興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

想問下samsung nexuss單核定雙核??
仲有邊部機係雙核??
其實係咪真係快好多??

侯爵府

畀面勳章

hinwaimama 發表於 11-3-29 19:01
想問下samsung nexuss單核定雙核??
仲有邊部機係雙核??
其實係咪真係快好多??

Nexus S 係單核

黎緊有好多新機會係雙核,
而香港暫時推出左o既雙核機就只得 LG P990 Optimus 2X

行雙核對一般運作唔會有大影響,
但對於行o的好食CPU o既apps 時就好有幫助,
例如 行Flash、玩Game(特別係賽車、Action、射擊(STG)、FPS、TPS、RTS、RPG、推銀等)、播高清(720p以上) Video 等等...

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

我諗左好多日,e家先覆你,
因為我自己都唔知想點,e家買定等多幾個月,等到nokia出先買,
又係個句,我怕我唔識用,同埋會唔會等多幾部會愈出愈好??

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

A346 發表於 11-3-30 10:47
Nexus S 係單核

黎緊有好多新機會係雙核,

因為我自己都唔知想點,e家買定等多幾個月,等到nokia出先買,
又係個句,我怕我唔識用,同埋會唔會等多幾部會愈出愈好??

侯爵府

畀面勳章

hinwaimama 發表於 11-4-1 21:06
又係個句,我怕我唔 ...

等Nokia 就唔使等啦,
Nokia 已經放棄左用開o既 Symbian 系統,
即係近排出o既Nokia 都係末代系統唔值得再放心機去學,
而之後Nokia會轉用M$ WP7 系統,
呢個更加唔應該用,
M$ 系統出名差安全程度又低,
放棄Nokia吧...

其實無論Android定iPhone都好易上手,
習慣幾日就識用,所以唔需要擔心...

除左iPhone外全部機都係愈出愈好架啦,
邊有得等架(iPhone一年先出一部唔使等),
總知買番黎用就係抵,
如果怕會愈出愈好咁咪所有手機、相機、電機等等都唔使買?

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

A346 發表於 11-4-2 16:04
等Nokia 就唔使等啦,
Nokia 已經放棄左用開o既 Symbian 系統,
即係近排出o既Nokia 都係末代系統唔值得 ...

你都知我唔識啦,真係唔知nokia會咁差,其實之前都玩過下i9000,但真係好唔憤,iphone既機,我唔會諗,佢唔係咁討好我,我都明等唔係辦法,但真係好驚好似iphone咁新野會好多問題,等我出去睇下LG先~

別墅

環保接龍勳章

等GALAXY S2 啦﹐雙核﹐6月應該有得買

BB200200  6月中出, 不過價錢轉買第2部  發表於 11-6-3 12:44

伯爵府

買咗就唔會心多... 未買就會想好耐...

首頁

尾頁

跳至