興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子
No ar. Wife pick it up 4 me.
Really wanna grab DJI Mavic, which cost $8K. But asked kid some time ago and he said he wasn't interested So, scrap the plan and ain't gonna grab one any time soon

Wow...8K野...男人玩具果然唔講得小...

其實我都想整部平平地幾舊水果d...體驗一下...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
差兩條街以上又真係離譜喎, 係用wifi定數據? 我好多年前買過部鴨記幾舊水gps, 唔用數據純收衛星的, 都ok準喎, 只係有時响市區會有少少delay, 同埋開機搜星好慢...
行山gps好似都算幾緊要?

晌office用wifi啦...可能位置較偏;信號又弱雞...+上我部cheapie手提...
GPS行山...於我又沒乜所謂...至多咪盪失路...困山一day5使屎嘅...
反而好睇接收"信號"能力...1分$一分貨不毛道理嘅

侯爵府

畀面勳章

The only issues is charging time wwwwaaaay too long. Other than that, foldable, bendable, n 100m range n cost less than $500, pretty good deal

幾舊水有呢d嘢...刀蒜係貢囉...
叉個幾鐘...5G蒜耐定咩?但對比貴價嘢如D?i果d...也不清楚佢要叉幾耐...so, NO IDEA/comment...
所以咪敗多舊叉電一嘢叉爆晒佢可以玩耐dd

子爵府

回覆 ChunChun_Daddy 的帖子

晌office用wifi啦...可能位置較偏;信號又弱雞...+上我部cheapie手提...
GPS行山...於我又沒乜所謂...至多咪盪失路...困山一day5使屎嘅...
反而好睇接收"信號"能力...1分$一分貨不毛道理嘅

可能有關係, 搵次試下用數據又睇下點囉...

困山? 一想到呢個畫面...深山大屠殺...死亡習作...鐵血戰士...一大乍同森林有關既電影即時浮哂上黎...

仲有當年呢件事...

男爵府

o黑o黑 發表於 18-3-18 00:41
一想到呢個畫面...深山大屠殺...死亡習作...鐵血戰士...一大乍同森林有關既電影即時浮哂上黎...

仲有當年呢件事...
It was the first time I've heard of this term: 結界
Or as I knew it, upside down

"And liftoff, the final liftoff of Atlantis, shoulders of the space shuttle, America will continue the dream."

"Liftoff for the final launch of Endeavor.  'xpending our knowledge, 'xpending our lives in space."

"The final liftoff of Discovery, a tribute to the dedication, hard work and pride of America's space shuttle team."

子爵府

It was the first time I've heard of this term: 結界
Or as I knew it, upside down

可能A兄比較小睇日本動漫, 好多時都會出現結界...封印...呢類字眼...

"結界"只係口痕友講下既姐, 不過當年丁利華事件的確好轟動, 好有話題性, 由其是果段錄音(多年來媒體廣泛報導, 段錄音真確性應該係冇疑問的), 撲朔迷離, 當年眾說紛云, 有人話佢行左入結界(類似百慕達), 又有玄學大師出黎抽水...甚麼山精妖怪云云, 更有人話佢因為某d原因, 自導自演, 自制失蹤假象, 但最後都係同馬航370一樣, 到今時今日仍然係一個迷...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子

可能A兄比較小睇日本動漫, 好多時都會出現結界...封印...呢類字眼...

"結界"只係口痕友講下既姐, 不過當年丁利華事件的確好轟動, 好有話題性, 由其是果段錄音(多年來媒體廣泛報導, 段錄音真確性應該係冇疑問的), 撲朔迷離, 當年眾說紛云, 有人話佢行左入結界(類似百慕達), 又有玄學大師出黎抽水...甚麼山精妖怪云云, 更有人話佢因為某d原因, 自導自演, 自制失蹤假象, 但最後都係同馬航370一樣, 到今時今日仍然係一個迷...
條片又整得幾吸引喎...;係咪有咩結界...之類我倒不意外
{真係盪失路/跌落山/迷失左/咩咩咩嘅話...多數刀...}
若然有幸遇到又5g典蒜巧嘅...可能...幾過癮呢??

