用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

想生BB 今日: 291|主題: 72605

go 驗精 - 家計會VS私家

大宅

國民生產總值:1987

我3年前打算生BB時, 同老公去家計會做生育前驗查, 果時老公的驗精報告是正常的.

點知自己試咗2年都唔得, 咪睇不育科囉! 試咗5個CYCLE排卵藥失敗後, 醫生叫我照輸卵管, 老公就再驗精. 點知, 報告話佢D精形態唔好, 得6%, 醫生叫我試IUI.

我對比過兩份報告, 家計會果份係人手寫, 冇咁多項, 又唔係跟世衛標準, 真係唔掂! 等我仲一直信個報告, 以為問題係我度, 我不斷食中藥調理身體. 最慘係浪費咗好多時間, 如果一早知佢D精唔好, 我就早D做IUI啦!

所以, 我想提醒各位JM, 最好揾私家驗, 了解清楚佢係咪跟世衛標準

大宅

國民生產總值:4972

我都係咁話,我係工聯會化驗所驗精子,份報告總好好架,點知做咗iui後先知原來我先生嘅精子形態得6%,唉,早知既話,2年前就開始iui啦!
原帖由 cwtlovelkm 於 10-5-13 13:29 發表
我3年前打算生BB時, 同老公去家計會做生育前驗查, 果時老公的驗精報告是正常的.

點知自己試咗2年都唔得, 咪睇不育科囉! 試咗5個CYCLE排卵藥失敗後, 醫生叫我照輸卵管, 老公就再驗精. 點知, 報告話佢D精形態唔好, ...

大宅

國民生產總值:4972

您睇邊位不育e生架?公家?私家?
原帖由 cwtlovelkm 於 10-5-13 13:29 發表

點知自己試咗2年都唔得, 咪睇不育科囉! 試咗5個CYCLE排卵藥失敗後, 醫生叫我照輸卵管, 老公就再驗精. 點知, 報告話佢D精形態唔好, ...

大宅

我睇陳志慧醫生

大宅

國民生產總值:3147

我都係喎! 個陣信晒家計會, 以為係我問題, 剩係自己去睇中醫, 足足浪費左年半, 之後先開始做iui, 之後再做ivf.

大宅

國民生產總值:1143

好媽媽勳章

咁我想問下如果係家計會refer我去"生育輔助中心"驗,而c6型態係10%,o唔ok呀?
家計會個醫生就話無問題,但佢無同我解釋份報告家!!

子爵府

國民生產總值:10136

如果一早睇到你地post ,我就唔去家計會啦....唉...老公今日重拎d虫虫去化驗所添
其實計計吓佢d化驗都唔平,加加同私家差不多,d時間又唔就,又要人請多日假去聽報告....

子爵府

國民生產總值:10136

請問去的家驗丁丁要幾錢同幾時有報告出???

大宅

$400, 最快即日有報告. 我覺得在化驗所即場交精好D, 因為最新鮮.
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