用戶登入

找回密碼 | 註冊

王國商店facebook專頁

嬰兒醫護 今日: 19|主題: 68672

go 小朋友暈車浪

大宅

國民生產總值:2793

我小朋友3.5YRS , 佢每次搭車/船 都會暈車/船浪. 有咩方法可以解決到呢個問題, 我時常想帶佢去遠D地方玩, 礙於呢個問題令到佢少左好多地方去, 請各媽咪幫下手, THX

王國熱話
油炸鬼
蘑菇焗薯蓉「附製作圖解」
(有圖)烏冬彈牙到唔正常,唔敢再食
花膠交流區 ~

男爵府

國民生產總值:7943

我隻bee遺傳左我, 都有呢個問題. 有時吾係去得遠, 個司機楂得吾好隻bee都會暈暈地.

係internet search過, 辨法有:
1. 帶條motion sickness o既手帶. 呢D手帶網上有得賣, 即使大肚婆嘔都可以用.
2. 太陽眼鏡. 可能睇到吾車外既景物移動, 無o甘暈掛?
3. 止嘔藥

1同2我都置左, 但隻衰bee吾肯用!
3食左吽吽逗逗, 吾知係咪瞓覺藥o黎?

兒科醫生話暈就打橫個人合埋眼瞓低.

大宅

國民生產總值:2793

原帖由 bee918 於 11-3-8 13:48 發表
我隻bee遺傳左我, 都有呢個問題. 有時吾係去得遠, 個司機楂得吾好隻bee都會暈暈地.

係internet search過, 辨法有:
1. 帶條motion sickness o既手帶. 呢D手帶網上有得賣, 即使大肚婆嘔都可以用.
2. 太陽眼鏡. 可能睇 ...

我知道止嘔藥係似俾佢瞓覺藥, 所以醫生都唔主張我俾佢食同開俾我

大宅

國民生產總值:1313

我契女6yrs, 彭EC幫佢按幾頸同飲左三劑藥, 之後就唔暈車浪, 唔知係乜原理

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