子爵府

條片又整得幾吸引喎...;係咪有咩結界...之類我倒不意外
{真係盪失路/跌落山/迷失左/咩咩咩嘅話...多數刀...}
若然有幸遇到又5g典蒜巧嘅...可能...幾過癮呢??

其實講呢件事既片youtube有好多, 當年好轟動, 仲記得當時又差佬又消防又盛搵左好耐乜都搵唔倒, 難聽d講句就算搵唔倒人都應該搵倒條C丫, 加上果段神秘錄音, 令成件事更加詭秘...

男爵府

o黑o黑 發表於 18-3-20 00:26
其實講呢件事既片youtube有好多, 當年好轟動, 仲記得當時又差佬又消防又盛搵左好耐乜都搵唔倒, 難聽d講句就算搵唔倒人都應該搵倒條C丫, 加上果段神秘錄音

Holy shit. Didn't have any idea / realized such news exist or 丁利華 bor. In fact, this my first time hear of such "Recording".

Recalled when I was young (may b 20 or something), 2 friends n I hiked 馬鞍山. Expected weather should be clear n warm but by the time we were at top, the weather was really bad -- fog was so think n we couldn't see shit in 2 meters. So, we had wait for fog to clear out and while we waited, all of us keep shivering as it's so damn cold, so wet (due to fog) n so god damn hungry. Wanna went to lower ground ASAP n thus, de tour toward 吊手岩 (knew at the time that it's a dfficult route). Half way, the fog was really dense that we had to turn back as we saw nothing but shit. We had to walk / climb all the way up to hilltop back to 黃竹洋. While going up, but nobody dare to said a word as we knew it would crack our sprint or start blame game. Only start cheering / talking when we were back to pave road. It was one of the two most scariest hiking expericne that I've ever came across.

"And liftoff, the final liftoff of Atlantis, shoulders of the space shuttle, America will continue the dream."

"Liftoff for the final launch of Endeavor.  'xpending our knowledge, 'xpending our lives in space."

"The final liftoff of Discovery, a tribute to the dedication, hard work and pride of America's space shuttle team."

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子

[mode]忙裡偷閑[/mode]

最近咩左TR最新齣戲,雖然係TC版但仍可在接受範圍=_="
果然愈有期望便愈.....最後刀係"蒜鬼掃把啦"....
阿"5易做"非男一...只不過大配腳而已...

驚嘛?最近出左進擊巨人2了,大師你可以去咩啦...(22激而已)
go-GO-go...

[mode]忙到嘔電[/mode]

子爵府

Holy shit. Didn't have any idea / realized such news exist or 丁利華 bor. In fact, this my first time hear of such "Recording".

Recalled when I was young (may b 20 or something), 2 friends n I hiked 馬鞍山. Expected weather should be clear n warm but by the time we were at top, the weather was really bad -- fog was so think n we couldn't see shit in 2 meters. So, we had wait for fog to clear out and while we waited, all of us keep shivering as it's so damn cold, so wet (due to fog) n so god damn hungry. Wanna went to lower ground ASAP n thus, de tour toward 吊手岩 (knew at the time that it's a dfficult route). Half way, the fog was really dense that we had to turn back as we saw nothing but shit. We had to walk / climb all the way up to hilltop back to 黃竹洋. While going up, but nobody dare to said a word as we knew it would crack our sprint or start blame game. Only start cheering / talking when we were back to pave road. It was one of the two most scariest hiking expericne that I've ever came across.

完全可以想像倒個種驚嚇, 睇往個天越來越黑, 氣溫越來越凍, 仍然走唔出山林, 霧又越來越大, 四野不住傳來野獸聲音, 就連行緊既路徑都唔知o岩定唔o岩, 再加上一點點心理作用, 都咪話唔驚...

