興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

2023年兔年勳章 牛年勳章

你果然是G a m e迷
舊年尾再DL過 玩僅 20周年版連所有DLC,
原本是CPY版加3DLC,好彩果S a v e檔用得反,
唔係都唔會再S i r過32GB

子爵府

回覆 fhccc 的帖子

CCD佢係超級TR迷, 任何TR game/電影佢都一律唔會放過架

侯爵府

畀面勳章

呵呵!貢又未蒜嘅....
CPY果版本我刀係重頭玩過的...反正有時間,舊正版save我可以5使用^^
32激刀屬等閑...遇著快種嘅話,半日5使已經搞掂&玩得
你爆完Rise之後,試下玩fan made果個丫...包你話正!
#好想佢出完整版,得果demo始終5夠喉...#
#至多俾佢多dd時間整靚d先出,我等得...#

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
CCD佢係超級TR迷, 任何TR game/電影佢都一律唔會放過架

兵蒜係?TR game就真係從ps 玩到 ps3 {沒間斷}; 之後轉玩返PC了{首隻TR PC正版... }
印象中好似得第3集爆不到...似係隻iso / 碟有問題><其它全爆了...
電影?... 刀有睇過{晒掛?}... 安祖女神地位沒人能取代啦^^
反而...android出果d驚...真係...;以至於晌安卓上玩到摸擬ps嘅TRII...我刀係
實在係完全玩5慣/掂"觸控畫面"呢家嘢...

子爵府

回覆 ChunChun_Daddy 的帖子
兵蒜係?TR game就真係從ps 玩到 ps3 {沒間斷}; 之後轉玩返PC了{首隻TR PC正版... }
印象中好似得第3集爆不到...似係隻iso / 碟有問題><其它全爆了...
電影?... 刀有睇過{晒掛?}... 安祖女神地位沒人能取代啦^^
反而...android出果d驚...真係...;以至於晌安卓上玩到摸擬ps嘅TRII...我刀係
實在係完全玩5慣/掂"觸控畫面"呢家嘢...

已經好勁架喇, 都已經幾乎全爆...

今次電影原來吳彥祖係男一??

手機game就真係算啦, 而且呢類型本來就唔適合手機操作, 手機只適合kill time小玩戲...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子
已經好勁架喇, 都已經幾乎全爆...

今次電影原來吳彥祖係男一??

手機game就真係算啦, 而且呢類型本來就唔適合手機操作, 手機只適合kill time小玩戲...

5勁..1d刀5是...還記得第一代TR仲要邊睇攻略邊試探地玩先打得爆><

"5易做"是男一?這倒沒乜留意...就等著瞧...{應該話等"咩"...}

所以我刀放棄晒果d And.驚{但仲保留住果apk...}反正大把pc驚有排刀未玩得晒...

準備放假lu...耶~

子爵府

5勁..1d刀5是...還記得第一代TR仲要邊睇攻略邊試探地玩先打得爆><

"5易做"是男一?這倒沒乜留意...就等著瞧...{應該話等"咩"...}

所以我刀放棄晒果d And.驚{但仲保留住果apk...}反正大把pc驚有排刀未玩得晒...

準備放假lu...耶~

玩第一集要睇攻略好正常丫, 我第一次玩pc版(果時叫古墓麗影)都要睇攻略, 最正係個save, 印象中係可以除時save, 再開就係同一位置開始, 真係好小有...

我都係唔覺意睇倒報導話吳彥祖今次係男一, 都唔知堅定流, 都唔出奇既, 其實港星黎講佢在荷李活片出場率都算高, 只係戲份唔多, 早排套人造天劫都有佢...

手機game真係冇乜玩頭, 唔明點解d人可以咁沉迷, 可能係有貨金同冇既分別...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子

玩第一集要睇攻略好正常丫, 我第一次玩pc版(果時叫古墓麗影)都要睇攻略, 最正係個save, 印象中係可以除時save, 再開就係同一位置開始, 真係好小有...

我都係唔覺意睇倒報導話吳彥祖今次係男一, 都唔知堅定流, 都唔出奇既, 其實港星黎講佢在荷李活片出場率都算高, 只係戲份唔多, 早排套人造天劫都有佢...

