跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

上水和粉嶺的小學排行榜???

請問大家是否知道上水和粉嶺的小學排行榜呢??

男爵府

Re: 上水和粉嶺的小學排行榜???

官方的排行榜, 便應該沒有了.
至於"在野"的排名, 我想比較受家長歡迎的如下:
1)兩間榮真
2)于良發
3)李志達
4)曾梅
(純粹個人意見)
**yee..........你又有咩心水呀.....???**

:lol:

別墅

真係好嘞,有呢個topic,可以幫到我呢D新手媽媽,我剛搬來比唔到意見,希望多D媽媽比意見啦!

男爵府

嘉福榮真
于良發
上水榮真
勒戌新
李志達
曾梅

我呢面大約係咁...........

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

係咪好多都有宗教Background? 冇宗教信仰d小朋友難唔難入? 我唔想為左入學而同佢地選定宗教.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

男爵府

係收咗有宗教分個啲學生先,有餘額先到"大仔分"的.

男爵府

我想我應該應該不會愛你 
為了要努力 努力的不愛你
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
我想我討厭 討厭驕傲的你 
也討厭美好 美好的那個你 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

男爵府

PoohBB 寫道:
[quote]
LeBlue 寫道:
1)兩間榮真
2)于良發
3)李志達
4)曾梅
(純粹個人意見)
**yee..........你又有咩心水呀.....???**

真係唔好意思, 我睇左好多topic, 都係話嘉福榮真..好..
而 聖公會榮真就比較下冇咁好 !?

點解冇咁好唔好 ? 我見佢地都好多學生係公開賽得獎, 8月份重有部份學生因得獎而可到 hk disneyland 參觀... 但嘉福榮真就冇...咁重點解咁多人得說嘉福好 ..? 我只是想知.. thanks>..... [/quote]

PoohBB:

我好似無話上榮唔好wo.....
我覺得兩間榮真都一樣好,
不過佢地暫時唔係我o既dream school jeh...

LeBlue
該用戶已被刪除

男爵府

LeBlue 寫道:
[quote]
PoohBB 寫道:
[quote]
LeBlue 寫道:
1)兩間榮真
2)于良發
3)李志達
4)曾梅
(純粹個人意見)

真係唔好意思, 我睇左好多topic, 都係話嘉福榮真..好..

點解冇咁好唔好 ? 我見佢地都好多學生係公開賽得獎, 8月份重有部份學生因得獎而可到 hk disneyland 參觀... 但嘉福榮真就冇...咁重點解咁多人得說嘉福好 ..? 我只是想知.. thanks>..... [/quote]

PoohBB:

不過佢地暫時唔係我o既dream school jeh...

LeBlue [/quote]

sorries...

可能係我攬錯,係唔係有3間榮真?, 
1. 嘉福榮真
2.上水榮真 
3.聖公會榮真(係粉嶺)?<---我係指這間 ?

我唔係咁既意思,話邊間好唔好,我相信每個媽咪都有唔同睇法...我有d攬唔清想問下喳..
係因我親戚係榮真度教書,佢同我講,佢學校都好多人想讀,但又唔係嘉福及唔係在上水...

我想我應該應該不會愛你 
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

別墅

1)兩間榮真
2)于良發
3)李志達
4)曾梅
(純粹個人意見)

PoohBB:

LeBlue [/quote]

sorries...

1. 嘉福榮真
2.上水榮真 

我唔係咁既意思,話邊間好唔好,我相信每個媽咪都有唔同睇法...我有d攬唔清想問下喳..
係因我親戚係榮真度教書,佢同我講,佢學校都好多人想讀,但又唔係嘉福及唔係在上水...

[/quote]

只得兩間

1. 嘉福榮真 (粉嶺網 net 81)
2. 聖公會榮真 (上水綱 net 80)
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

別墅

我見佢地都好多學生係公開賽得獎, 8月份重有部份學生因得獎而可到 hk disneyland 參觀... 但嘉福榮真就冇...咁重點解咁多人得說嘉福好 ..? 我只是想知.. thanks>.....

PoohBB,

得咩獎呢?
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

男爵府

蟋蟀占美尼環保挑戰

香港迪士尼樂園與環境保護署合辦「蟋蟀占美尼環保挑戰」獎勵計劃,鼓勵全港小一至小六的學生推行環保計劃。

有2個獎, 有20多個學生可以去, 現睇緊可否也給家長去..
我想我應該應該不會愛你 
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

男爵府

無宗教分又想入啲大熱宗教學校...........機會很微,當然唔係會一定無啦!
我哋呢年就有一個成功係第一輪入咗嘉福榮真!

男爵府

PoohBB 寫道:
sorries...
1. 嘉福榮真
2.上水榮真 

唔緊要, 不過因為話題涉及學校的質素/程度,
所以我會比較小心去討論, 以免引起不必要的誤會.
:lol: :lol:
始終每一間學校都有自己的強/弱項,
所以我的心水只反映自己個人的看法.
不過在這forum, 真的令我了解更多,
因為這裡有很多媽咪也很有經驗.
:-P :-P

男爵府

hinhei:

其實我都可能會報于良發(hehe....我個女會唔會做你仔仔個師妹??
所以暑假之後,你仔仔開學之後,
真係要問你”law 料” 先得le....
希望你仔仔享受愉快校園生活呀...!!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

如果係咁, 即係話住依度而又冇宗教d小朋友入到好學校機會好低啦? 因為你地講緊果d好學校(排行較先者)十之八九都係有宗教gei, 是嗎?
你們的小朋友都已經信了教嗎? :mrgreen:

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

男爵府

我想我應該應該不會愛你 
所以我讓自己那麼喜歡你
這樣你就不忍心和我分離 
於是我要自己假裝討厭你 
那麼你就捨不得離我而去

男爵府

LeBlue

好呀!!希望我仔能適應讀得開心啦!咁你個女都應該得(若我個仔可以的話)heheheeee

我個仔信咗教,不過未洗禮,所以無分!!

男爵府

hinhei 寫道:
LeBlue

我個仔信咗教,不過未洗禮,所以無分!!

hinhei:

yee.........mud 唔係計家長o架....

我打電話去問過于良發,
佢話叫我搵教會出番封"洗禮證明"便可以了....
其實小朋友年紀還少,
很難界定是否真正信主的,
因他們還在'啟蒙"階段.

首頁
12345...7

尾頁

跳至