婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

Re: 尿道炎!!

hahapypy 寫道:
Hi...我頭先(零晨4:00am)又中左焦(尿道炎)啦..到依家(9:30am)都無瞓到...好慘~~~一年有兩三次.次次都想死...真係無野痛苦得過呢樣野...家陣重呵左血tim...唉..doctor 就睇左啦..頭先個doctor都問我有無飲西梅汁.我想問下,西梅汁同唔同你所講既紅莓汁嫁? 如果唔同,請問邊度可以買紅莓汁or膠囊呢? 可否e-mail d資料比我呀,,多謝幫忙..我要根治佢..打低尿道炎 :evil: :-(
[email protected]

你<一定一定>要食完doctor的藥後才好食紅莓汁or膠囊,它是for 平時預防用的。

民房

十萬個thankyou呀))))) 唉..我岩岩先叫做可以瞓下jar..比"佢"折磨左我七八個鐘..重要零晨5點鐘..一個人去睇醫生..好可憐呀....今次好大鑊.呵血尿tim..之前都無咁誇張.死啦..唔知會唔會一次比一次勁呢....担心死啦. :-( :-( :-(
我會去manning睇睇..唔知貴唔貴呢
希望各位sisters可以快d打低尿道炎..唔駛再受苦..

男爵府

ZZdaphane: 你買果隻膠囊how much ar?

王國長老

about $100 for 100 粒,小紅莓270mg /粒,楓xx。

記住食完你D 抗生素才吃紅莓膠囊。

王國長老

about $100 for 100 粒,小紅莓270mg /粒,楓xx

DX 都有架,不過貴D,記住睇埋D 成份呀,如有好野,即又平又正,請post 上嚟!免各位姊妹受苦!

王國長老

hahapypy 寫道:
十萬個thankyou呀))))) 唉..我岩岩先叫做可以瞓下jar..比"佢"折磨左我七八個鐘..重要零晨5點鐘..一個人去睇醫生..好可憐呀....今次好大鑊.呵血尿tim..之前都無咁誇張.死啦..唔知會唔會一次比一次勁呢....担心死啦. :-( :-( :-(
我會去manning睇睇..唔知貴唔貴呢
希望各位sisters可以快d打低尿道炎..唔駛再受苦..

我都試過凌晨自己一個去急症室,診所closed,老公要睇女,好可憐呀!

民房

楓xx <------ 係唔係牌子名呀?? 即MANNINGS OR WATSON'S 有得賣呀?RIGHT???

王國長老

sure, I brougth it from Waxxxx

王國長老

我唔係天天吃,只係高危的日子吃,最好少吃甜品,由其高危日子。

民房

我因為唔想叫醒我老公陪我去啦... 唔想佢第二日無精神返工.. 不過佢起身都話我做乜唔叫佢陪我..同都錫番我..唉心都有D安慰... 唉..做女人真係好慘~~~~ 咁多暗病..D 男人唔會明白嫁啦.... :cry:

民房

唉呀!! 重有想問 "DX"即係乜呀??

王國長老

doctor Choice

王國長老

醫之x

民房

明白!!!! 多謝幫忙 :-P
ZZdaphne 寫道:
醫之x

王國長老

you're welcome

別墅

最近係超市見到有紅莓乾賣, 地x出品, 唔知效用得唔得呢?
不過就比較甜.
因為現有身孕, 唔知紅莓膠囊食唔食得?

子爵府

yummy,

以我所知~紅莓膠囊/丸唔係藥~~無任何藥物成份ga~佢係由紅莓汁或者紅莓(每隻牌子比例唔同)濃縮而成~即係由食物濃縮而成~大肚婆食得的

選購時可以注意糖份比例~如果甜效果可能無咁好,因為糖份有利細菌生長

伯爵府

2024勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

尿道炎好容易翻發,抵抗力唔夠病後最易發,好辛苦的頻去
大帽山下某條村落黃色的小屋,住有羊爸爸ammy、羊媽媽sandy、羊哥哥reego、羊細佬ricky!

民房

我買左啦..$100
但係寫住要每日食成6粒..嘩..咪成$200一個月...
你會唔會跟足佢咁食嫁? 請指教下...

民房

我以前睇過明珠台一個特備節目,話如果有尿道炎,飲乳酸飲品就ok,

你試吓飲多d益力多吖,
我一有頻尿,每次去少少好辛苦就飲益力多,
咁就好番喇,
醫生都會建議你飲架,

仲有, 你唔好食雲吞麵嗰d湯,因為有鹼水嘅你唔受得就好易變尿道炎

首頁

尾頁

跳至