想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

一定唔會錯o架! 休息多d :)

原帖由 makdoudou 於 27-3-2010 05:01 PM 發表
~生命生命這好傢伙,何時我也說他不錯~

大宅

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-27 16:14 發表
我今日d36, 尋日temp dip左一dip, 今朝上番, 唔知係唔係implantation dip?! 係就好啦, fingers crossed!

我呢幾日都有胃氣,不過今日少左d啦, 個breasts無之前既痛, 只有係"錬"佢既時候先有少少feel.

呢幾日子宮都 ...

e...你啲徵狀同我有啲似喎,我breasts都係鍊先有啲痛。你不如check吓紅d先,如果中,會一日比一日深架!等你好消息!

別墅

o甘你係高溫左既第幾日? 有幾高溫?
nipples之前有無痛?

紅d呢幾日都係得個哄, 淺線ja...

原帖由 makdoudou 於 27-3-2010 05:08 PM 發表

e...你啲徵狀同我有啲似喎,我breasts都係鍊先有啲痛。你不如check吓紅d先,如果中,會一日比一日深架!等你好消息!

大宅

原帖由 pigsmoomoo 於 10-3-27 17:15 發表
o甘你係高溫左既第幾日? 有幾高溫?
nipples之前有無痛?

紅d呢幾日都係得個哄, 淺線ja...

day 19-23有36.7; day 24-29有36.8;跟住呢2日係36.9同埋37。
我好似day26or27開始check紅d都係得10%淺線,之後每日深少少,day29有90%。我nipple係喺胸脤痛後先至痛嘅。祝你紅d一日深過一日!

大宅

請問高溫期體溫跌一跌, 係咪著床低溫呀?我day26 37.1, day27 36.65, 突然低咗????

別墅

我前日由37.2跌去尋日36.89,今日上番37.17!
你睇下聽朝幾多....

原帖由 bonbonha 於 27-3-2010 05:53 PM 發表
請問高溫期體溫跌一跌, 係咪著床低溫呀?我day26 37.1, day27 36.65, 突然低咗????

大宅

首先恭喜你地先, 希望接住就係我同埋大家報喜訊啦!!
我呢幾日都徘徊36.7度幾咋.....谷m feel都谷咗幾日啦, 同埋呢幾日好多胃氣同埋個人好唔舒服咁呀, 但我都唔敢再用d仔check, 驚又再次失望呀!!!

子爵府

好媽媽勳章

我有個疑問, 見之前有jm post著床係應該around 7日, 會唔會早d? 我上星三做iui, 醫生話我星期四早上會排卵. 尋晚星期一晚上, 個肚有d怨怨地痛, 仲"銀"住"銀"住咁, 我無諗太多. 今日頭先食lunch, 右邊又"銀"住"銀"住, 好似無可能咁早著床, 但又好多野諗....mouth:

大宅

原帖由 阿早! 於 10-3-30 15:29 發表
我有個疑問, 見之前有jm post著床係應該around 7日, 會唔會早d? 我上星三做iui, 醫生話我星期四早上會排卵. 尋晚星期一晚上, 個肚有d怨怨地痛, 仲"銀"住"銀"住咁, 我無諗太多. 今日頭先食lunch, 右邊又"銀"住"銀" ...

再經睇參考書後,找到以下有關資料可以比各jm參考:
"當男性的精蟲進入女性陰道後,可停留3天左右,若這3天正是女性的排卵期,精蟲便有機會在輸卵管中受孕,此時受精卵還要花5-7日時間游回子宮著床,這才算成功受孕。著床後一星期,身體便會分泌足夠的荷爾蒙HCG,而此時便可進行驗孕測試。"
另外,我bingo前至呢幾日有時2邊會扯住有少少唔舒服,問過醫生係因為身體既荷爾蒙增加所至。祝早日bingo!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-3-31 00:36 發表

再經睇參考書後,找到以下有關資料可以比各jm參考:
"當男性的精蟲進入女性陰道後,可停留3天左右,若這3天正是女性的排卵期,精蟲便有機會在輸卵管中受孕,此時受精卵還要花5-7日時間游回子宮著床,這才算成功受孕。著床後一星期 ...

e~~~咁我可能都有少少機會bor. 今晚右邊又有"銀"住"銀"住咁間歇性痛下, 好似每晚8點幾左右我既感覺就會強烈d .

