想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有無JM知道胸痛係咪著床咗之後,一路keep住會痛同乳頭敏感?

我之前個胸好痛,乳頭敏感,呢種感覺係之前無試過的......但只維持咗四日! 係咪即係著床唔成功呢??

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 ivabrother 於 10-4-4 14:19 發表
史迪仔,我明白嘞,即係如果keep唔到12日高溫就一定無望啦:(
我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就 ...

你有無用驗孕呀?可能BINGO左啦

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ivabrother 於 10-4-4 14:19 發表
史迪仔,我明白嘞,即係如果keep唔到12日高溫就一定無望啦:(
我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就 ...

我估你可能係之前已經中左獎喇 . 如果真係28號先排卵, 都係排卵後第6日, 應該無咁快check到. 所以你綠d有線, 可能你上一個cycle已經bingo左~

我過幾日都check bingo喇, 希望我都有機會啦.

大宅

我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就好似有好淺線,但係今朝再用紅d check,又得返一半深:(我都唔知點,唯有再dodo以防萬一啦!請問有冇人試過咁呢?我今日下腹都有d谷M feel, 但呢個感覺m前反而唔係成日有...

民房

我同老公都覺得, 如果順其自然都無既就唯有認命, 因為我呢個仔都得來不易, 生多個都只不過係錦上添花. 同埋養1個小朋友既錢真係好似倒水咁倒.....

原帖由 史迪仔 於 10-4-4 02:02 發表
我30咋!所以我無諗過想生多個都咁難!不過我今次好似好多問題咁,又排卵出血,又子宮後屈(生第一胎時唔知有無),又黃體不足,搞到好多問題發生,我自己都唔知仲要試幾耐先得啦!至怕係試幾耐都無咋!

妳有無諗過如果真係試咗一年都唔得 ...

大宅

我30咋!所以我無諗過想生多個都咁難!不過我今次好似好多問題咁,又排卵出血,又子宮後屈(生第一胎時唔知有無),又黃體不足,搞到好多問題發生,我自己都唔知仲要試幾耐先得啦!至怕係試幾耐都無咋!

妳有無諗過如果真係試咗一年都唔得嘅話,妳會唔會考慮去照輸卵管同驗血呀?

原帖由 DaisyC 於 10-4-3 18:51 發表
我第1胎try左7個月, 第2胎try左差不多9個月都係得個吉. 我就快35啦, 你呢?

民房

我第1胎try左7個月, 第2胎try左差不多9個月都係得個吉. 我就快35啦, 你呢?

原帖由 史迪仔 於 10-4-3 12:41 發表
我多數黎完m後兩日或排卵前先有少少血絲,間唔中一兩次就多d,但排卵後就無喎!

妳有個小朋友啦?果時try咗幾耐先中,今次又try咗幾耐呀?我第一胎try咗3個月就中,今次try咗9個月都唔中呀!

...

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

請問有著床血即係已成功著床嗎?
即係bingo機會很高嗎?

大宅

我多數黎完m後兩日或排卵前先有少少血絲,間唔中一兩次就多d,但排卵後就無喎!

妳有個小朋友啦?果時try咗幾耐先中,今次又try咗幾耐呀?我第一胎try咗3個月就中,今次try咗9個月都唔中呀!

原帖由 DaisyC 於 10-4-3 09:45 發表
上個月我排卵後斷斷續續有血絲, 以前都無試過咁既....我想知你係咪都係排卵後exactly係14日來m呢? 我次次都好準時來m, 遲1,2日比我開心下都唔得到!!!

...

大宅

我尋日一講完,轉頭m小姐就黎咗搵我啦!我今日係day2,不過人地話飲八珍湯無m痛,但我都仲有呀!

原帖由 阿早! 於 10-4-2 18:22 發表

耐心等下啦, 唔好諗住食涼野迫m到呀, 宮寒都好難成孕架.

大宅

我之前個cycle塞過啦!不過都係衰咗,如果我要塞可以去藥方配返,但人地話西藥係有少少副作用,我諗我會搵中醫去調理,同埋日日塞藥或多或少都有少少壓力架!

