•   酷熱天氣警告現正生效 - 資料由天文台提供 29oC 81 %

嬰幼兒產品用家評台
王國商店facebook專頁
王國facebook
義工

搜索
親子王國 首頁 自由講場 咸竹蜂
go

咸竹蜂

子爵府

好媽媽勳章

請問有冇人知邊到有咸竹蜂買, 我喉嚨痛想買黎沖水飲, 唔該晒 !
王國熱話
已婚嘅JM:如何處置舊男友拍拖時嘅相片?
個心好累
[点解上天要搶走我老公、beb未出世呀
有透不氣來的感覺

伯爵府

馬年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

親愛嘅樓主,

依家係無真正嘅竹蜂架啦, 有嘅都係扮架炸(即係A貨), 原因係國內大量開發, 已經沒有之前竹蜂"妻"息嘅竹架啦, 依家你係藥材舖買到的, 係商人用普遍蜜蜂用鹽醃成, (真正竹蜂大隻好多架), 依家好細隻架炸...
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

子爵府

好媽媽勳章

唔該晒你, 我唔知香港地有冇所以問下, 我知竹蜂係好大隻黑色, 我有次去澳門時有買過黎飲 (因當時都係喉嚨痛), 飲完好舒服而且唔痛, 仲慢慢好返, 所以想問下有冇人知邊度有得買.

原帖由 catfitfit 於 10-12-22 10:08 發表
親愛嘅樓主,

依家係無真正嘅竹蜂架啦, 有嘅都係扮架炸(即係A貨), 原因係國內大量開發, 已經沒有之前竹蜂"妻"息嘅竹架啦, 依家你係藥材舖買到的, 係商人用普遍蜜蜂用鹽醃成, (真正竹蜂大隻好多架), 依家好細隻架炸.. ...

珊瑚宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

早5年前喺青衣城嗰間藥房買過$1@,好大隻架,不過就唔知真定假!!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

前個排係"樓上"有得賣,好似$1xx一樽

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

買小見小?要入貨了XD

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我響一般藥材舖買的, 有成2cm長, 要$2/隻; 係就係核突d, 不過真係好有效。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

別墅

好媽媽勳章

我諗去d大藥材舖會好d, 我c6之前去余人新買. 都係大大隻黑色的.