唔該你比資料我呀. 你有左bb仲咁夜瞓? 我就今晚失眠, 頭先8點幾食完飯返屋企, 好眼瞓, 瞓左個幾鐘先起身, 睇電視+塞藥, 點知就瞓唔番, 加上公司既事令我有點煩, 所以失眠. 我上一陣bk就返去"暗"自己瞓 .

大宅

原帖由 阿早! 於 10-3-31 01:29 發表

e~~~咁我可能都有少少機會bor. 今晚右邊又有"銀"住"銀"住咁間歇性痛下, 好似每晚8點幾左右我既感覺就會強烈d .

唔該你比資料我呀. 你有左bb仲咁夜瞓? 我就今晚失眠, 頭先8點幾食完飯返屋企, 好眼瞓, 瞓左個 ...

唔好客氣,都希望幫下手等大家唔使搵得咁辛苦嘛。
唉,我都想早啲瞓,不過公司超多野做,所以ot,都係啱啱返咗嚟無幾耐。

聽你咁講你同我之前特徵有啲似bor.我除咗有啲扯住,仲成日好早恰著咗,仲成日中間瞓醒就瞓唔返。有機呀!等妳消息!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-3-31 06:47 發表

唔好客氣,都希望幫下手等大家唔使搵得咁辛苦嘛。
唉,我都想早啲瞓,不過公司超多野做,所以ot,都係啱啱返咗嚟無幾耐。

聽你咁講你同我之前特徵有啲似bor.我除咗有啲扯住,仲成日好早恰著咗,仲成日中間瞓醒就瞓唔返。有機呀 ...

我都好想好似你咁呀, 希望承你貴言啦. 今早起身梳洗, 右邊又有拮下拮下咁痛......我唔敢諗太多, 仲同老公講, 唔好預得先, 怕佢開彩後會唔開心.

你要迫自己早少少瞓呀, 剛懷孕要有足夠休息, bb先會長大架. 公司d野可唔可以放慢d手腳? 而家bb要緊:) ~

大宅

原帖由 阿早! 於 10-3-31 09:11 發表

我都好想好似你咁呀, 希望承你貴言啦. 今早起身梳洗, 右邊又有拮下拮下咁痛......我唔敢諗太多, 仲同老公講, 唔好預得先, 怕佢開彩後會唔開心.

你要迫自己早少少瞓呀, 剛懷孕要有足夠休息, bb先會長大架. 公司 ...

哈哈,之前反而係c6怕我太緊張(因為佢見我後期早晚都check紅d),所以佢成日吹眠我未得住。後來check埋clear blue出+,佢就好開心。希望我哋可以一齊進版啦!

工作上我要努力埋4月,因為公司個個都努力緊,我真唔太好意思。不過我都會多加留意,盡量多休息同食得均衡。多謝妳嘅關心及意見呀!

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 makdoudou 於 10-3-31 10:45 發表

哈哈,之前反而係c6怕我太緊張(因為佢見我後期早晚都check紅d),所以佢成日吹眠我未得住。後來check埋clear blue出+,佢就好開心。希望我哋可以一齊進版啦

工作上我要努力埋4月,因為公司個個都努力緊,我真唔太好意思。不過 ...

一定一定, 我會努力, 希望我小b都努力.

除左今早有拮拮下, 返到公司到而家, 咩感覺都無....仲有成個幾禮拜先check得, 真係等到人都癲.

你呢 ? 有無唔舒服呀?

