想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

我第1胎try左7個月, 第2胎try左差不多9個月都係得個吉. 我就快35啦, 你呢?

原帖由 史迪仔 於 10-4-3 12:41 發表
我多數黎完m後兩日或排卵前先有少少血絲,間唔中一兩次就多d,但排卵後就無喎!

妳有個小朋友啦?果時try咗幾耐先中,今次又try咗幾耐呀?我第一胎try咗3個月就中,今次try咗9個月都唔中呀!

...

大宅

我30咋!所以我無諗過想生多個都咁難!不過我今次好似好多問題咁,又排卵出血,又子宮後屈(生第一胎時唔知有無),又黃體不足,搞到好多問題發生,我自己都唔知仲要試幾耐先得啦!至怕係試幾耐都無咋!

妳有無諗過如果真係試咗一年都唔得嘅話,妳會唔會考慮去照輸卵管同驗血呀?

原帖由 DaisyC 於 10-4-3 18:51 發表
我第1胎try左7個月, 第2胎try左差不多9個月都係得個吉. 我就快35啦, 你呢?

民房

我同老公都覺得, 如果順其自然都無既就唯有認命, 因為我呢個仔都得來不易, 生多個都只不過係錦上添花. 同埋養1個小朋友既錢真係好似倒水咁倒.....

原帖由 史迪仔 於 10-4-4 02:02 發表
我30咋!所以我無諗過想生多個都咁難!不過我今次好似好多問題咁,又排卵出血,又子宮後屈(生第一胎時唔知有無),又黃體不足,搞到好多問題發生,我自己都唔知仲要試幾耐先得啦!至怕係試幾耐都無咋!

妳有無諗過如果真係試咗一年都唔得 ...

大宅

史迪仔,我明白嘞,即係如果keep唔到12日高溫就一定無望啦:(
我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就好似有好淺線,但係今朝再用紅d check,又得返一半深:(我都唔知點,唯有再dodo以防萬一啦!請問有冇人試過咁呢?我今日下腹都有d谷M feel, 但呢個感覺m前反而唔係成日有...

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ivabrother 於 10-4-4 14:19 發表
史迪仔,我明白嘞,即係如果keep唔到12日高溫就一定無望啦:(
我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就 ...

我估你可能係之前已經中左獎喇 . 如果真係28號先排卵, 都係排卵後第6日, 應該無咁快check到. 所以你綠d有線, 可能你上一個cycle已經bingo左~

我過幾日都check bingo喇, 希望我都有機會啦.

男爵府

好媽媽勳章

原帖由 ivabrother 於 10-4-4 14:19 發表
我3月11號day 1,ec話我應該係28號排卵,咁我30號都用紅d check,得一條好淺嘅線。後來呢幾日唔知係咪自己"仍"住,成日覺得少少扯往痛,咁尋晚用紅d綠d ckeck,紅d深粗,綠d就 ...

你有無用驗孕呀?可能BINGO左啦

首頁

尾頁

跳至