手機game真係冇乜玩頭, 唔明點解d人可以咁沉迷, 可能係有貨金同冇既分別...

你玩pc版咪正囉!可以隨時save...;當年玩ps版...橙橙豬囉...得指定位置save pt...><
千辛萬苦先搵到個...真係5睇攻略刀5g離下個save pt有幾遠...搵save嘅難度同打隻game難度成正比><
人造天劫有睇啊..."5易做"有份...但出鏡好似得幾幕講幾句嘢便瓜埋...

係啦...真難明...典解隻捉精0...仲可以玩貢耐仲hit...?
5止細路狂玩喎;就連大人/或成條街一大棚人"囡"晒果度忙緊手機離遠刀知玩乜...真係R爆頭><

===============================

大埔巴士車禍....唉!真係...年尾流流搞壇貢嘢....
R.I.P.

子爵府

你玩pc版咪正囉!可以隨時save...;當年玩ps版...橙橙豬囉...得指定位置save pt...><
千辛萬苦先搵到個...真係5睇攻略刀5g離下個save pt有幾遠...搵save嘅難度同打隻game難度成正比><
人造天劫有睇啊..."5易做"有份...但出鏡好似得幾幕講幾句嘢便瓜埋...

係啦...真難明...典解隻捉精0...仲可以玩貢耐仲hit...?
5止細路狂玩喎;就連大人/或成條街一大棚人"囡"晒果度忙緊手機離遠刀知玩乜...真係R爆頭><

===============================

R.I.P.

ps版搵save pt真係一個大問題, 好明顯係刻意拖延時間, 好多game如果唔使搵路根本就好快爆機, 大部份時間係浪費在搵路...

祖哥在人造天劫真係好少戲份, 其實佢都演過好多部呢d得幾分鐘既荷李活片, 今次終於捱出頭喇, 有得做男一Here

好似好耐未見過後生仔女捉精O, 見親多數係大叔, 大媽仲玩緊...
呢期大熱果隻旅行青蛙仲無喱頭啦, 其實隻game根本就無野玩, 仲要係日文

唉, 埃年近晚特別多大鑊野, 車房仔都係咁講, 真係要小心...

男爵府

ChunChun_Daddy 發表於 18-2-10 23:37
Surprise that the very first thing, after accident, was using Whatsapp. Not taking care of others. Ironic is, he'll probably award a 5-yr sentence for 19+ lives
The other thing is, how come other drivers won't bother to stop and help
&quot;And liftoff, the final liftoff of Atlantis, shoulders of the space shuttle, America will continue the dream.&quot;

&quot;Liftoff for the final launch of Endeavor.  'xpending our knowledge, 'xpending our lives in space.&quot;

&quot;The final liftoff of Discovery, a tribute to the dedication, hard work and pride of America's space shuttle team.&quot;

大宅

無攻略或T r a i n e r s我唔會用心玩,

費Q事哂時間估估下,A R P G已經要玩好耐,
每關我都要一百%Completed,TR最欣賞它的創意和畫面,要慢慢上下轉動看看
用DX12咭是否正些?

侯爵府

畀面勳章

回覆 Aardvark 的帖子
Surprise that the very first thing, after accident, was using Whatsapp. Not taking care of others. Ironic is, he'll probably award a 5-yr sentence for 19+ lives
The other thing is, how come other drivers won't bother to stop and help

e+警方或會遁"誤殺"黎查案...貢...min min5止5碌貢少...呢鑊真係"賭氣賭出樹"...幾5值得!?
可能果段路果時段沒乜其它車??也可能5清楚原來有單貢大鑊嘢發生...??

侯爵府

畀面勳章

無攻略或T r a i n e r s我唔會用心玩,

費Q事哂時間估估下,A R P G已經要玩好耐,
每關我都要一百%Completed,TR最欣賞它的創意和畫面,要慢慢上下轉動看看
用DX12咭是否正些?

hmn...一dd啦...亦睇玩者心態^^
我雞本上玩動作game類嘅應該先5去睇攻略,自找路徑/方法去過關樂趣大也有滿足感{也許會花上不少時間};真係搞5掂先會睇網上攻略,嫌5夠details先會買攻略黎遂part仔細睇{tr便是一例}
睇黎你對TR嘅要求刀巧高{不論個人玩法/體驗/etc}
ARPG...少掂;太著重rpg嘅更少掂...實在會好花時間/精力去完成...
若你喜歡純動作過關,我可以推薦你玩GOW系 & Uncharted系...^^
有DX12嘅W10刀要配合優秀硬件來使得隻game再錦上添花,威?