大宅

見到有人BINGO真係開心啦! 我自己今個月開始TRY飲八珍湯, 飲完居然DAY11晚紅D就深粗啦! DAY12有哈哈笑, 但過咗3-4日就覺子宮左少少有D唔知拮定扯既感覺, 係一下就無, 過一陣又一下咁, 第二日就無事囉! 跟住DAY20小腹就扯住痛, 之後就到個胃唔舒服咁, 跟住仲搞肚痛去痾添! 不過又正常喎! 到咗星期一我真係搞肚痛啦! 痾既真係唔正常既, 之後又無事囉! 呢兩日小腹左邊成日都隱隱痛咁, 今日係紅D深粗後第11日啦! TEMP就高溫第8日, 不過就由尋日既36.93, 跌到今日既36.77, 我每次都係深粗後12/13日就黎M架啦! 如果聽日再跌, 應該聽日或後日就黎M囉! 我每一次高溫期都唔夠12日架!

民房

排卵後唔夠14日就m come, 會唔會黃體素不足? 咁會影響著床架....(如我有講錯, 請多多包涵), 因為我上個月排卵後斷斷續續有血絲, 中醫話我黃體素不足引致.

原帖由 史迪仔 於 10-3-31 16:36 發表
見到有人BINGO真係開心啦! 我自己今個月開始TRY飲八珍湯, 飲完居然DAY11晚紅D就深粗啦! DAY12有哈哈笑, 但過咗3-4日就覺子宮左少少有D唔知拮定扯既感覺, 係一下就無, 過一陣又一下咁, 第二日就無事囉! 跟住DAY20小腹 ...

大宅

我生完第一胎之後半年至一年後就開始有排卵性出血, 多數都係果日有少少血絲, 之後就會無, 間唔中有兩三次會特別多, 持續2-3日就無, 我有睇中醫, 中醫就話黃體不足係粒卵子既問題, 如果卵子ok靚既, 咁佢釋放既黃體就會足夠, 我上個月睇過西醫, 打過破卵針, 跟住塞埋黃體藥都係唔得, 所以今個月就試下八珍湯, 睇下會唔會有幫助, 不過見d temp都比以前既高d, 希望可以keep住高溫跟住bingo啦!

原帖由 DaisyC 於 10-3-31 16:45 發表
排卵後唔夠14日就m come, 會唔會黃體素不足? 咁會影響著床架....(如我有講錯, 請多多包涵), 因為我上個月排卵後斷斷續續有血絲, 中醫話我黃體素不足引致.

...

大宅

原帖由 阿早! 於 10-3-31 16:31 發表

一定一定, 我會努力, 希望我小b都努力.

除左今早有拮拮下, 返到公司到而家, 咩感覺都無....仲有成個幾禮拜先check得, 真係等到人都癲.

你呢 ? 有無唔舒服呀? ...

oic,人人都唔同,我朋友bingo咩反應都冇。我就成日覺得下腹址住,好易倦。初初有胃氣,朝早有時想嘔,但而家又冇野。
係呀,我等果陣真係覺得時間過得好慢架!

大宅

今日temp由尋日嘅36.77升返去36.91,我見今日係深粗後第12日,而高溫無記錯應該係第9日,咁我就貪得意拎條紅d check下啦!結果係得個哄,所以我諗多數下個cycle又要再努力過啦!

同埋我day11晚紅d深粗,day12朝有哈哈笑,正常如果著床會係邊日呢?我day19有一下扯住痛,時間吻合嘛?(day15第一日高溫)

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 史迪仔 於 10-4-1 08:30 發表
我day11晚紅d深粗,day12朝有哈哈笑,正常如果著床會係邊日呢?我day19有一下扯住痛,時間吻合嘛?(day15第一日高溫)

我當你day13排卵(因為排卵捧驗左都係48小時內排), day19都排卵後6日, 都有機會係著床bor.

但有樣可能要注意, 就係等著床bingo期間, 小心唔好肚痾. 我唔知咩原因唔可以. 我以前響另一個有關ivf既topic見到, 話ivf放胎後最"罩忌"肚痾.

首頁

尾頁

跳至