想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我在生活易見到美邦醫學檢驗中心的婚前檢查好便, 標準的是$4xx ,
有冇人在那裡做過婚前檢查? 好唔好??

男爵府

原帖由 siusha 於 09-12-17 11:40 發表
我c6又係在美邦驗丁丁以為無事, 點知check左一大輪,唔係我問題, c6再去滕利驗, 先發現係丁丁唔合格... 所以.... 建議驗丁丁都係去專業d既地方, 而且都係400蚊左右... ...

滕利專驗丁丁的嗎??
咁有冇滕利的資料,可否send比我, thx!!

大宅

驗丁丁唔係有酸鹼度, 形態, 數量同埋活躍度咩?美邦冇呢4樣?咁只係check左d咩可唔可以講講, 我下星期先拎report所以未知..

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 hkcat239 於 09-12-17 00:49 發表
我都去過,但麻麻,上次抽血佢抽返支針筒時漏哂d血出黎,unprofessional

咁恐怖既

複式洋房

我c6又係在美邦驗丁丁以為無事, 點知check左一大輪,唔係我問題, c6再去滕利驗, 先發現係丁丁唔合格... 所以.... 建議驗丁丁都係去專業d既地方, 而且都係400蚊左右...

男爵府

回覆 10# lamjoanne 的文章

分別係咩!c6之前在美邦check完無問題!聽你咁講,好似有其他嘢驗!勝利在哪裡?

大宅

我都去過,但麻麻,上次抽血佢抽返支針筒時漏哂d血出黎,unprofessional

別墅

我兩年前都係幫襯佢婚前檢查,但係佢個驗丁丁report其實係好簡單,我後來去勝利做果次先真正搵到丁丁問題係邊,所以未必平就好,
原帖由 w3407 於 09-12-16 21:52 發表
其實我主要想驗c6丁丁, 這個好似是最便啦, 有冇人知道更便的??

男爵府

其實我主要想驗c6丁丁, 這個好似是最便啦, 有冇人知道更便的??

大宅

我昨天先去尖沙咀做完, 6年前我已經係家計會做過一次不過我c6未做我份報告又唔見左, 所以今次再兩個人一起再驗過, 我join 既package 係1330+240乙型抗體檢查。

複式洋房

ok la, 但係真係抽血lor, nothing special...無咩特別

原帖由 w3407 於 09-12-15 00:34 發表
我在生活易見到美邦醫學檢驗中心的婚前檢查好便, 標準的是$4xx ,

大宅

最近去過...11月頭的一個星期六去尖咀centre,好多人,不過好在唔使等好耐,半個鐘左右結果2個星期打黎話唔見左c6的尿sample又要再上過去..報告就預3個星期左右,經電話聽result親身上去就要超過一個月

大宅

最近去過...11月頭的一個星期六去尖咀centre,好多人,不過好在唔使等好耐,半個鐘左右結果2個星期打黎話唔見左c6的尿sample又要再上過去..報告就預3個星期左右,經電話聽result親身上去就要超過一個月

大宅

大宅

最近去過...
11月頭的一個星期六去尖咀centre,好多人,不過好在唔使等好耐,半個鐘左右
結果2個星期打黎話唔見左c6的尿sample
又要再上過去..
報告就預3個星期左右,經電話聽result
親身上去就要超過一個月

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 w3407 於 09-12-15 00:34 發表

我係呢度做婚前檢查, 兩年前好似 $7XX 兩個人, 我果陣係尖沙咀分店做, 不過檢查超簡單, 每日抽 2 筒血, 留1樽小便, C6 要留 1 小樽丁丁 (好似3個鐘內要擰返去醫務所), 好似 1 個禮拜後有報告叫你上去擰, 有個人會同你解釋下 (不過好似講幾句)

因為我地主要想驗下丁丁同埋有冇地中海貧血症, 所以我覺得幾百蚊都算 OK 啦...

首頁

尾頁

跳至