用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

元朗區媽媽會 今日: 183|主題: 24429

go 急問: '陸加寧'醫生

民房

國民生產總值:25

有無人搵過'陸加寧'醫生接生呀?請問有什麼評價?

王國熱話
Aeon 蕃薯
教協優惠價訂Haagen Dazs 雪糕火鍋
小朋友聖誕老人衫
請問知唔知道邊到有得賣小朋友單眼罩

別墅

國民生產總值:772

No comment. i saw her 2 times and I don't think i will see her again.
What kind of a doctor!

原帖由 kc07 於 10-1-6 13:09 發表
有無人搵過'陸加寧'醫生接生呀?請問有什麼評價?

洋房

國民生產總值:94

呢個醫生我響岩岩有左果時睇過1次, 即係未知係未真係有左果時..去搵佢再double check 下甘...我覺得佢完全冇愛心, 冷冰冰甘. 講埋D野都5係好有責任心, 又5正面...我都2年前睇佢lu, 我5太記得果時佢同我講咩, 好似佢幫我做陰超, 話咩都冇wor, 咩都睇5到wor (果時應該有左1個月左右), 有可能係宮外孕, 又咩咩咩甘, 不如你驗2次血啦, 有隻咩野既指標會1路1路高呀, 如果5高呢又點, 詳情真係5太記得, 果時我講左1次俾我阿媽聽個醫生講咩甘..我阿媽話...咩佢講埋D野甘負面呀....甘講野會令人好5開心wor...

洋房

如果你想搵個好醫生呢...D人話對面街有個姓fung 既男E 生都不錯..(當然啦你5介意佢係男E生)

侯爵府

國民生產總值:23806

好媽媽勳章

原帖由 kelvinkeung 於 10-1-6 15:34 發表
呢個醫生我響岩岩有左果時睇過1次, 即係未知係未真係有左果時..去搵佢再double check 下甘...我覺得佢完全冇愛心, 冷冰冰甘. 講埋D野都5係好有責任心, 又5正面...我都2年前睇佢lu, 我5太記得果時佢同我講咩, 好似佢 ...

咁我堅過你喇....2年前我比佢檢查....佢誤診明明子宮瘤話我cancer呀

洋房

甘恐怖...........................................真係冇咩E德呀...

原帖由 nakoko 於 10-1-6 15:41 發表

咁我堅過你喇....2年前我比佢檢查....佢誤診明明子宮瘤話我cancer呀

男爵府

國民生產總值:9071

好媽媽勳章 畀面勳章

我睇到個醫生名好攪笑所以入黎8下, 6+0=6, 10分滿分, 佢就剛剛合格, 可能因為個名既問題, 佢都係緊緊叫做係醫生, 嘿嘿, 純粹講笑...

不過睇到你地既post之後, 好似連合格都無....

原帖由 kelvinkeung 於 10-1-6 15:52 發表
甘恐怖...........................................真係冇咩E德呀...
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~  ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~  ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 http://i117.photobucket.com/albums/o61/ANDYCH151/829.gif

大宅

國民生產總值:1878

我都睇緊佢,但係睇過佢兩次後下次都係找番馮澍明,都有種感覺係佢冷冰冰,冇乜心機講解超聲波,收得又貴,係超貴,普通超聲波都數890元,同埋佢冇乜愛心,可能佢自己係女人唔會錫住D同性掛,照超聲波時好大力搖我個肚同按下。

男爵府

國民生產總值:9698

馬年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我睇過佢一兩次, 話過以後都唔會再幫襯!!!!!

男爵府

國民生產總值:9698

馬年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 veroshea 於 10-1-7 12:49 發表
我睇到個醫生名好攪笑所以入黎8下, 6+0=6, 10分滿分, 佢就剛剛合格, 可能因為個名既問題, 佢都係緊緊叫做係醫生, 嘿嘿, 純粹講笑...

不過睇到你地既post之後, 好似連合格都無....

...

你講得好搞笑...同講得好啱呀....連合格都無!!

民房

國民生產總值:14

我覺得佢ok喎...前年我懷孕時成個孕期產檢都係睇佢, 不過就冇揾佢接生, 因為係屯門生...

我記得我第一次睇佢, 果時岩岩有左6 weeks左右, 有血
絲同肚痛, 健康院又排到9 weeks先有得睇, 於是揾c +
睇左先(當時真係好擔心)...佢同我做完簡單檢查, 照過陰超之後就同我解釋我嘅情況, 點解會有血絲同肚痛, 最後仲同我講: 以我經驗, 你90%以上可以安全懷孕直至生產....我當時真係差d喊左出黎架....

頭幾次係收得貴d(當年$7xx), 過左16 weeks (好似係)就收$4xx, 照頸皮就同出面差唔多價錢, 3D 4D 佢都唔建議我照, 佢話有經驗E生2D都已經睇得好清楚喎

男爵府

國民生產總值:6142

原帖由 karenwong703 於 10-1-14 14:30 發表
我覺得佢ok喎...前年我懷孕時成個孕期產檢都係睇佢, 不過就冇揾佢接生, 因為係屯門生...

我記得我第一次睇佢, 果時岩岩有左6 weeks左右, 有血
絲同肚痛, 健康院又排到9 weeks先有得睇, 於是揾c +
睇左先(當時真係好 ...

緊係啦,你個d咁既case,我個陣有個時都流血流到好似黎m咁都生到個bb出黎啦,你只係有小小血絲啫

別墅

國民生產總值:971

我又唔覺得太差, 我太太之前生阿 B 時都是睇她, 成個孕期產檢到接生都是由她處理, 每一次孕期產檢我都有出席, 只是第一次不知道可以一起入醫生房外, 我都唔覺得太大問題 (我和我太太都幾挑剔), 頭幾次係收得貴d, 但之後會沒有這樣貴, 那次照 3D 時阿B 唔俾正面地睇, 她還叫我們出去行一會再照一次

大宅

國民生產總值:1410

我都睇佢,但係睇過佢幾次後都係找番馮e生,我都覺得佢有種冷冰冰感覺.
佢話我無地貧, 但健康院及e院都話有, 你知la, 地貧可大可小的ma.
當時我真是xx%%佢ar, 仲話是e院錯.....

禁止訪問

國民生產總值:14

版主

國民生產總值:5942

版主 畀面勳章

好唔好我就唔知, 因為我未睇過.

但有一個分享就係"價錢":

當我想照2d超聲波時, 我問陸醫生既姑娘要幾$? 佢既答案係 $7xx...

同樣既 2d超聲波, 馮醫生只係收 $3xx
所以最終我就去咗睇馮醫生喇~

別墅

國民生產總值:619

憎到呢個醫生死, 一D都唔關心個孕婦, 又粗老, 攪到我好痛, 講野又串, 我睇過一次, 以後打死都唔會再睇佢
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