興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章

Re: 燒碟

我選左Nero精靈架啦.冇反應喎.冇乜特別既? 佢會教我架?

珍珠宮

醒目開學勳章

係咪VCD唔得.CD先得?

洋房

carollam310
如果妳有 Adobe Reader 可以試吓睇喱個網址

http://www.puiching.edu.hk/~pc-hkpy/php/pblv2/pdf/cdr.pdf

大宅

carollam310:

是否只見到 [裝置]:Image Recorder 1行, 沒有第2行呢?
如是就有問題?

珍珠宮

醒目開學勳章

ah_wa 寫道:
carollam310:

是否只見到 [裝置]:Image Recorder 1行, 沒有第2行呢?
如是就有問題?

係呀.冇第2行架? :-( 我今日搞左成日都未搞得掂佢.真係蠢到死~~

珍珠宮

醒目開學勳章

frankie
係咁呀....一開Nero出黎就有呢個精靈畫面.我放左隻卡通片VCD入去....
第一係複製CD定係編製新的CD呀?.(有乜唔同架)
第二係咪選資料光碟呢?

大宅

frankie,
o個 pdf 好正啊 !! 等我Mark低佢.

carollam310
如你可以轉到Nero精靈, 就可照著 [複製光碟] 做就得啦!!

o下! 你冇第2行, 就表示 Nero Burn 找不到你的燒碟機!!
:-( :-(

大宅

carollam310
1. 用[複製CD] (p.7)
2. 但如 選擇'來源光碟機' 裡只得Image Recorder 1行, 冇第2行, 就表示 Nero Burn 找不到你的燒碟機!!

珍珠宮

醒目開學勳章

Nero Burn 找不到你的燒碟機 唔係嘛~~死啦~~
我照住P7做但我選擇來源光碟機o個行係冇野架 1行都冇

洋房

carollam310
咁其實妳電腦裡頭嘅 "我的電腦" 有幾多個 "光碟機" 呢?

大宅

carollam310 :
你用緊那個Version Windows (98,ME, 200, XP)? (或幾時買呀? 咩o野牌子)

珍珠宮

醒目開學勳章

WindowsXP呀.聯想呀02年買架.

珍珠宮

醒目開學勳章

"我的電腦"裏面只有軟碟機(A:)......(C:).....(D:).....冇 "光碟機"喎..個(E:)唔見左????好似有個(E:)的

洋房

(A:)、(C:)、(D:)?
咁(A:)係咪=floppy機
(C:)、(D:)都係硬碟機?

carollam310 寫道:
"我的電腦"裏面只有軟碟機(A:)......(C:).....(D:).....冇 "光碟機"喎..個(E:)唔見左????好似有個(E:)的

珍珠宮

醒目開學勳章

(A:)軟碟機
(C:) (D:)係硬碟機
(E:)唔見左?????點算?
:lol:

大宅

carollam310 :
你試o下關電腦再開, 睇o下"我的電腦"裏面光碟機會不會再出現?
因我公司用Windows 2000, 所以有些電腦設定我唔記得怎樣check.
唔好意思, 我要係公司走喇 (要陪老婆)!!
夜D再同你睇問題.

珍珠宮

醒目開學勳章

ah_wa
唔該你先..... 我會繼續研究落去... :lol:

禁止訪問

大宅

carollam310

請檢查:
[開始] --選擇-> [控制台] --選擇-> [系統] --選擇-> [硬體] --選擇-> [裝置管理員]

1. 請按 [+] 在[DVD/CD-ROM光碟機]左邊, 有沒有光碟機在[DVD/CD-ROM光碟機]下一行呢?

2. 有沒有 [其他裝置] 在這個項目在這個Windows 內呢?
如有, 請按 [+] 在 [其他裝置] 左邊, 睇o下有什麼Item呢?

珍珠宮

醒目開學勳章

ah_wa
在[DVD/CD-ROM光碟機]左邊有兩行野.我唔知係乜?
1..CyberDrv CW038D CD-R/RW

2....LITEON DVD-ROM LTD163D
不過呢兩行野前面有個黃色感嘆號架?咁係咪代表有事呀?

我按下CyberDrv CW038D CD-R/RW內容...佢寫住..
Windows 成功載入這個硬體的裝置驅動程式,但是找不到硬體裝置。 (代碼 41)
我按下LITEON DVD-ROM LTD163D內容...佢寫住..
Windows 無法啟動這個硬體裝置,因為它的設定資訊 (在登錄中) 不完整或已損毀。 (代碼 19)
應該出事了................ :-( :-( 我而家唔敢郁佢住呀......因為我唔知點搞呀
我唔識電腦的.所以唔知點形容上面0個兩行野比你知.又形容得咁低B.唔知你明唔明呢?

首頁

尾頁

跳至