用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁
王國facebook

論盡家傭 今日: 153|主題: 106934

go 我工人生臭狐

伯爵府

國民生產總值:18396

我工人生臭狐

各位友好,

至從踏入夏天, 我係屋企久不久就聞到有陣味, 後來我先知係工人個陣味, 我都以為係佢大汗, 所以先有味啦, 於是同佢講每日早晚都要沖涼!

但就算佢剛剛沖完涼, 無耐又有番個陣味......死啦係咪要本人提供香體露過佢至好呢!

各位姊妹, 請問以上問題有無人有經驗? 唔該請指教。

大宅

國民生產總值:2262

Re: 我工人生臭狐

我都驚呢陣味, 所以請工人之前已經同agent講我一定唔要有臭狐既工人........ 好彩so far我個工人真係冇味, 同埋我見到佢自己有支香體露嫁!!!!!!!

侯爵府

國民生產總值:23569

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

蛋豬 寫道:
我都驚呢陣味, 所以請工人之前已經同agent講我一定唔要有臭狐既工人........ 好彩so far我個工人真係冇味, 同埋我見到佢自己有支香體露嫁!!!!!!!

me too, I also request "冇鼻鼾"

Next I will 冇磨牙, 冇腳臭.

複式洋房

國民生產總值:355

哇! 我工人好大陣味, 原來可以要求agent咁嫁

大宅

國民生產總值:2503

me too, what can I do???

子爵府

國民生產總值:13826

畀面勳章

你試下買支滴露比個工人,叫佢用黎開水抹「加拿大」,好快就會無除...呢個方法係我亞嫂教佢工人除孤狸陣味用的,聽講幾work架

珊瑚宮

國民生產總值:113388

好媽媽勳章

我個工人都係啊,我問佢有無止汗劑跟住佢可能知我話佢有嗅味,之後佢放假就即刻買左支嚟搽喇。

複式洋房

muicc
thank you. 等我去買來試吓先!

大宅

國民生產總值:4693

哈...原來咁多人的工人都有呢個問題! 不過我就真係唔知可以跟Agent要求無"臭狐"才請!! 等我過兩招比你地啦! 一) 不太花錢的~用生羌每日早晚刷刷"格肋底", 這樣可以減輕D味無咁勁! 不過佢(工人)可能因為咁而令格肋底D皮膚敏感!! 二) 花錢的~夏怡香體露, 在裕華國貨有得買, 折實大約$40.00左右; 有說明書如何使用的!!
~~ 我個人就極之推介方法二, 因為好Work, 用左一D味都無(連汗味都無喎)! 我寧願兩個月左右花$40.00, 總好過自己個鼻難受!

伯爵府

我有問個工人知唔知自己有陣味好難頂?
佢話唔知, 自己聞唔到。我去屈人寺買了BODYICE(萬X雷敦 每支$9.9)比個妹用, 宜家又好D啦, 暫時聞唔到陣味。

複式洋房

國民生產總值:136

我個新工人初到步時d味都好難頂,一早起身聞到反哂胃,佢所到之處我一定知,我個仔唔知係咪怕佢d味點都唔肯跟佢,用咗止汗劑都唔得, 我同agent個翻譯傾,介紹我一包臭狐爽身粉 $2..5/包,紫色小袋有1男1女,都幾work,專賣印尼貨嘅鋪頭有得賣,個翻譯重介紹一樽藥粉$20話如果臭狐爽身粉唔得,就用蒸熱饅頭加上藥粉,放“格肋底”熱夫,對付嚴重者.我重叫個妹做完野接放學前一定要沖涼換衫,等我個仔唔使受苦.

大宅

國民生產總值:2331

請問"滴露"這方法是否可以斷尾?

侯爵府

國民生產總值:23569

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

關於是否可以要求agent….

香港政府真失敗 –
老公提醒我問問Agent, 而我直接問了勞工署, 勞工署叫我問平機會, 平機會說如果是他身體上的問題而不聘用, 這已算是歧視!!!

如果工人講大話, 來了香港才被發展大嗅狐或鼻鼾, 咁我地點算?
我家地方細, 我一直都因為要倍子女和工人同房, 我每晚都因為工人磨牙而被吵醒幾次, 幸好工人尚算體量, 每晚出廳訓, 咁我先叫有覺好訓.

現今社會因夫婦任何一方面有鼻鼾導致離婚已有所聞了, 一不知有鼻鼾一方會否引用防止歧視條例控告配偶!!!

小樂樂 寫道:
哇! 我工人好大陣味, 原來可以要求agent咁嫁

琥珀宮

國民生產總值:180521

hashtag影視迷勳章 馬年勳章 醒目開學勳章 2014xmas

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

國民生產總值:265

ian723,
我工人都有磨牙
夜晚靜,d聲都幾滋擾o架
Honeybaby Yan Yan

男爵府

國民生產總值:5577

我舊那個都係勁臭.....唉,但都無辦法,用極香體露都唔work的。真的難為了我個女,亦難為了我們一家。因為當她一上車就臭到死死下....一返到家一開門就已經聞到她陣味....唉,我個女細個那時很喜歡將個頭"中"埋去她的"加拿大"到的....唉...點整個女都係"中"埋去....都無人夠我個女聞得那麼直接了...唉...

複式洋房

唉! 最慘就係佢抱完bb,bb就一陣味!

子爵府

國民生產總值:13826

畀面勳章

GraceYeung 寫道:
請問"滴露"這方法是否可以斷尾?

Hi GraceYeung
其實呢個方法係我亞嫂教佢工人除臭用的,好似幾work,因為我成日都見到佢工人但我都聞5到有味...至於是否可以斷尾,就唔sure,得閒要去問下當事人先!嘻!

伯爵府

我老公話個陣味唔係臭狐, 係佢本身個陣印尼味。
可能佢成日食濃味既野, 所以攪成咁....
昨天我地一家人出外吃飯, 老公揸車。
個印尼妹一上車, 個陣味即時攻到我死死吓~!!!

男爵府

國民生產總值:6234

好媽媽勳章 醒目開學勳章

LongLongB 寫道:
我個新工人初到步時d味都好難頂,一早起身聞到反哂胃,佢所到之處我一定知,我個仔唔知係咪怕佢d味點都唔肯跟佢,用咗止汗劑都唔得, 我同agent個翻譯傾,介紹我一包臭狐爽身粉 $2..5/包,紫色小袋有1男1女,都幾work,專賣印尼貨嘅鋪頭有得賣,個翻譯重介紹一樽藥粉$20話如果臭狐爽身粉唔得,就用蒸熱饅頭加上藥粉,放“格肋底”熱夫,對付嚴重者.我重叫個妹做完野接放學前一定要沖涼換衫,等我個仔唔使受苦.

LongLongB,
臭狐爽身粉 $2..5/包,紫色小袋有1男1女,都幾work,專賣印尼貨嘅鋪頭有得賣,個翻譯重介紹一樽藥粉$20話如果臭狐爽身粉唔得,
是否真是得, 我朋友印印很大味,
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