跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我囡囡雖然仲有一年先讀書, 但係我想先揾定青衣邊間幼稚園比較好呀, 請大家比D意見吧, THX!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

你有冇要求先?如半日or全日,宗教,屋村幼稚園or屋宛幼稚園?

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我個仔10年2月出世, 出年讀唔到k1, 要等到13年mouth:

依家我就唸緊比唔比佢讀n班好...不過好怕佢成日病.....

另外,我都唸埋第時邊間幼稚園, 我會擇根下青華苑果間青衣商會, 唔係咩名校,讀得開心就得~ 同埋最重要係好方便我返工接佢返學放學~

複式洋房

我個仔今年就讀康傑n班呀, 佢地教得幾好既,但係就無學劵呀!
我之後就同個仔轉去宏福呀!個到我見佢既校風都唔錯呀! 
卓思就k1就要自己寫字呀!都幾辛苦呀!
(但係宏福 ﹠ 卓思都唔收細仔女既! 康傑就一定收既)

yankaka  點解轉去宏福ge? 唔喺番康傑讀k1?  發表於 11-5-25 17:27

複式洋房

回覆 幸福謝師奶 的帖子

宜家係咁嫁, 係計年份收生呀! 無計嫁就算你10年1月1日都係要等呀!但係我覺得大仔就好d既!學野畀人快呀! 
可能我兩個都係細仔呀!

男爵府

回覆 Naiyauso 的帖子

唔係喎...我識人12月出世都入到卓思呀~

複式洋房

回覆 ho_yan2406 的帖子

Sorry! 我係講N班呀,個兩間都唔收!

珍珠宮

回覆 ho_yan2406 的帖子

你起度呀,我係kristy 呀, 呵~

珍珠宮

Naiyauso 發表於 11-5-19 19:01
我個仔今年就讀康傑n班呀, 佢地教得幾好既,但係就無學劵呀!
我之後就同個仔轉去宏福呀!個到我見佢既校 ...

你同個仔轉另一間n 班呀? why 呀? 你唔係話康傑好咩???

卓思我都有唸過比佢返k1 ,不過都係唔方便, 坐校車又唔放心.....

男爵府

回覆 Naiyauso 的帖子

哦~~n就緊係la~大把人等住入,駛乜收細仔賺少d學費...好多n都唔收細仔,學之園都係~

男爵府

認得你個仔呀~~haha~

男爵府

我小朋友謮緊卓思
比起其他學校唔知算唔算深
但我本人覺得唔淺
我個係細仔
一路驚佢追唔到
但又唔係wor
而家識寫好多字
更加估唔到k2已經寫到媽媽呢d咁多劃既字
我個人對呢間學校好滿意

男爵府

回覆 heismama 的帖子

有次我同個仔返playgroup搭bus遇到個返n的小朋友,見佢d書有attention呢個字,我覺得好難呀~我以為n係教A-Z架咋~~

珍珠宮

我都想比阿仔讀卓思, 不過冇人湊佢返學放學,搭校車又唔放心~

所以我哩幾日會去報長康果間YMCA, 報N班全日......到K1 時會轉返樓下間青衣商會呀, 其實都唔知好唔好,不過見咁近同埋環境都好好~

男爵府

我覺得如果間學校好,搭校車都值,彧者你試下報,收左再諗,因為你都要報多幾間back up架嘛~~

男爵府

另外之前o係bk睇返黎:讀荊晃堂大d機會入仁立,但唔知有冇話邊間分校...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

我依家後悔比囡囡讀屋企附近果間幼稚園, 之前貪佢近又唔駛坐校車, 後來發現呢間幼稚園的水準好傳統(較慢), 如果想同囡囡報讀D好的小學, 佢會追唔上和好吃力, 同埋呢間學校好多假期; 依家唯有同囡囡報讀多D校外課程及train佢寫字, 希望catch up 到啦!!

珍珠宮

Haz-mama 發表於 11-8-19 15:34
我依家後悔比囡囡讀屋企附近果間幼稚園, 之前貪佢近又唔駛坐校車, 後來發現呢間幼稚園的水準好傳統(較慢), ...

邊間呀?

大宅

回覆:ho_yan2406 的帖子

都唔係喎,康傑n都唔係淨係教a-z

男爵府

回覆:Naiyauso 的帖子

卓思收細仔呀 我個仔十一月出世都入到

日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

首頁

尾頁

跳至