發表

我都覺得佢攪笑...最攪笑係..佢係我親亞姨,佢都要咁講野...我聽完之後,我話ok,以後我盡量都唔要見到佢...因為佢講到我老公好差,仲要我老公只見過佢一次咁大把...

其實佢唔止講我一個...我表哥兩公婆,一直都話唔生b ...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 77777 於 09-11-22 11:41 發表
真係好好景好叻個d係唔會亂踏人架....佢地根本無須要亦好有自信.....係d覺得自己好唔抵, 際遇好差, 唔抵得人地好過佢, c會話人無用. 証明自己唔會差過比佢話的人, 個d人根本好自卑.....唉, 有品都唔會亂咁講野啦.... ...

係wor!
成日講到自己幾叻果d人,其實內心裡係好自卑!!佢想得到人認同

大宅

好媽媽勳章

原帖由 安室だがな 於 09-11-22 13:16 發表

係wor!
成日講到自己幾叻果d人,其實內心裡係好自卑!!佢想得到人認同

自卑引發出來的自大!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

原帖由 Siuchoi 於 09-11-20 17:00 發表
搬出去边先叫叻? 我見過有人渣波子, 寶馬, 都係住公屋~ 住边唔等於窮人啊~~ 白痴同見識少既人先會咁睇人架咋~~ 條友露左底就真啦~~ haha~

講得好

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 愛登士家庭 於 09-11-20 16:53 發表
個晚老公出席婚宴, 有人讚老公叻之類的說話, 有個親戚係人前話我老公"幾本事都沒用, 搬唔到出去"

有d人把口就係咁衰,
搬到出去住佰零萬既樓,
又會話層樓乜乜唔好,
搬去幾佰萬既樓,
又會話邊值咁貴.....

總有說話聽,
最緊要聽左唔好上心,
冇必要咁介意人地講既野,
同人地點睇自己,
自己生活得開心咪得囉~~

男爵府

講返轉頭, 您老公係叻先有人唔抵得 幾好呀, 嬲c佢law......

原帖由 愛登士家庭 於 09-11-20 16:53 發表
個晚老公出席婚宴, 有人讚老公叻之類的說話, 有個親戚係人前話我老公"幾本事都沒用, 搬唔到出去"

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

風水輪流轉,有時講說話真係要留有餘地,大家未到死果一刻都未知結局如何,今日我落難他朝有日可能輪到你,千其唔好講得咁盡到自己時真係塊"面"都唔知擺邊好呀:;pppp:

男爵府

其實樓主都唔係落難, 係有人笑佢住得唔夠好姐......有d人有10蚊洗10蚊, 咁我唔鍾意洗咁多, 我鍾意洗二蚊, 唔得咩.....

如果人地住得好好, 又可以比人話大洗.......不過人地點其實關佢鬼事咩.....

我都試過比人笑格價, 佢話佢有返工時係唔駛格價, 我心諗唔知係蠢買貴野, 定係真係有能力law.....

總之, 自己鍾意點洗, 人地係應該管唔倒law.....

原帖由 montana 於 09-11-22 18:57 發表
風水輪流轉,有時講說話真係要留有餘地,大家未到死果一刻都未知結局如何,今日我落難他朝有日可能輪到你,千其唔好講得咁盡到自己時真係塊"面"都唔知擺邊好呀:;pppp: ...

伯爵府

好媽媽勳章

原帖由 77777 於 09-11-22 19:58 發表
其實樓主都唔係落難, 係有人笑佢住得唔夠好姐......有d人有10蚊洗10蚊, 咁我唔鍾意洗咁多, 我鍾意洗二蚊, 唔得咩.....

如果人地住得好好, 又可以比人話大洗.......不過人地點其實關佢鬼事咩.....

我都試過比人笑格 ...

笑你個個好無知,
同一樣既貨,
當然用最抵既價錢買先精明

阿媽自細教落,
小富由儉, 大富由天,
我慶幸算係一個節儉既人,
先有個錢旁身.

男爵府

係呀, 所以我好憎呢d人, 人地想儲錢都好似係錯, 比佢睇唔起.....

我好認同"莫欺少年窮, 人窮志不窮", 我反而好欣賞d節儉的人, 不過就算我覺得人地好大使, 最多我唔痴埋去, 因唔岩傾, 又唔關我事.....我覺得係大家的觀點與角度同須要唔同姐, 佢駛佢d錢....我又唔須要去話人law....

