親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想去過嘅媽咪可以分享吓。
等下次去唔好錯過。

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

剛回來,推介:
札幌:gracery hotel
中富良野:yamasan pension
食:場外市場,味之時計台餃子,花壽司,le tao cheese cake,石水天婦羅。
唔推介:
登別第一龍本館(温泉ok,但食物唔得)
美瑛麥之穗(食物好味,但住唔ok,間五人室係臭ga,要換第間,好d但唔乾淨)
hiri hiri soup curry
森之時計coffee完全冇特別,但環境ok
諗倒再講。

大宅

好媽媽勳章

我下個月都自由行去北海道, 爬文中, 請多多指教!

子爵府

原帖由 tanping 於 10-9-23 17:13 發表
剛回來,推介:
札幌:gracery hotel
中富良野:yamasan pension
食:場外市場,味之時計台餃子,花壽司,le tao cheese cake,石水天婦羅。
唔推介:
登別第一龍本館(温泉ok,但食物唔得)
美瑛麥之穗(食物好味,但住唔ok,間五人室係臭ga,要換 ...

gracery hotel<----的確唔錯。以前住過,係國泰d套票黎,包埋;佢地點幾好,對面係火車站同大百貨公司,仲有 bic camera;後面街仲有間專食蟹ge店。以咁ge價錢,推介gracery。
le tao <----好多香港人去,我覺得似乎名氣大過實際。
yamasan pension<-----e間cottage 未住過。下次有機會再去富良試吓先。佢一個人一晚幾錢,包唔包早餐,個view 得唔得?

大宅

強烈推介~~回転寿司花まる(JRタワーステラプレイス店)
http://www.sushi-hanamaru.com/tenpo.html

我06同09年都去過, 之後介紹過好幾個朋友都讚不絕口. 有中文menu, 壽司好新鮮, 價錢又唔貴, 不過好多人排隊, 建議6:00pm前or8:30pm後去食
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

大宅

根室花迴轉壽司真係平、靚、正,但好多人輪候,上次我哋因為人多,都要等成兩個鐘,下次都是寫低再逛吓街先回去等。另外,薄野區的蟹將軍都唔錯!

子爵府

原帖由 starfishting 於 10-9-25 19:09 發表
根室花迴轉壽司真係平、靚、正,但好多人輪候,上次我哋因為人多,都要等成兩個鐘,下次都是寫低再逛吓街先回去等。另外,薄野區的蟹將軍都唔錯! ...

蟹將軍係咪專食蟹?有乜必食?

水晶宮

畀面勳章

原帖由 pineapple0983 於 10-9-24 09:02 發表

gracery hotel

yamasan冇記錯好似7700yen一個人,已包早,晚餐,都係扺,但不是勁靚view。

水晶宮

畀面勳章

原帖由 maggie_chung 於 10-9-25 13:11 發表
強烈推介~~回転寿司花まる(JRタワーステラプレイス店)
http://www.sushi-hanamaru.com/tenpo.html

我06同09年都去過, 之後介紹過好幾個朋友都讚不絕口. 有中文menu, 壽司好新鮮, 價錢又唔貴, 不過好多人排隊 ...

係喎,唔記得推介呢個,真係平靚正。

大宅

原帖由 pineapple0983 於 10-9-28 10:22 發表
蟹將軍是主要食蟹,用蟹做好多唔同款式的食品,人多可 share食就無咁貴,此網北海道的道友好似有蟹將軍網站套餐折扣卷。

蟹將軍係咪專食蟹?有乜必食?

大宅

會唔會自駕呀? 如果會的話, 可去苫小牧食堂食北寄貝, 又係平靚正既另一選擇, 果到好local, 魚市場d人都係果度開餐架
FYI: http://mytv.tvb.com/foodandtravel/deliciousjapan2/3447/701#page-1
最尾果節, 講北寄貝Pizza果間就係喇...
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

子爵府

原帖由 maggie_chung 於 10-10-3 21:15 發表
會唔會自駕呀? 如果會的話, 可去苫小牧食堂食北寄貝, 又係平靚正既另一選擇, 果到好local, 魚市場d人都係果度開餐架
FYI: http://mytv.tvb.com/foodandtravel/deliciousjapan2/3447/701#page-1
最尾果節, 講 ...

多謝,北寄貝幾過引架。

珍珠宮

唔好放過任何一個可以食雪糕既機會...
不論係便利店定係雪糕店....
係東京已經食唔返...

水晶宮

畀面勳章

我係北海度9天,食左7,8杯雪糕,其實唔係覺得好好好好食,只係覺得好似要食下,你話唔好食咩又唔係,好好好食又唔係,除左le tao果杯係真係覺得好好味law。

子爵府

原帖由 tanping 於 10-10-5 00:00 發表
我係北海度9天,食左7,8杯雪糕,其實唔係覺得好好好好食,只係覺得好似要食下,你話唔好食咩又唔係,好好好食又唔係,除左le tao果杯係真係覺得好好味law。 ...

都唔係,有d自家制都幾OK;反而7色雪糕好一般,富良d亦唔得。
反而扎幌有d都唔錯。

水晶宮

我plan梗冬天去, 到時一定試下先

原帖由 lovelykitty 於 10-10-4 14:06 發表
唔好放過任何一個可以食雪糕既機會...
不論係便利店定係雪糕店....
係東京已經食唔返...

子爵府

原帖由 0120 於 10-10-5 11:36 發表
我plan梗冬天去, 到時一定試下先

嘩,零下食雪糕,好玩!

水晶宮

畀面勳章

我第一杯ice cream就係富良野食,當時覺得,吓?又話d ice cream好好味嘅.

子爵府

原帖由 tanping 於 10-10-6 14:03 發表
我第一杯ice cream就係富良野食,當時覺得,吓?又話d ice cream好好味嘅.

講真,富良除左花田,真係冇乜好玩喎。。。。。冬天可能滑雪啦。

首頁

尾頁

跳至