原帖由 阿早! 於 10-4-2 18:20 發表

你不如睇下婦科醫生, 叫佢比塞藥你, 響排卵後塞啦, 果d係黃體胴, 幫手著床架. 我今次醫生開左14粒藥比我塞, 我塞到4月7日, 4月8日開彩.

今早check紅d綠d, 全部白雪雪, good~ 我聽日都會check多次confirm, 我怕 ...

民房

上個月我排卵後斷斷續續有血絲, 以前都無試過咁既....我想知你係咪都係排卵後exactly係14日來m呢? 我次次都好準時來m, 遲1,2日比我開心下都唔得到!!!

原帖由 史迪仔 於 10-4-2 15:48 發表
因為當排卵後會釋放黃體,黃體釋放後,我地就會高溫,而黃體係可以幫助我地著床,但黃體不足係好難受孕架!就算受孕到,都好易小產架!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 史迪仔 於 10-4-2 15:50 發表
M小姐仲未蒲頭,temp又跌咁多,尋日又出現過血絲,都唔知佢想點!

耐心等下啦, 唔好諗住食涼野迫m到呀, 宮寒都好難成孕架.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-4-2 09:20 發表

呢幾日可能返工ot咗幾晚都超級倦,都瞓得唔錯。
上星期唔知真係bingo會瞓得唔好,定係太緊張自己唔知係咪bingo,真係碌嚟碌去都瞓唔到架!

我諗我係咁囉, 又加上我太早瞓, 所以好早瞓夠就醒左. 今晚都係唔好咁早瞓.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 史迪仔 於 10-4-2 09:09 發表
我又無乜唔開心嘅,可能我下星期帶個仔去迪士尼玩,而家可以陪佢玩覺得好開心,同埋妳講得啱,下個月中就係大仔,仲好添!不過我嘅高溫期次次都唔夠,解決唔到呢個問題都唔使旨意bingo呀!...

你不如睇下婦科醫生, 叫佢比塞藥你, 響排卵後塞啦, 果d係黃體胴, 幫手著床架. 我今次醫生開左14粒藥比我塞, 我塞到4月7日, 4月8日開彩.

今早check紅d綠d, 全部白雪雪, good~ 我聽日都會check多次confirm, 我怕塞藥會影響我4月8日賽果.

大宅

M小姐仲未蒲頭,temp又跌咁多,尋日又出現過血絲,都唔知佢想點!

大宅

因為當排卵後會釋放黃體,黃體釋放後,我地就會高溫,而黃體係可以幫助我地著床,但黃體不足係好難受孕架!就算受孕到,都好易小產架!

原帖由 ivabrother 於 10-4-2 14:57 發表
史迪仔,我想問吓點解高溫唔夠12日,就一定唔會bingo嘅?

大宅

史迪仔,我想問吓點解高溫唔夠12日,就一定唔會bingo嘅?

大宅

原帖由 阿早! 於 10-4-2 05:12 發表

剛剛想起你:D ..

你而家瞓覺ok嗎? 我今晚又失眠喇. 尋晚10點幾眼瞓, 塞完藥就立即瞓著, 瞓到4:15醒左, 碌來碌去瞓唔番, 所以上下bk(呢段時間bk唔會short)..... ...

呢幾日可能返工ot咗幾晚都超級倦,都瞓得唔錯。
上星期唔知真係bingo會瞓得唔好,定係太緊張自己唔知係咪bingo,真係碌嚟碌去都瞓唔到架!

大宅

我又無乜唔開心嘅,可能我下星期帶個仔去迪士尼玩,而家可以陪佢玩覺得好開心,同埋妳講得啱,下個月中就係大仔,仲好添!不過我嘅高溫期次次都唔夠,解決唔到呢個問題都唔使旨意bingo呀!

原帖由 阿早! 於 10-4-2 08:43 發表

唔好唔開心, 你仲有囝囝嘛. 呢個復活節假期, 同亞囝玩得放d開心d.

下個月再來. 下個月中左bb應該會係大b啦~

首頁

尾頁

跳至