網購天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

各位JM,你地有冇試過係淘宝買傢俱...?

我睇緊小朋友床,唔知信唔信得過,同埋運費會唔會好貴呢?

男爵府

我唔會買~~
1. 運費唔係一個問題... 有些運輸公司很平的, 但咁大件又未必包上樓。如我公司買貨 (由深圳運來香港約RMB0.7/KG) 講明上樓已付附加費, 到香港又話唔夠打死狗講價~~ 最近才找到間物流公司明碼實價。 買之前可以要求對方幫手找間平的。

2. 回來後, 要自己裝配, 你可以嗎??

3. 少了件, 或貨不對板, 你都沒得退, 退都浪費運費, 隨時家中多件垃圾。

4. 對方的質料你知嗎?? 几分板?? 比3分木你, 激死你!! 踢一脚都爛~~

水晶宮

好媽媽勳章

安裝我自己可以,運費比多小送上門我都可以接受,問清楚晒啲枝幾厚都唔難......

最怕係旬位唔啱,配件唔齊,小朋友用,防蟲又冇做,攪到小朋友比野咬成日痕,平幾多都補唔返!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

我買過餐檯及椅, 好好彩, 完全無問題, 我都係稔住博下, 都買左三仟幾元人民幣...

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我就唔敢買,始終唔係平,買左返黎有咩問題退換都好麻煩~

男爵府

我買過床及衣櫃,佷滿意,連運費及匯率平hk一半

禁止訪問

子爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

請給我link, tks

象牙宮

patpat234 發表於 11-4-25 10:46
安裝我自己可以,運費比多小送上門我都可以接受,問清楚晒啲枝幾厚都唔難......

安裝自己可以... 最佳了.
銷售量, 評語, 價格, 評費 作參考

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

好媽媽勳章

回覆 333s 的帖子

可借好多皇冠店都越做越衰,有起事你急佢唔急就真係死得

子爵府

好媽媽勳章

我想,但都係際吾過...

試過在淘寳看中一些餐台,但去深圳家具城望下實物,原來好ugly的,質量也不好.。。。。
Hello everybody~~!

象牙宮

patpat234 發表於 11-4-28 16:21
回覆 333s 的帖子

可借好多皇冠店都越做越衰,有起事你急佢唔急就真係死得

1. 至今还不敢買大件/重量的家具..... 仍在研究中, 涉於太多方面 : 物流; 集運; 安裝.

2. taobao 是不能心急買東西.......... 試過 2 weeks 收貨.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我岩岩都買完張上下格床~成個過程都分享左~你可以參考下^^
http://www.baby-kingdom.com/foru ... &extra=page%3D2

水晶宮

好媽媽勳章

onionpig 發表於 11-4-29 10:01
我岩岩都買完張上下格床~成個過程都分享左~你可以參考下^^
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=vie ...

爆左果件點處理?

侯爵府

環保接龍勳章

09年時買過雙人鐵床, 吊燈.
當時係送上門, 自己安裝.
都好滿意.

男爵府

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

patpat234 發表於 11-4-29 11:45
爆左果件點處理?

其實預左有少少花~又唔係太利害~所以都接受到

水晶宮

好媽媽勳章

回覆 onionpig 的帖子

如果住o既地區唔潮濕都ok....
一般焗漆傢俬爆左,預到潮濕天氣,會發漲,跟手好易影響成件傢俬結構.....

睇相,外型好靚,不過d料就真係麻麻.....好宜家傢俬feel...d旬位好單薄....

男爵府

patpat234 發表於 11-4-29 12:07
回覆 onionpig 的帖子

如果住o既地區唔潮濕都ok....

唔該曬你提醒啊~我會留意多D
呢個價錢香港買張上下格床~都只係遮渣板~所以都OK既

侯爵府

我重諗住買3件中式傢俬tim...........同一間店睇中左三件貨, e+15/16喇. 呢3件, 大家俾d意見吖:
餐台 - http://item.taobao.com/item.htm?id=6897174519
2坐位沙發 - http://item.taobao.com/item.htm?id=9930637525&frm=
書台 - http://item.taobao.com/item.htm?id=9930981159&frm=

首頁

尾頁

跳至