親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉, 下星期出發, 仲未知究竟喺台北落機後, 點樣自己搭車入飛牛牧場, 有冇人可以幫吓我呀, 因為一家三口去, 唔想租車咁貴, 打算自己搭火車入, 但睇極都睇唔明點轉車.

大宅

請問有人可以幫到我嗎??

大宅

租架車車你直接去吧喇,如果唔係就要搭去高鐵台中站轉的士或者約飛牛間車車你(都要$1700台幣)。

原帖由 goolima 於 11-3-4 00:26 發表
唉, 下星期出發, 仲未知究竟喺台北落機後, 點樣自己搭車入飛牛牧場, 有冇人可以幫吓我呀, 因為一家三口去, 唔想租車咁貴, 打算自己搭火車入, 但睇極都睇唔明點轉車. ...

別墅

桃園機場-台中火車站(坐由桃園機場開出的公車)-到台中火車站
火車:搭乘台灣鐵路(海線)至通霄車站下車,轉搭公車或轉搭計程車入園,計程車車程15分鐘即可抵達。
車費參考價約NT$250~300。
溫馨提示:離園前可至服務中心代叫計程車。
公車:出火車站後前行至【和平路】路口,搭乘“苗栗客運”往【福興站或大坑尾站】,於【崎下站】下車;往飛牛牧場方向步行2公里即可抵達。
車票參考價約NT$35。
溫馨提示:苗栗客運-通霄站參考時刻表06:00、07:35、08:40、10:00、11:35、15:00及18:00共7班。

子爵府

原帖由 Bluegene 於 11-3-4 19:01 發表
租架車車你直接去吧喇,如果唔係就要搭去高鐵台中站轉的士或者約飛牛間車車你(都要$1700台幣)。

我朋友話去到新竹站轉的士. 但約幾錢呀 ? 有沒有人知. THX!

大宅

多謝你詳細解答呀, 出發前未睇得切你post, 所以最後都係租車入去, 苗栗真係一個幾農村地方, 途經好多農田, 但飛牛牧場真係好舒服, 成個 trip 最 like 係喺飛牛嗰 2 日 1 夜, 好值得帶小朋友去玩呀! 祝大家旅途愉快.

原帖由 victoria2007 於 11-3-10 14:04 發表
桃園機場-台中火車站(坐由桃園機場開出的公車)-到台中火車站
火車:搭乘台灣鐵路(海線)至通霄車站下車,轉搭公車或轉搭計程車入園,計程車車程15分鐘即可抵達。
車費參考價約NT$250~300。
溫馨提示:離園前可至服務中心代 ...

複式洋房

如果用一天玩飛牛牧場是否很緊迫

首頁

尾頁

跳至