原帖由 jennynini 於 09-11-22 21:49 發表

笑你個個好無知,
同一樣既貨,
當然用最抵既價錢買先精明

阿媽自細教落,
小富由儉, 大富由天,
我慶幸算係一個節儉既人,
先有個錢旁身.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 77777 於 09-11-22 11:58 發表

我都試過比人笑格 ...

你無笑返笑你果個人,做乜咁慘要去返工咩??講笑...

格價,我都好鍾意架,買平左野我會好開心....

我唔覺得有咩問題喎...洗大左,問佢借就話關佢事je...

男爵府

一睇到我就諗起我老公個細佬

佢地兩公婆同埋一個仔,工人搬左出去住..
依家話我同我老公就痴住我62 99 佢地住..
成日話..你咁叻自己搬出去試下點頂住頭家呀..

我心諗..係你笨咋ma..62 99 不知幾想一家人一齊住..
而且又唔係夾唔到..
同埋62 99 又唔係唔開通既人..
佢同佢地住..我地又唔使咁大開支..(我地都有比家用)
不知幾好..

男爵府

係law, 除非我洗大左要問你借就真係關你事, 如果唔係, 根本外人唔應該管.....

原帖由 我愛Corina 於 09-11-23 03:42 發表

你無笑返笑你果個人,做乜咁慘要去返工咩??講笑...

格價,我都好鍾意架,買平左野我會好開心....

我唔覺得有咩問題喎...洗大左,問佢借就話關佢事je... ...

男爵府

哈哈, 您就係夠叻精打細算先唔搬出去, 大佬, 儲錢有罪咩.....

講返, 其實同老人家住都係孝心law, 您有佢唔抵得卦.....

原帖由 joyan1228 於 09-11-23 14:01 發表
一睇到我就諗起我老公個細佬

佢地兩公婆同埋一個仔,工人搬左出去住..
依家話我同我老公就痴住我62 99 佢地住..
成日話..你咁叻自己搬出去試下點頂住頭家呀..

我心諗..係你笨咋ma..62 99 不知幾想一家人一齊住..
而 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 montana 於 09-11-22 18:57 發表
風水輪流轉,有時講說話真係要留有餘地,大家未到死果一刻都未知結局如何,今日我落難他朝有日可能輪到你,千其唔好講得咁盡到自己時真係塊"面"都唔知擺邊好呀:;pppp: ...

無錯. 人生總會有起有跌. 有時未必一生順利. 一日未終結, 一日都未知結果如何~

其實好多富翁都係靠節儉起家, 就算大富起黎, 都唔係洗得好豪.

樓主, 加油呀

男爵府

原帖由 miffymiffy 於 09-11-24 08:40 發表

您講得好岩呀....所以樓主唔駛唔開心......

無錯. 人生總會有起有跌. 有時未必一生順利. 一日未終結, 一日都未知結果如何~

其實好多富翁都係靠節儉起家, 就算大富起黎, 都唔係洗得好豪.

樓主, 加油呀 ...

禁止訪問

男爵府

我老公都試過比我d舊同事話, 重要係我同c6拍拖時, 不過我一d都唔上心, 大佬, 人地有無錢係無樣睇架.....佢地好似識睇相咁......我只會覺得佢地好無知....

有又點, 無又點, 慘得過佢係我柸茶.....

原帖由 問號mama 於 09-11-25 11:08 發表
我97年有個所謂既朋友擺酒, 佢家姐竟然同我講"依個就係你老公呀?"當然唔係讚我老公啦, 我當時心唸, 乜d人咁無家教, 加上我老公係點, 關佢鬼事呀!佢有乜資格去批評我老公先.

今日, 2009年, 我老公月入4萬, 雖然同人 ...

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

睇人唔起既人係唔係保證自己下半生會順風順水!!
依d甘既人如果落難1定比人踩多兩腳,我都有比人睇唔要過我老公就冇,我比老公個前女朋友話我豬扒
果時我同老公岩岩一齊佢帶我去見佢d朋友,佢前女朋友係佢舊同學所以都係度.佢當住我同老公面前話"佢(我)甘豬扒你都要牙?!你唔好話我係1齊過呀,影衰我"我老公就話佢心腸唔好冇人會要佢

首頁

尾頁

跳至