子爵府

最近咩左TR最新齣戲,雖然係TC版但仍可在接受範圍=_="
果然愈有期望便愈.....最後刀係"蒜鬼掃把啦"....
阿"5易做"非男一...只不過大配腳而已...

驚嘛?最近出左進擊巨人2了,大師你可以去咩啦...(22激而已

嘩...咁講我都係等咩算喇...留番下個月睇復聯3好喇...係喎...唔記得仲有套pacific rim添...

咦...出左進擊2拿? 試左未? 好玩嗎?
1我都仲未玩...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
嘩...咁講我都係等咩算喇...留番下個月睇復聯3好喇...係喎...唔記得仲有套pacific rim添...

咦...出左進擊2拿? 試左未? 好玩嗎?
1我都仲未玩...

係啦!我刀本想等有BD>mp4時先正式咩佢返黎...但衰立過d preview TC...貢就咩左返黎><
Rim...上集刀只是睇咩;一般而已;2刀係等咩蒜!復聯3...也可能慣例地等咩...
進擊2咩左但未試啦><睇驚彼看似不錯...貢囉...

子爵府

係啦!我刀本想等有BD>mp4時先正式咩佢返黎...但衰立過d preview TC...貢就咩左返黎><
Rim...上集刀只是睇咩;一般而已;2刀係等咩蒜!復聯3...也可能慣例地等咩...
進擊2咩左但未試啦><睇驚彼看似不錯...貢囉...

Rim第一集我都係戲院睇, 只屬普通之作, 2我諗都係等咩算喇, 復聯3就肯定會入場睇喇...

進擊2...係咪大媽?

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
Rim第一集我都係戲院睇, 只屬普通之作, 2我諗都係等咩算喇, 復聯3就肯定會入場睇喇...

進擊2...係咪大媽?

不是大孖{完全矛show到}!我晌S&R度咩的...印象中好似5使2hr搞定...
但...未得閑試,...仲有幾廿萬個未得閒呢><

子爵府

不是大孖{完全矛show到}!我晌S&R度咩的...印象中好似5使2hr搞定...
但...未得閑試,...仲有幾廿萬個未得閒呢><

唔怪之得啦, 我果晚去大孖睇左幾頁都唔覺眼, 跟住冇睇喇, 不過照計大孖冇理由冇既...

S&R...即係安裝版?

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
唔怪之得啦, 我果晚去大孖睇左幾頁都唔覺眼, 跟住冇睇喇, 不過照計大孖冇理由冇既...

S&R...即係安裝版?

剛立過大孖...真係矛喎...所以...你刀係乖乖走去S&R單撈安裝版啦....

子爵府

剛立過大孖...真係矛喎...所以...你刀係乖乖走去S&R單撈安裝版啦....

我都有再睇過, 應該真係冇喇...
在S&R試用其一個iso...要7, 8粒鐘

轉頭再試咩先...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
我都有再睇過, 應該真係冇喇...
在S&R試用其一個iso...要7, 8粒鐘

轉頭再試咩先...

可能你揀左d"0舍慢"網站...所以或會要花耐少少...
而用「咩」相對呢d較大file size黎講就會'著數'dd;種/單撈者典刀會多d咪會快d囉...
你5想用咩,可以試下之前f兄曾提供果個'驚西'...見佢有post mega出黎應該...會...快ddd掛??
pls chk PM...

子爵府

可能你揀左d"0舍慢"網站...所以或會要花耐少少...
而用「咩」相對呢d較大file size黎講就會'著數'dd;種/單撈者典刀會多d咪會快d囉...
你5想用咩,可以試下之前f兄曾提供果個'驚西'...見佢有post mega出黎應該...會...快ddd掛??

其實我冇所謂架, 只不過感覺上iso好似直接方便d咁, 我都覺得用咩應該會快d, 新驚嘛...

不過我睇comments好似好多人有安裝問題, 你玩唔玩倒?

首頁

尾頁

跳至