侯爵府

畀面勳章

追"賊"?(懷疑涉違車輪?) set road block...又搞成貢....
呢排做乜q啊?><

source :
https://hk.news.yahoo.com/%E7%B2%89%E5%B6%BA%E7%A7%81%E5%AE%B6%E8%BB%8A%E9%81%AD%E8%AD%A6%E8%BB%8A%E8%BF%BD%E6%88%AA%E7%82%92%E8%BB%8A-%E9%87%80-%E6%AD%BB-%E6%98%8F%E8%BF%B7-095741284.html

大宅

你估來玩一定miss 野,
PC版上一集唔哂+GB,呢集~30GB

場景越來越大及複雜,有時看著攻略D
東南西北位及圖,都不知他指那裏呀
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tomb_Raider_(2013_video_game)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rise_of_the_Tomb_Raider

GOW and UC 唔玩Lu,D i s h o n o r e d 2等著我玩下(一及續集都未玩完),哈哈https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dishonored_2

侯爵府

畀面勳章

你估來玩一定miss 野,
PC版上一集唔哂+GB,呢集~30GB

場景越來越大及複雜,有時看著攻略D
東南西北位及圖,都不知他指那裏呀
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tomb_Raider_(2013_video_game)

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rise_of_the_Tomb_Raider

GOW and UC 唔玩Lu,D i s h o n o r e d 2等著我玩下(一及續集都未玩完),哈哈https://en.m.wikipedia.org/wiki/Dishonored_2

hmn...係架!有時明知見到係有secret晌度,明明爬上去兜個小路便"應該"搵到件嘢...
但偏偏就是轉過頭又迷失左方向/路徑;或原來要先得到某工具才可得手...@_@"
好在5是甚麼大大問題...miss左刀矛法子但5影響到主線便是了...
你要追求100% 獎杯獲取全勝/etc當然你有你個人gamer的堅持,我倒晌呢方面笨不太在意...
每人著眼點/玩法不盡相同也...

Dishonored系...fps...NMCOT...

子爵府

回覆 Aardvark 的帖子

係咁架啦而家d人, 死人塌樓都要拍片影相先, 救人排第二...

子爵府

追"賊"?(懷疑涉違車輪?) set road block...又搞成貢....
呢排做乜q啊?><

呢單野好明顯係set road block啦, 被撞果幾部車...人冇事真係執番身彩, 部車就慘喇...total lost...都唔知有冇得追...

侯爵府

畀面勳章

回覆 o黑o黑 的帖子

呢單野好明顯係set road block啦, 被撞果幾部車...人冇事真係執番身彩, 部車就慘喇...total lost...都唔知有冇得追...
Er...其實5多明...新車落地18日乍喎...典解會total lost? 仲有得整返啊?
....{{if警方肯認頭兼俾返賠償$.....}}
鄭昨晚表示,私家車是上月25日以32萬元購入,新車落地18日便撞毀,車尾撞至變形,他認為私家車已如報廢,「整番都嘥錢」。

Link :》https://hk.news.appledaily.com/local/daily/article/20180213/20303994

子爵府

Er...其實5多明...新車落地18日乍喎...典解會total lost? 仲有得整返啊?
....{{if警方肯認頭兼俾返賠償$.....}}

都要番廠先知, 要整實有得整, 但如果維修報價超過承保額就唔整架喇, claim total lost車主都要俾墊底, 正常可以追番責任一方, 不過今次case都唔知點追, 就咁睇落成份尾入哂, 車架好大機會變型, 大陣可能都郁埋, 年半車搞成咁, 就算整番都有陰影啦, 日日對住篤眼篤鼻, 睇見就眼冤, 結果最終都係28car見, 大炒過肯定俾人壓價, 車主今雲真係黑仔...

警方認頭賠償即係公開認衰, 呢個機會應該好微, 但會唔會有咩秘密協議咁就唔知喇...

首頁

尾頁

跳至